Перилни препарати и омекотители – 59

• 48 389
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Аз малко с тъп въпрос - когато се ползва дезинфектант за пране ,като приключи цикъла на пране ,после дрехите могат ли да се пуснат само с омекотител
Не. Можеш да ги изплакнеш с чиста вода, но не натрупвай препарати един върху друг.

# 481
  • София
Дезинфектантът действа, докато е в мокро състояние, като за целта му е необходимо време, не става за 1 мин. По точно тази причина пералнята го "взима" с последното плакнене и не го отмива, само центрофугира дрехата. От този момент нататък, му е необходимо време за да подейства. Ей сега му гледах етикета и там пише оставете да подейства най-малко 30 мин., което за мен означава, че ако искам да си пусна дрехите в сушилня, то следва да изчакам поне 30 мин между прането и сушенето.

# 482
Това изключва ли след тези 30 минути да си изплакнеш дрехите отново, Афродита?

# 483
  • София
Нямам идея, не пише нищо за това на етикета. Аз не го правя, т.к. не ми се губи още време, защото ползвам сушилня, която също иска време, а дезинфектант рядко, макар и да няма нужда чак от него, а по-скоро да успокоя собствените си "страхове".

# 484
На Импресан не пише да се оставя 30 минути. Това пише на дезинфектанта на Хайтман. Дали са различни състави или единият производител така е решил, не зная.

# 485
  • София
На Импресан не пише да се оставя 30 минути. Това пише на дезинфектанта на Хайтман. Дали са различни състави или единият производител така е решил, не зная.

дезинфектанта на Хайтман също е IMPRESAN - него гледам в момента. На другия май пишеше 15 мин не съм сигурна. Нямаm друго шише да им сравня състава /предполагам е един и същи най-много с различна разреденост, щом и двата се водят impresan/.

# 486
Едно и също се ползва във всички дезинфектанти на този принцип.

# 487
Погледнах в гугъл. Тридесетте минути са писани там, където се указва дозата за ръчно пране. Т. е. переш на ръка и накрая оставаш да киснат в разтвор с дезинфектант 30 мин.

# 488
Моят е от дм.

# 489
Както казва Гес, всички били с еднакъв състав. И както пише на етикета, така се ползва. И по-добре без омекотител.

# 490
Благодаря ви много.

# 491
Както казва Гес, всички били с еднакъв състав. И както пише на етикета, така се ползва. И по-добре без омекотител.
Има 2 в1, ако някой държи на омекотител. :
https://m.emag.bg/dezinfektant-za-prane-s-omekotitel-impresan-10 … 540/pd/D9BT3MBBM/
Ползват се от този тип и др. марки в обществени перални или квартири с повече от един обитател.

# 492
Омекотител Максима е с дезинфекцираща съставка.

# 493
  • София
Погледнах в гугъл. Тридесетте минути са писани там, където се указва дозата за ръчно пране. Т. е. переш на ръка и накрая оставаш да киснат в разтвор с дезинфектант 30 мин.

И според теб ако е прано на ръка му трябват 30 мин за да си свърши работата, а ако е прано в машина - не, тогава се задеийства светкавично ? Satisfied

# 494
Но все пак така и там пише, нали?
А за машина-как светкавично? Пуска се с последно плакнене, което трае 5-10 мин. /не съм засичала/.После центофугира   пак толкова /дезинфектанта си е в тъканта/. Та въобще не е светкавично, някъде 15-20 минути е.

Общи условия

Активация на акаунт