Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 9/ Август 2019

• 215 414
  • 4 741
  •   1
Отговори
# 4 230
На мен пък точно тази снимка ми е много противна. Не знам защо.
Вероятно заради това, че първите минути с детето  й са с поглед, вперен в камерата. И за мен не е искрено изражение, впрочем. Ама няма смисъл да се дъвче.

На Полина коментарът е кофти. Онзи е заядлив, но нейният е пренебрежителен. Жалки женички?
Fallon много правилно е отбелязала, че положителен коментар в 2 през нощта също би значел, че е писан от жалка женичка. Joy

И на мен, ето смея да го кажа, пък кой каквото ще да мисли. За мен раждането е дълбоко интимен акт, не бива да се качва където и да е, силно емоционално събитие, които не би трябвало да се гледа от всеки. За мен е голяма пошлост и позьорщина да си заснемеш раждането за да го види цял свят...ако е за лично ползване ок, макар, че пак не бих. Опорочаване на този хубав момент, ненужно. Не ми е искрено, изкуствено ми е, показно ми е и мнението ми е и ще си остане такова.

# 4 231
И аз това се замислих, от къде накъде като правиш нещо позитивно (фризьор😉), то си е за теб и домочадието не е ощетено, а като си губиш времето с негативни неща домочадието изведнъж рязко усетѝ липса? 🤨 Както казах, не намирам коментара към Полина за адекватен и за ходенето на фризьор съм я защитавала, ама такива характеристики, как може да си уплътнява времето една майка и жена - Айде нЕма нужда. По тая логика да си беше стояла вкъщи Полина, а не да ходи по фризьори да ѝ усукват двата кичура, на бебето му е липсвала така или иначе, а имало и да се храни сигурно - това пак благодарение на нея го разбрах.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 18:04 от Emiliana V55

# 4 232
  • Някъде там
В 2 часа през ноща ще е по-голяма глупост да събудиш съпруга и децата си за да им обърнеш внимание,отколкото ако не можеш да спиш да гледаш видеа и да коментираш.

Коментара е откровен хейт,но и Полината реакция е първосигнално избухване,което говори за характера и.
Одеве казах че гласа и не ми допада,но не заради акцент, самия глас ми е неприятен и държанието и не ми допада.
Но когато виждам, че един човек се старае да се впише в страната в която живее чрез езика аз не бих го критикувал за акцента му.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 22:40 от Не се сърди, човече

# 4 233
За друго става въпрос. За самия извършващ действието и неговите приоритети. Не толкова за последиците.
Ако правиш нещо приятно (книга, филм, фризьор) да кажем, че е възможно да има полза - по-отпочинала си, по-спокойна, по-ведра. Това евентуално би довело до повече търпение, повече спокойствие при ревящия бебок или при поредния случай на хвърлени чорапи от страна на не-толкова-любимия. Дори да ощетява домочадието, поне има нещо от другата страна на везната, разбирате ли? От там вече тръгваме да дискуситираме кое тежи повече.

Докато ако правиш нещо, което те дразни, то със сигурност няма полза (очевидно чистенето и ходенето на зъболекар са неприятни неща, от които обаче има полза, те са необходимост, тях не ги дискутираме!). Тоест везната е празна, дори не може да се образува "претегляне" на плюсовете и минусите - резултатът е предварително ясен. Тя се е издразнила. Дори да не взима негативна емоция със себе си (което е силно съмнително!), то със сигурност поне време е похабила. И то за тоя дето духа. Simple Smile

Това е обективното представяне на нещата.

А чисто субективно - да, Кечър е права за себе си и своите приоритети. Но там поне човек може да си зададе въпроса "добре бе, струва ли си". Докато в другия случай отговорът е ясен: "Не, категорично не си."
А моето мнение е: трябва да съм луда да си причинявам умишлено негативна емоция и да губя време, без да получа нищо насреща. Ако се скарам с близък, поне евентуално бихме уточнили нещо. Ако ми се наложи да чакам 2 часа в полицията, поне съм си сменила личната карта. Ако ме боли на зъболекаря - поне кариесът е оправен. Ако изгубя 3 часа в гледане на сериали - поне съм се откъснала от ежедневието, станало ми е по-леко, отпочинала съм и се залавям с писането на Х, което отлагам цял ден. Има нещо насреща.

Едит: Daviz, ти нямаш никаква представа дали реакцията на Полина е първосигнална Simple Smile Не я познаваш, не знаеш как й работи мозъкът, не си виждала разликата между първосигнална и обмислена реакция, за да можеш да прецениш каква е тази конкретна. Хората могат да "избухват" и много контролирано и след старателно обмисляне Simple Smile

И като някой, който не е спал доволно много пъти в 2 часа, въпреки че е бил капнал от умора - гарантирам ти, драскането на коментари няма да я приспи. Ако негативна емоция не те устройва като обяснение тук, мога да предложа и научно: синята светлина на монитора. Съвсем друг е подходът при инсомния.

# 4 234
Скрит текст:
За друго става въпрос. За самия извършващ действието и неговите приоритети. Не толкова за последиците.
Ако правиш нещо приятно (книга, филм, фризьор) да кажем, че е възможно да има полза - по-отпочинала си, по-спокойна, по-ведра. Това евентуално би довело до повече търпение, повече спокойствие при ревящия бебок или при поредния случай на хвърлени чорапи от страна на не-толкова-любимия. Дори да ощетява домочадието, поне има нещо от другата страна на везната, разбирате ли? От там вече тръгваме да дискуситираме кое тежи повече.

Докато ако правиш нещо, което те дразни, то със сигурност няма полза (очевидно чистенето и ходенето на зъболекар са неприятни неща, от които обаче има полза, те са необходимост, тях не ги дискутираме!). Тоест везната е празна, дори не може да се образува "претегляне" на плюсовете и минусите - резултатът е предварително ясен. Тя се е издразнила. Дори да не взима негативна емоция със себе си (което е силно съмнително!), то със сигурност поне време е похабила. И то за тоя дето духа. Simple Smile
Това е обективното представяне на нещата.

Скрит текст:
А чисто субективно - да, Кечър е права за себе си и своите приоритети. Но там поне човек може да си зададе въпроса "добре бе, струва ли си". Докато в другия случай отговорът е ясен: "Не, категорично не си."
А моето мнение е: трябва да съм луда да си причинявам умишлено негативна емоция и да губя време, без да получа нищо насреща. Ако се скарам с близък, поне евентуално бихме уточнили нещо. Ако ми се наложи да чакам 2 часа в полицията, поне съм си сменила личната карта. Ако ме боли на зъболекаря - поне кариесът е оправен. Ако изгубя 3 часа в гледане на сериали - поне съм се откъснала от ежедневието, станало ми е по-леко, отпочинала съм и се залавям с писането на Х, което отлагам цял ден. Има нещо насреща.

Това е субективното ти мнение...

# 4 235
bambinnah, разбирам те какво искаш да кажеш, но на човека коментирал може да му е било кеф да я изхейти. Така пък той/тя се е облекчил/а и се е пречистил/а от негативната енергия, която се е таяла. Не казвам, че е правилно, но е напълно възможно.

# 4 236
Имам спомен, че Полина и друг път се е обяснявала на дълго и широко след негативни коментари. Не ме кефи, смятам, че няма смисъл. Евала на Елица и Пепе, които до този момент поне в сторита и по форума не са си бранили егото.
Самата Полина ме дразни ужасно много след първите две-три видеа за бременността и и видеото с Ася Демирева е първото, което гледам от тогава насам. Интересно и полезно видео даже за мен, която не съм бременна. Пратих го на една приятелка. Но Полинка на мен ми прилича точно на злобна женичка, ако използвам нейната терминология.

# 4 237
  • Някъде там
А ако жената намира за полезно съдържанието на клиповете на Полина и иска да се информира от тях,но акцента  и намира за "ужасен"?
То е ясно, че коментара е откровен хейт,но гледаш не само заради самия човек, а заради съдържанието на канала.

Например Зорница ме дразни вече с говоренето като в новинарски емисии,но пък съдържанието и  е полезно и продължавам да гледам заради полезността. Тя споделя неща които другите не и за да ги науча трябва да я гледам.

# 4 238
Ох, Емилияна, права си наистина. Просто аз този риалити манталитет (моя измишльотина си е това определение) никога няма да го разбера.

Не, fallon_fallon, развива се причинно-следствена връзка, с умишлена употреба на думи като "би довело", "може би" и "възможно е" за означаване на точките, по които възниква дискусия, тоест началото на субективното мнение. Преди това всичко е просто нещо като yes/no loop.
В субективното си, лично мнение не ги използвам, защото имам позиция. Smiley Нека имаме малко повече функционална грамотност, моля.
По същия начин, по който аз признавам тезата на Емилияна като съществуваща, въпреки че не вярвам в нея, нито тя самата, доколкото виждам. Защото е обективно явление, а не субективно мнение.

Daviz, моля ти се,  Laughing Ако толкова те дразни този акцент, ама толкова искаш да се информираш по темата, няма да гледаш видеото, а ще си намериш други източници. Включително и споменатата във видео книга "Всичко за кърменето". Смехории са това в днешно време при това изобилие на информация. Добре че специално за кърменето горката, искаща да се информира жена, опря точно до появата на Ася Демирева в канала на Полина и е принудена да й слуша акцента. Аре няма нужда.

Спирам по темата. Наистина имаме сблъсък на манталитети тук. Който иска да се пречиства с хейт по другите - ок, аз си запазвам правото да имам искрени съмнения в личностното удовлетворение на този типаж. (И не, еквивалентът на тези коментари не са сърчица от безмозъчни фенове.)

# 4 239
За мен е необяснимо да следваш и гледаш хора,които са ти неприятни само и само ,за да ги оплюеш. Има хиляди канали в youtube, безкрайно много информация има за темите, които Полина засяга в канала си , за да си причинява някой да и “търпи” акцента. Дразня се на “хейтърите” в интернет пространството , направо е плашещо кошко злоба и помия се излиза. Има страшно голяма разлика между градивна критика и това да сипеш на килограм обиди и епитети.
На мен ми се случва доста често да ме обиждат във фейсбук и освен досада или в някои случай смях по принцип нищо друго не предизвикват у мен. Изключение прави ссмо един,който ми пожела да умра в кръв и с*ерма плюс детайли как иска това да се случи..Както и да е много се отплеснах, но за мен да обиждаш непознат човек говори повече за самия теб.

# 4 240
Детето е сбъркало профилът на Филип 😂 ФилиВ, здравей!
А сега гледах в нечие стори (не знам дали на Наум или Теа), че някакво рандъм детенце, навярно фенка, имала торта за рождения ден със снимка на Наум и Теа, как се целуват 🤨 много странно ми се видя.

Това поне е дете, но ти кажа има и по-зле - една дама, фенка на Откраднат живот, си беше поръчала торта с герои от сериала и се похвали с нея във ФБ.

# 4 241
20страници анализи на нещо абсолютно елементарно-мадамата ненавижда Полина и си излива ненавистта към рускините по принцип отдолу. И перфектен да й е бългсрският, все едно би било. Очевидно е, че просто мрази рускини.
Тая Радостна ли е не знам, ама е за психиатър. Все едно няма да им кажат от съответното място каково е необходимо , ами тя трябва да уведомява родителите през ИГ, споменавайки фекалиите на сина си. И тя много информативна. Прост народ.
Според мен Филип и Антоанета не са в идеални отношения, но не са и в ужасни. В крайна сметка и той е в тая реклама. А обсъждането на това какъв им е бракът и дали и защо има срив в него, е махленска селяния. Дори и да е показвала някакви неща, е напълно възможно те да са се променили. Много обаче лъха темата вече на "ние щото знаехме, че така ще стане, на ти сега", а това е....Сори.

# 4 242
Скрит текст:
Принципно съм съгласна с Полина и съм я защитавала, защото говори и пише много добре. За мен това едно, че е похвално в днешно време, второ, че показва уважение към хората и страната, в която живееш.

Но с този отговор се е оляла. Предният път беше реагирала по-интелигентно.

Този коментар визира:

Този коментар е особено глупав. Един чужденец почти винаги ще говори местния език с акцент, освен ако не е израснал там от дете и общувал достатъчно активно с местните. Какво й пречи на тази жена акцента? Но и реакцията на този коментар е ненужна. Можеше много кратко да напише нещо за акцента на чужденците или просто да го игнорира.

# 4 243
Joy Онази торта! Joy

Лирично отклонение от последните теми - Константина е отишла на фризьор с бебето. Полина да взима пример. Stuck Out Tongue Winking Eye Ей, честно, ще му изям бузките на това бебе! Искам фен среща Joy

И пак ще рекламирам Йоана - има видео с предизвикателство, но не е - ям резедави храни или казвам "Ъхъ" на всичко за 24 часа. Hands Plus1

# 4 244
  • София
....
Разбрах те, затова казвам, че по принцип си права. Simple Smile Но от гледна точка на детето си е същото.

На мен лично ми е странно защо правят забележка не за първи път точно на Полина, която говори и пише по- добре от другите дори без да взимаме предвид произхода й.
Впрочем, не смятам, че употребата на пълен член в устната реч там, където не му е мястото, е от перфекционизъм Joy. Според мен е провлачване на речта поради липса на речник и flow.

Къде отиде Теди? Само на мен ли ми излиза, че профилът е деактивиран?

Общи условия

Активация на акаунт