Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 9/ Август 2019

• 215 534
  • 4 741
  •   1
Отговори
# 4 155
От НАПК мисля, че е. Ако става въпрос за лактация при жена, която не е раждала и кърмила, при осиновено дете, си е съвсем реална ситуация, а не простотия. То не стига,че консултантите се броят на пръсти, ама който иска да ги слуша де.

# 4 156
Че абсолютно права е. И по тон въобще не може да се сравнява с оригиналния коментар. В действителност много рядко отразява такива, чест й прави.
Действително е загадка защо някой стои и си губи времето с нещо, което не му харесва. ТОВА е проблемът, а не получаването на негативни коментари. Проблемът е, че някой не просто попада на нещо, което не му харесва, драсва коментар и спира. Проблемът - и невероятната загадка - е защо хабиш от толкова ценен ресурс, от чиято липса постоянно се оплакваш, за нещо, което ЗНАЕШ, че не харесваш? Аз например не гледам риалитита - гледах 3-4 епизода от най-най-първия биг брадър, стигна ми, никога повече не съм го гледала. Разни ферми, търсещи си съпруги богаташи, размяна на жени - нямам и по 5 изгледани минути, не ми изскачат като реклама даже, буквално знам каквото съм чула от диалози на улицата и от споменавания на колежки. Не стоя да ги гледам и да ги хейтя - и замисъла, и участващите. Защо да го правя, то няма никакъв смисъл о.О
(В нещата, които инвестирам време, отделям такова и да напиша градивна критика. И съм го правила, не е теория. Получавала съм благодарности, не проформа и не от учтивост с едно сърце накрая. Идеята ми е, че искам Х да се подобри и да продължа да гледам/слушам/се интересувам. Не са негативните коментари проблемът, пак казвам.)

Та, докато някой стои и хейти (защото това е хейт, не е критика, още по-малко пък градивна) в същото време ощетява хората около себе си. Което е точно обвинението на повечето пишещи коментари, но явно е ужасно трудно човек да се погледне в огледалото.

Голям праз, че някаква злобарка, която слага разстояния преди запетайките, не я приемала професионално. Да вземе да се разплаче освен.
И да, коментиралата е злобна. Не защото има негативен отзив.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 14:37 от bambinnah

# 4 157
Скрит текст:
Муахаха! Bowtie А дано стане платен по-скоро, та да ги филтрирате малко слово и фото излиянията...че не се търпи!

Тия призиви за енгейджмънт, събскрайбване, коментиране и не знам какво звучат ааадски отчаяно. То верно, че прехраната им зависи от това, ама... жал ми става чак. Ако направят ИГ както направиха с ФБ страниците, всички ще отидат в девета глуха, ако не плащат постоянно, за да ги показват....

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 22:30 от Не се сърди, човече

# 4 158
А тази Ася Демирева.....може да е страхотна и да помага на много скоро станали майки, но не мога да я приема насериозно след една простотия, която показаха в сериала Откраднат живот. Тя е от Ла Лече лигата, нали?
Не го гледам този сериал, сподели, ако не е проблем какво са показали.
Това, което LittleCactus спомена.

Една от лекарките - персонаж в сериала - проима дете от сурогатна майка, тоест не е била бременна и не е раждала. Реши, че не е достатъчно майка, защото не може да кърми бебето и друга лекарка доведе консултантка по кърмене, която обясни, че въпреки, че не е раждала, може да предизвика образуване на кърма. Показваха някакви изкуствени гърди, да за имитират кърмене за бебето. Това помня.

Не искам да предизвиквам спорове относно кърменето, не искам да обидя никого, но това (да можеш физиологично да кърмиш, без да си раждала), за мен беше простотия и бях ей така FlushedFlushedFlushed

# 4 159
Тия призиви за енгейджмънт, събскрайбване, коментираме и не знам какво звучат ааадски отчаяно. То верно, че прехраната им зависи от това, ама... жал ми става чак. Ако направят ИГ както направиха с ФБ страниците, всички ще отидат в девета глуха, ако не плащат постоянно за да ги показват....
Мхм, дано, дано. Нали ги спонсорират Виваком, Дайхман, Панди и тем подобни. Да вадят пари от хонорарите и да се популяризират, като искат да са в тренда!

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 22:31 от Не се сърди, човече

# 4 160
Хората могат да имат 167 причини да гледат или не едно видео. Дори направено от човек, който не им харесва. Дали заради темата или от скука, тяхна си работа. В реалният живот човек се сблъсква с подобни коментари постоянно. И е важно как реагираш на тях, кои битки си заслужават и кои не. За мен реакцията е като тази на Пирина последния път.
И въпреки, че разговорът беше личен, ще споделя това - Полина не иска трафик от бг мама, форумът е дигитална кофа с лайна според нея,където пишат змии без работа. Поздрав змийчета 😘

# 4 161
Коментарът към Полина наистина отива малко на злобничък, не толкова на градивна критика. Аз не забелязвам чак някакъв тежък руски акцент при Полина. Много повече ме дразни бедния речник и  скорговоренето при Ивана и постоянното повтаряне на "мммного ми харесва" пак при нея и при Галя. Както и мяукането на Валери на 9-та октава. Полина обаче няма нужда чак толкова да разсъждава, можело е много по-елегантно да отговори, например нещо в този дух

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 14:59 от tuali

# 4 162
Значи така като почнат да публикуват кой какво им писал, кой колко е бил злобен, много ме дразнят...щом са ти го писали на теб-ами чети си го ти, възмущавай си се сама, мен не ме интересува че не те харесва някой и че те дразни, супер тъпо е...Аз лоши коментари не пиша в профила на никой и не искам да чета такива, като ми ги навира блогъро-влогърката в някое стори, а още по-малко искам да чета те колко са над нещата и как не се засягат от такива думи...и най-тъпо ми става като намесят форума, ейййй няма да казвам къде ми бъркат...щото тука всички сме тъпи, дебели, грозни, нереализирали се мусакаджийки, а между другото съм сигурна, че точно нито една от тези плюещите по нас не могат да забъркат по една мусака...(а ние това между другото го правим). Ай сиктир!!!

# 4 163
  • Sofia
Андреа Банда Банда има ново видео от почивката си за "два" дни на море. Страхотно е! Чудесен монтаж, непринудено и забавничко Simple Smile
Скрит текст:
Анелия Терзиева в започнала отново да качва видеа. Не забелязах скоро да сте я коментирали. Харесвам я, разказва често за пътя през който е минала, не само в тренировките, но и хранителни разтройства, неприемането на себе си в тийнейджърските години. Намирам и за добра посоката в която е решила да развива канала (да кани момичета, които да разказват за техния опит с тренировките, ни все още не съм успяла да гледам видео от тази серия).
Скрит текст:
Все се каня да ви поздравя с тази снимка:
Скрит текст:

# 4 164
Аз на нейно място щях да го игнорирам напълно пък. Това й е мнението на потребителката, ок, особено на фона на толкова приятни коментари под видеото, ще ми е през...мнали.
Не може всеки да те харесва. И не е нужно. Ако го беше оставила, вероятно някоя почитателка щеше да отговори на това в защита. Известността върви ръка за ръка и с подобен тип критики. Не казвам, че е градивна. Критика е обаче. Но да се засегнеш толкова, явно пък има защо. От тийнеджър се научих да не се впечатлявам на подобни неприятни реплики, еле като са неверни, ми става смешно просто и толкоз.

# 4 165
А вие днес занесохте ли ако в лабораторията?

# 4 166
  • Някъде там
Точно, защото ме дразни гласа на Полина,не гледам видеата и,само преглеждам сторита.
С повечето съм така. Следя ги само в иг.
Лигавенето с котката и Максим, ми идват в повече. Това принциее е много неприятно.
Мисля, че ако оправи зъбите ще е плюс и за говора и.
Иначе определено пише и говори  много добре за чужденка.

# 4 167
"Не толкова" на градивна критика? Grinning Grinning Няма и п-о-м-е-н от такава.
Градивна критика е това, което аз направих с Мариета (murfeishun). Много бях започнала да й чета блога, а тя постоянно бърка пълен и кратък член. Написах й имейл, в който обясних правилото с няколко примера. Също така означих всяко място в поста, на което го беше сбъркала, и добавих обяснение от 1 изречение. Сигурно имаше 300 думи този имейл. Момичето ми върна учтив и всъщност мил отговор. Не съм наджарила "отвратително неграмотна си , особенно с пълният член , много ме Дразниш !!"

Същото ще направя и с Ивана по повод възпитанието на кучето - понеже е тема, която ме интересува и от която разбирам. Въпреки че самата Ивана не я гледам вече, самото видео отворих заради коментар тук.

Ужасно са смешни коментарите към акцента на Полина. Съвсем обективно, ако хората си извадят главите от... отверстията, ще видят, че може и да говори малко по-меко, но е правилно, а писането й е изключително грамотно. Хората, които критикуват акцента й толкова силно, 100% не са си излизали от населените места, защото тогава биха усетили, че самите те говорят на ужасен диалект родния си език. На варненлии, бургазлии, пловдивчани автоматично им отпада всякакво право на претенция към чужд говор. На Северна България също. На голяма част от софиянци - също.
Дори няма да започвам да коментирам как масовият българин говори чужд език (дори английски). И масово няма да започне да говори по-добре след 10 години в чужбина, гарантирам, била съм в разговори с много такива.

Цитат
В реалният живот човек се сблъсква с подобни коментари постоянно.
Глупости на търкалета. В реалния живот хората мишкуват и ти говорят зад гърба, защото абсолютно осъзнават колко е невъзпитано да дойдат и да ти кажат нещо такова в очите. Затова и съществува понятието "клавиатурна нинджа" - много е лесно, когато си зад компютъра. Дава ти дистанция от човека и смелостта да дрънкаш неща, които на живо не би посмял.
Най-много някоя бабка клюкарка да ти изтърси някоя простотия в реалния живот, но то е по-скоро нескопосан опит за комплимент. Имам една съседка, която е специалист в това. Grinning

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 15:29 от bambinnah

# 4 168
Ех, друго си е да си дойдеш два пъти в годината в България и да почнеш да философстваш кое колко струва...
Някой запознат с въпроса, ще сподели ли колко струва прясното мляко във великата Дания, че ми стана интересно.

# 4 169
  • София
А вие днес занесохте ли ако в лабораторията?
Скрит текст:
Предметно стъкло се нарича.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 22:33 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт