Перилни препарати и омекотители – 59

• 47 621
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • Pazardjik
Може, с прах Денкмит за бяло. Сега вече пера и с прах Персил за бяло, но Денкмит ми е винаги под ръка. Simple Smile

ПП Очаквам някой да сподели мнение за течния Ленор.
Аз съм ползвала течен Ленор,но от Германия и Гърция.От Германия беше за цветно изпираше супер и ухаеше страхотно(за мен Ленор=Ариел)От Гърция беше универсал бива,но нищо впечатляващо.Капсулите ми Ленор са универсал,перат добре без силен остатъчен аромат.Този не знам къде е произведен ако е немски ок.(само мое мнение)

# 661
И на мен бялото ми пране стои като засечено, сиво....

Мога ли да слагам, прах за пране за бяло, окси (прахообразно) и белина? Всичките едновременно.

# 662
Без белина, мисля, тя действала при ниска температура на водата. Но не се сещам до колко градуса, някой друг сигурно ще припомни как беше.

# 663
Е тя на моята пералня температурата не мисля че е повече от 30 градуса най-горещата. При нас пералните нямат реотан, ами точат от мрежата. И загубена работа.

# 664
😵 Сериозно ли?! Ей сега ще бъдеш "изядена". 😂 Може да ти се препоръча да си вариш вода и да я добавяш. 😜 .. Но сериозно, петна не знам как премахваш на 30, получава ли се?

# 665
От белината ще пожълтеят...изкуствените май материи бяха. Не памучните. Ако не бъркам.

# 666
Това с пожълтяването не се ли отнасяше за стария модел белина? После пуснаха Аче и други продукти, от които тъканите не пожълтявали. Сега, кое е реклама и кое истина - не знам. Но белина не смея да ползвам, само ако съм прежалила дрехата.

# 667
Белината е много силен окислител и с времето уврежда всички тъкани – пожълтяват и изтъняват. Инцидентно правилно използване не е проблем. Подчертавам дебело: ползва се самостоятелно без смесване с каквото и да е, освен с вода. Дрехите се накисват за десетина-петнайсет минути, изплакват се много добре и се изпират с прах.

# 668
Стара - нова...аз за хипохлорида говоря. За същинската белина.
Ачето не знам кви разновидности има...няма ли и с пероксид от нея?

# 669
На нашия пазар под марката ACE се продава белина (натриев хипохлорит)
Скрит текст:
и ACE Gentile, което е препарат за петна с водороден пероксид, подобен на течния Вениш
Скрит текст:
Вторият препарат мисля, че вече не се внася от официалния представител, а от друг. Имаше някакви промени, но не помня подробности.

# 670
Да...два вида са значи. И аз така помня.
Явно под "нова белина " се има предвид пероксида. Което всъщност не е белина, а друг избелител.

# 671
Ще си умра невежа. Всеки път съм подминавала последните Ачета, с дръжките, зеленото и синьото. Мислех, че е препарат за под.Joy

# 672
Аз в лидл съм виждала...ама по-джиджани бяха.

# 673
😵 Сериозно ли?! Ей сега ще бъдеш "изядена". 😂 Може да ти се препоръча да си вариш вода и да я добавяш. 😜 .. Но сериозно, петна не знам как премахваш на 30, получава ли се?

Нищо не се маха....Да варя вода, но не знам дали ще ми издържат уплътненията и джаджите на паералнята. Дали е дизайнвана за такива температури въобще. И това съм си мислила. Да варя вода и да наливам в барабана. Иначе всичите дрехи са за боклука. Бельото е жълто на съответните места, посивяло...Да не ти говоря за чорапите. Не знам кои са прани и кои не....Много зле.

Иначе ме "ядоха" вече когато се включих за пръв път. Защото питах как да си изпера прането с тези перални. Но в БГ са ви други и едва ли някой може да разбере за какво иде реч. Преди две години си хвърлих всичкото бяло бельо, чорапи, потници. Май е време да ги хвърлям пак. Поне не смърди пералнята. Благодарение на темата ми е чиста, няма мухъл, наслоявания. Абе като нова е отвсякъде, но това е.

Последно взех един Tide Cold. И с него толкова.

# 674
  • София
Може да накиснеш прането в леген с гореща вода и прах за бяло и после да си го изпереш в пералнята на 30 градуса. Мисля, че ще реши проблема.

Общи условия

Активация на акаунт