Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 9/ Август 2019

• 215 671
  • 4 741
  •   1
Отговори
# 3 930
Извинявай, офф топик но ми стана интересно. Какъв точно рефлекс ще развие бебето стоейки с главата надолу? Това не е ли нещо, което го имаме всички, без да се налага да практикуваме?

# 3 931
Каква е идеята на това “упражение”? Ужасно изглежда...

Упражнението е чудесно, свързано е с развитието на инстинкта на бебетата ако падат с главата надолу да протягат ръчички. Но не го правят по правилен начин - трябва да са хванати по средата на бедрото.

За първи път чувам за такава простотия, признавам си. На колкото площадки съм била, а аз съм ги обиколила всичките в последните 4 години, не съм виждала такова чудо - майките да тресат кърмачетата си си нагоре-надолу, хванати за краката...

# 3 932
Не се тресат, разбира се. Хваща се нежно бебето за бедрата и се повдига с главата надолу за 2-3 секунди. След това, при приземяването, бебето трябва да е с изправени над главата си ръце - именно това е практикуването на рефлекса.

# 3 933
Това е скрийншот от бумеранг и не може добре да се прецени, но бая си ги разтрисат ми се струва.
За мен е гадно, поне аз не бих се чувствала добре на тяхно място.

# 3 934
  • София
Бебе не значи котка. Чудят се вече какви глупости да измислят.

# 3 935
  • София
Ама верно ли това е нормално "упражнение" ?
Какви умения в живота се придобиват? Колко често ще се случва на това дете да пада надолу с глава за да ползва този инстинкт..?
Знам, че подхвърлянето във въздуха причинява някакви отлепяне или кървене в мозъка. Съмнява ме обръщането надолу с глава да остане без последствия.
Това е неадекватно изказване. Масово бебетата се кефят на макс на това. Дори и са не е “упражнение”, което да допринася, със сигурност се радват. Щом на децата им е добре - супер.
Пък колко по-шантави реални упражнения има да двигателния апарат и моторика просто ви е бедна фантазията. Моята маймуна виси с главата надолу от 3 месечен и е супер доволен.
Който иска да ме заклеймява после, синът ми обожава да виси надолу с главата, а упражнение тип “ работна количка” е доста добро. (Хващаш за краката и движи ан ръце). Ама понякога се чудите за какво да се хванете.

Относно ЗДП- до 15 месеца трябва да се возят обратно посока на движението.

# 3 936
  • Някъде там
Lucy_lu,написах че от такова упражнение детенце на позната е с мозъчно увреждане.
Свидетел съм на това какво причинява висенето в тази позиция.
Няма да обяснявам, как се чувства майката от това което е причинила на детето си.
Това, че на детето му харесва, не означава че няма риск от увреждане.
Кое му е нелепото на коментара на Принцесата?
Щом ти го правиш и смяташ за правилно, не означава,че и другите трябва да го смятат за правилно.
Ясно е, че може да не се случва често и на всяко дете, но риск има.

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 21:51 от daviz

# 3 937
Добре бе хора, наистина заслужава ли си тооооолкова много това селфи, че да предприемате такива рискове бе? Еми това е потенциален убиец по непредпазливост.

# 3 938
Какви умения в живота се придобиват? Колко често ще се случва на това дете да пада надолу с глава за да ползва този инстинкт..?
Знам, че подхвърлянето във въздуха причинява някакви отлепяне или кървене в мозъка. Съмнява ме обръщането надолу с глава да остане без последствия.
Извинявам се, не е инстинкт, а рефлекс.
Не съм детайлно запозната с темата, но точно това упражнение го правим в часовете за двигателно развитие на дъщеря ми -9м. В интернет има информация по темата.
Може да се намери като термина SENSORY KIDDO/sensory life, техники и комплекс от упражнения развиващи вестибулавния апарат. Правили сме ги като деца, като си надвесваме главата примерно от дивана, а краката са на облегалката, или от разни катерушки, ако се прави в присъствието на възрастен или специалист няма да има проблем. Правила съм на дъщеря ми.

# 3 939
На бумеранга въобще не изглеждаше внимателно и нежно, особено Мончето е бая усилна.

# 3 940
Небеизвестния доц. Чавдаров преглежда по подобен начин. И все още не е успял да увреди бебе. 🤞

# 3 941
Небеизвестния доц. Чавдаров преглежда по подобен начин. И все още не е успял да увреди бебе. 🤞

Но невнимателна майка без медицинско образование може доста да навреди на детето си...

# 3 942
Видях сторито на Мона, ами не не се прави така, не се разтриса бебето, нито нагоре надолу се друса защото ще стане наистина беля, прави се по съвсем различен начин. Всяко нещо, което може де стимулира вестибуларния апарат е в плюс за детето.

# 3 943
Lucy_lu - интересно ми е дали ще подкрепиш твърденията си колко е полезно бебето да виси и бъде тръскано с главата надолу чрез научни факти. Няма нужда да се заяждаш, интернет е пълен с примери от отлепяне на роговицата на окото, до сериозни увреждания на мозъка, та чак до трайни психологически травми.

Тайна и многочленното семейство са в "another area of Poland"... Щеше да ми е смешно, ако й беше за първи път. Сега вече ми е жал за децата, защото ще имат визуални спомени от места, които не знаят как се казват.

# 3 944
Добре, че не чете тук, ако трябва да обобщя:
-води до мозъчни увреждания;
-води до отлепяне или кървене в мозъка и трайни психологически травми
-потенциален убиец по непредпазливост е.

Погледнах за  SENSORY KIDDO, Монтесори методът се основава на тези усещания... дали да не отречем и това  newsm78

Все съм си мислила, че гледонето на ютюб и инстаграм би трябвало да кара мозъкът ни да работи, да ни кара да потърсим нова информация, да научим нови неща. Оказва се, че тръгваме с пълно отричане

Общи условия

Активация на акаунт