Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 22

• 28 179
  • 770
  •   1
Отговори
# 705
Кърмите, излизате и до 2 часа де прибирате пак да се кърмите. То като е студено не мисля, че ще ви се стои ви пейка да мръзнете. Вариант е някое кафене, ама има шанс да ви направят забележка, че развращавате клиентите. Друг вариант е ергономична раниза и общо яке с бебето, но ще трябва да мъкнете бебето, да не говорим, че даже паднах с все бебето в един сняг.

# 706
  • София
То моя два часа трудно издържа, ама дотогава ще е пораснал малко та дано не се налага. Освен това само се дере в колчката и все му предлагам гърда с надеждата, че ще заспи, ама не. Раница имам, ама това с падането си е риск, не се бях замисляла. Все ще се нагодим някак.

# 707
Аз изцеждам едно шише, когато излизаме за по-дълъг период. Не искам да кърмя навън и затова съм на този вариант. Изцеждам на сутрешното кърмене, че тогава има мноооого кърма. После държа на стайна температура, ако ще излезем веднага или слагам в хладилника за по-късно. Навън нося в термочанта. Лятото хо стоплях за пет мин на слънцето, сега само нз как точно ще се получи стоплянето. Но иначе това действа при мен.

# 708
  • София
Да, това също е вариант, ама аз отдавна нямам нищо за изцеждане. А и последния път като пробвах не искаше да близне шишето даже. Аз досега нямах проблем с кърменето навън, ама като стане студено и на мен не ми се иска. Ще го измисля някак Wink

# 709
  • над кукувичето гнездо
... Лятото хо стоплях за пет мин на слънцето, сега само нз как точно ще се получи стоплянето. Но иначе това действа при мен.
Под мишница за 15 минути Wink

# 710
  • Пловдив
Аз се изненадах колко отзивчиви управители на заведения има в това отношение. До сега колкото пъти съм питала мога ли да накърмя беба в заведението, все са ми предлагали да го направя в стаята за персонал ако не се чувствам комфортно. ☺️
Разходки в близост до МОЛ също са опция зимата. Като огладнее влизате за хранене и готово. 🍼

# 711
Миналата зима като новороден го кърмих навън. Е, не в най- голямата виелица, но все пак си беше зима. Има време до зимата, не го премисляйте чак толкова. Седнете и в кафене, може пък да не ви направят забележка. Ако направят, просто следващия път седнете в друго.

# 712
Аз минавам да ъпдейтна и пак с въпросче 😁😁. Бях писала за огромна разлика с гърдите и как едната почти пресъхва вече от непредлагане. В крайна сметка вече почти се изрявниха гърдите, като имам предвид, че лявата всъщност винаги си е била по-голяма. Но не мога да разбера голямата ли се смали, малката ли се уголеми или и двете.. защото сега и двете са много меки, детето хапва по около 10 мин от едната , 5-6 от другата и заспива (на месец е). Малко се притесних да не ни пък сега да е прекалено малко кърмата , доста са меки , с помпата почти нищо не излзиа, а преди можех след хранене да събера 100мл от едната гърда, а сега трудно и 30/40 мл стигат... 😕

# 713
Звучи като да са се регулирали нещата. Не е нужно да са твърди гърдите, нормалното им състояние е да са меки. Това,че са омекнали не значи,че няма кърма. Спокойно. Това колко се изцежда също не е никаква индикация за количество кърма. Аз никога не съм могла повече от 40мл общо от двете да изцедя. Ако бебчето пълни памперсите и при мерене е наддало, всичко е наред.
И да не забравя - браво! 🤗 знаех си, че с търпение ще стане. Продължавай все така 🙂

# 714
Звучи като да са се регулирали нещата. Не е нужно да са твърди гърдите, нормалното им състояние е да са меки. Това,че са омекнали не значи,че няма кърма. Спокойно. Това колко се изцежда също не е никаква индикация за количество кърма. Аз никога не съм могла повече от 40мл общо от двете да изцедя. Ако бебчето пълни памперсите и при мерене е наддало, всичко е наред.
И да не забравя - браво! 🤗 знаех си, че с търпение ще стане. Продължавай все така 🙂
Благодаря много за подкрепата! И със зърната се оправих! Мажех с Гармастан между храненията и гола вкъщи по цял ден да дишат 😀. Кърмех го 2-3 дни със силиконови зърна и от вчера вече си го кърмя нормално.( той беше захапал накриво като изпробвах нови пози за кърмене) .
Благодаря отново! 💗

# 715
Каква помпа за изцеждане ползвате и сте доволни? Ръчна или електрическа ?

# 716
В началото бях с ръчната на Авент, сега съм с двуфазната на Медела, двете са много добри, меделата е доста по-лесно за използване (по-мързеливо стават нещата) и дори ме е яд, че не взех двойната двуфазна та за 10-15 минути да съм готова

# 717
Аз имам ръчна и електрическа на Авент, определено електрическата е по- удобна и поне аз с нея изжеждам много повече кърма, отколкото с ръчната.

# 718
  • София
Започнах с ръчната помпа на Авент, след това   си взех електрическата Medela Swing, която е много по-удобна. Цеденето е много по-лесно и бързо.

# 719
Много зависи за какво ви е. Ако ви трябва просто да имате за всеки случай и за момент на запушване или инцидентно цедене е по-добре ръчна, защото е по-евтина (авент ръчна може да се намери и за 50 лева, моята е толкова на промоция). Няма никакъв смисъл да купувате електрическа помпа, която е много скъпа, ако ще цедите 3 пъти с нея. Ако искате да храните с изцедена кърма, тогава ще е добре да имате електрическа помпа и може да разгледате моделите на Спектра, много ги хвалели консултантите по кърмене и са с една идея по-евтини от меделата и авент. Иначе за инцидентно цедене е добре да се научите да цедите на ръка, на мен ми е много удобно и честно казано така мога да издеця повече отколкото с помпа, която ужасно мразя и ми е неприятно да използвам.

Общи условия

Активация на акаунт