Доминиканска република /Пунта Кана/ - /тема 3/

• 47 117
  • 540
  •   1
Отговори
# 435
А дали ще е проблем такава рязка промяна в температурата? Ще тръгнем от България  към Доминикана и след това направо от там летим за Англия .. също чета, че водата не става дори за миене на зъбите как се процедира с къпане на бебето и дали ще е безопасно да я потопим във водата и във басейна ? Ще се допитам и до личния за лекарства които да взема за всеки случай

# 436
  • Melmak
Къде водата не става за миене на зъбите?
Ако все още питате за Доминиканската република, водата става за миене на зъбите и за къпане. Не става за пиене, пие се само бутилирана вода.

Проучете добре дестинацията, отивате на цивилизовано място, щом сте в ризорт. Има всичко необходимо. Носете си неща като лекарства от първа необходимост, защото винаги могат да потрябват. На мен ми течеше носа от разликата в температурата от затворените помещения и навън. Много усилват климатика в автобус, ресторант, всичко що е затворено. Влизам си в стаята и единия ден камериерката беше пуснала климатика на 16 градуса. Навън 39.

# 437
  • Down south
Цитат
също чета, че водата не става дори за миене на зъбите как се процедира с къпане на бебето
Ако се тревожите да си миете зъбите с течащата вода (визирам Мексико и ДР, за Тайланд не мога да взема отношение)  на мивките, заедно с четки/пасти за зъби и т.н. винаги има и бутилирана вода за миене на зъби.

# 438
Точно така, ние в Доминикана ползвахме бутилирана вода за миене на зъбите, за къпането няма проблем. Не сме ползвали басейните и не мога да кажа дали хлорират водата достатъчно (а и сигурно има разлика от хотел до хотел), но морето беше чисто и не сме имали никакви проблеми. Да добавя, че не сме слагали и допълнителни ваксини, тъй като друга потребителка питаше, но и не сме консумирали нищо извън хотела.

# 439
Аз съм пътувала с бебе, посрещам туристи с бебета всеки ден и не мисля, че е подходящо за толкова малко детенце. В никакъв случай не претендирам за последна инстанция, но съм препатила. Първо полетът не е директен, трябва да се преспи вероятно. Ако ли не - полет посреднощ, смяна на терминали..   Посред зима с бебе, топло, студено, обличай, събличай . После този дълъг полет... Моят не млъкваше. За пръв път на 9 месеца летя - рева 9 часа. Часовата разлика с България сега е 6 часа. Сменяваш на това малко дете режим, храна, вода, всичко. Според мен е мъка и за детето и за родителите. И да не забравяме, че не  сме в люлката на цивилизацията все пак. Ако ти се наложи лекар, първо застрахователя търсиш, после чакаш, некадърни, неточни, абе.. разправия. Иначе скъпо... Водата в басейните януари е студена за бебе, морето е 25-26 градуса. Не е мръсна водата. Малко съм крайна, извинете. Разбира се, че има късметлии с по-закалени дечица, които са си изкарали прилично и не е задължително да се случат лоши неща. Моето е малко професионално изкривяване тъй като всеки ден срещам проблематични туристи и съм наясно с всеки един проблем, който може са възникне тук.Hug

# 440
  • Down south
Цитат
Ако ти се наложи лекар, първо застрахователя търсиш, после чакаш, некадърни, неточни, абе.. разправия. Иначе скъпо..
Радвам се, че се включи и засягаш точно този аспект.
Изключително важен, още повече че става въпрос за толова малко дете.

Скрит текст:
Да, имат лекар на "смяна" в хотелите, но общо взето е с цел пренасочване, изключвам допълнителителния разход.
Веднъж на дама от компанията ни и се наложи да ползва здравна помощ в Пунта Кана. Подхлъзна се на дека на басейн и си счупи ръката.
И веднъж бърза помощ за хотел в Playa del Camren ерията.
И в двата случая бяха насочени към съответните клиники и беше ужасно скъпо. US

# 441
И аз съм чела доста неприятни истории с лекарската помощ за Мексико (ревюта в трипадвайзър) и затова предложих на @Tannyaa да погледне и Карибските круизи, има много на прилични цени с италианските MSC и Costa. На кораб на MSC съм ползвала лекарските услуги, няма езикова бариера, защото всички говорят поне 2-3 езика и все ще се разберете и после нямах проблем с възстановяването на сумата от застрахователя в БГ (200 евро за преглед и поставяне на инжекция и 50 евро за хапчета). Личи си как ми се ходи на мен на круиз 😂 Съгласна съм, че много зависи както от детето, така и от нагласата на родителите, а понякога има обстоятелства, които не може да контролираме като забавяне на полети, лошо време и т.н. Най-важното е човек да се чувства сигурен в избора си, а не да се притеснява по време на цялата почивка.

# 442
Много благодаря на всички които се включиха. Не се бяхме сетили за круиз и от както видях вашия коментар съм в проучване 😀 мисля, че това ще е нашия избор. Благодаря много 🙂

# 443
  • Mediterraneo
Е, то тоз круиз откъде ще го хванеш? Не искаш европейска дестинация, няма да си спестиш презокеански полет, смяна на климат и голяма часова разлика. Изобщо не виждам разлика между круиза и резорта относно малко бебе. Племенникът ми летя на 11 месеца до Куба, кисел беше 1-2 часа, после заспа. А часовата разлика се отрази на всички ни, не само на бебето.

# 444
И Тайланд и Доминикана са перфектни за бебе, няма да имаш никакъв проблем. Обаче - круиз - НЕ! Та те са всеизвестни като инкубатори за всякакви заболявания. Аз не бих отишла на круиз като възрастен човек, а камо ли да водя малко бебе. Отидете си в хубав ризорт, да можете да го топкате и в морето това бебе, да сте сред природа и на чист въздух.

# 445
Нека да не превръщаме темата в За и Против круизите, но много несериозно звучи това мнение от човек, който никога на е бил на кораб и не е видял за каква хигиена става въпрос. Ако визирате случая с КОВИД и Princess, то е по-скоро изключение. Иначе вирус може да се хване и на едночасов полет от София до Виена примерно, или в метрото от Люлин до Младост. Аз съм била само на 5 круиза, но съм срещала на корабите възрастни хора, които са били на 50 и никой не се е оплакал. Всъщност много голям процент от хората, които отиват веднъж на круиз, след това отиват отново, нещо от рода на над 85%. Идеята тук е да помогнем на потребителката да избере най-подходящия за тях тип ваканция. Няма как да твърдите, че всички стотици ризорти са със страхотно качество, и там трябва много проучване и четене на ревюта. След като пращате потребителката в Тайланд, дайте малко инфо за сезонността и местоположението на медузите спрямо островите и къде е най-безопасно от тази гледна точка, защото аз лично не бих се къпала там със зачестилите случаи на поява на man o’war и box jellyfish. В никакъв случай не се заяждам, просто искам да покажа, че за различните хора различни неща могат да бъдат проблем и няма как да сме толкова категорични 🙂

# 446
Наистина не го казвам, за да се заяждам. Достатъчно е човек да напише в интернет и ще излязат много статии, които обясняват защо тези кораби са идеалната среда за развитие на вируси. Ето един линк, но те са хиляди: https://www.quora.com/What-makes-cruise-ships-more-suspectable-t … a-virus-or-a-cold
.

В Тайланд съм ходила два пъти, все по коледните празници. Не съм виждала никога медузи. Вторият път бяхме с бебе на 9 месеца и в Ко Самуи. Всичко беше перфектно.

В Доминикана също бих завела бебе в хубав ризорт, разбира се, че трябва да се проучи, но това е навсякъде.

И много пъти ни се е налагало да викаме лекар, даже антибиотици са ни давали по хотелите, никога не сме имали каквито и да било затруднения ❤

# 447
Разбира се, че всеки говори от неговия личен опит - вярвам, че Вие не сте виждали медузи в Тайланд (били сте във висок сезон), но и аз не съм хващала вирус на кораб. Също като Вас и аз се позовавам на статии, всеки може да потърси в интернет, но си има статистики за смъртните случаи и самият факт, че от 2021 започват да слагат мрежи във водата при популярни плажове говори, че има проблем. Статистически вероятността да хванеш вирус е много по-голяма от тази да те ужили отровна медуза, но и крайният резултат би бил доста различен. Ако имате желание, ще се радвам да споделите от кои хотели сте доволни в Тайланд, сигурно би било полезно и на други. Точно Ко Самуи проучвах за ваканция, но мен лично тези медузи ме отказаха тогава, Карибите ми се сториха по-сигурни 🙂

# 448
С деца, без деца, влюбени, невлюбени, стари, млади, Доминикана си е прекрасна! Blush
Да ви стопля с пресни кадри от едно от любимите ми местенца от страната, която е мой дом последните 15 години:

# 449
  • Melmak
Дай боже всекиму да може да посети тази прекрасна страна!

Наша близка беше в Самана̀, съвсем различно преживяване, диво, красиво, интересно. Със сигурност има много какво да се види, някой ден си пожелавам да се върнем пак!

Общи условия

Активация на акаунт