Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 85 510
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
Предстои ни почивка на Тасос другата седмица. Ще пътуваме с антигени тестове.
Моля ви за информация какво е необходимо за ферибота,трябва ли предварителна резервация от Керамоти и дали са необходими отделни тестове. Мога ли да изтегля отнякъде здравната форма, която да е на английски и да я попълня предварително? На връщане ще е необходимо ли отново да се правят тестове, за да се качим на ферибота? Благодаря много на всички за помощта!

Миналата седмица бяхме на Тасос. Няма да имате никакъв проблем с ферибота. Билети се закупуват намясто, има хора които ви насочват, няма как да объркате. На качване от Керамоти ни дадоха по една хартиена декларация с билета, която никой не гледа. На връщане ни връчиха само билет. Аз се бях подготвила предварително с формите от https://sea.travel.gov.gr/#/. Оказа се ,че за Тасос  ненужни. Не са ни търсили сертификати за ваксини или някакви тестове. Както обичайно организацията беше бърза, разпределиха колите по колони и ни качиха на ферито. Хората се радват много на факта, че туристите стават все повече и се стараят да се чувстват добре. Маски навън не се носят, официално отпадна и вечерният час в Гърция. В таверните има музика, вече са възобновени и "гръцките вечери" с жива музика и танци. Всичко е както през 2019. Туристите са добре дошли. Разбира се румънците са много. Приятна почивка.

# 226
Здравейте,
Предстои ни почивка на Тасос другата седмица. Ще пътуваме с антигени тестове.
Моля ви за информация какво е необходимо за ферибота,трябва ли предварителна резервация от Керамоти и дали са необходими отделни тестове. Мога ли да изтегля отнякъде здравната форма, която да е на английски и да я попълня предварително? На връщане ще е необходимо ли отново да се правят тестове, за да се качим на ферибота? Благодаря много на всички за помощта!

Миналата седмица бяхме на Тасос. Няма да имате никакъв проблем с ферибота. Билети се закупуват намясто, има хора които ви насочват, няма как да объркате. На качване от Керамоти ни дадоха по една хартиена декларация с билета, която никой не гледа. На връщане ни връчиха само билет. Аз се бях подготвила предварително с формите от https://sea.travel.gov.gr/#/. Оказа се ,че за Тасос  ненужни. Не са ни търсили сертификати за ваксини или някакви тестове. Както обичайно организацията беше бърза, разпределиха колите по колони и ни качиха на ферито. Хората се радват много на факта, че туристите стават все повече и се стараят да се чувстват добре. Маски навън не се носят, официално отпадна и вечерният час в Гърция. В таверните има музика, вече са възобновени и "гръцките вечери" с жива музика и танци. Всичко е както през 2019. Туристите са добре дошли. Разбира се румънците са много. Приятна почивка.

Много благодаря за полезната информация!

# 227
Някой дали би ли ми потвърдил понастоящем на кой плаж има водни атракциони от типа на парасейлинг, дърпане с банан или друго надуваемо и т.н. ? Също дали към момента има лунапарк в Лименас?

# 228
  • Варна
на практика от/за Тасос винаги има 1 фери което качва пътници - толкова са много вече - не както преди 15 - 20 г.

# 229
Някой дали би ли ми потвърдил понастоящем на кой плаж има водни атракциони от типа на парасейлинг, дърпане с банан или друго надуваемо и т.н. ? Също дали към момента има лунапарк в Лименас?

За лунапарка в Лимена не съм сигурна, но предполагам, че работи, защото уениците вече са във ваканция.
Атракции със сигурност има в Потос, защото плажувахме до тях и видях, че работят - https://watersportsdolphins.com/

# 230
Здравейте! Мислим да направим кратка почивка за 4 нощувки, но ако може повече да кажете как се положението сега с влизането? Не сме с ваксини и не сме карали вируса, като знам че с ПРС 72часа преди да влезнем и после при влизане в България по какъв начин се процедира? Благодаря предварително за разясненията!

# 231
Може да пътувате и с антигенен тест, поитересувайте се какви са изискванията, при тях мисля е 48 часа валидността и дали се регистрират в сайта на his.bg, защото нещо такова прочетох, но не ни касае и не знам подробности. На връщане може да направите в Гърция антигенен тест и да го покажете на границата или след влизане в България в рамките на 24 часа да направите тест и да го изпратите на РЗИ, ако ви поставят под карантина. Напоследък като чета все повече хора казват, че РЗИ не са ги спирали на границата, така че е излишно предварително да правите тестове на прибиране, според мен.
Деца до 12г са без тестове и в двете посоки.

# 232
  • на земята
Влиза в сила от 15 юли,дали е вярно идея нямам,ще се разбере.
https://bntnews.bg/news/garciya-zatyaga-merkite-ot-15-yuli-vizht … fzbWyA-x6UsD17fG8

# 233
  • малкия йеросалим
Здравейте.Знаете ли дали в градчето Тасос или околните селища отдават АТВ-та под наем.
Миналата година наехме от Потос.Планувам другия месец да отскочим до Тасос за един уикенд и мисля да оставя колата в Керамоти и да си наемем АТВ на острова.

# 234
Здравейте.Знаете ли дали в градчето Тасос или околните селища отдават АТВ-та под наем.
Миналата година наехме от Потос.Планувам другия месец да отскочим до Тасос за един уикенд и мисля да оставя колата в Керамоти и да си наемем АТВ на острова.
Да, отдават веднага като се слезе от ферибота и се тръгне надясно. Поне преди няколко години имаше. Сега с тази обстановка незнам

# 235
Извинявам  се за  въпроса,ако е дискутиран,но с новите правила от  05.07.2021г,  Бланката 
  за QR кода  за всеки   пътуващ  поотделно ли се попълва  или е една обща за   семейството?

# 236
  • София
Една форма за семейство.

# 237
  • София
Здравейте! Тази година ще почиваме в тасос (надявам се)- от 2009 не сме ходили. Ще чета с интерес мнения, цени и тн.

# 238
Здравейте,
Знае ли някой къде се правят бързи антигени тестове на Тасос за връщане в БГ?

# 239
Нашата почивка на Тасос приключи - бяхме отседнали в Скала Потамяс, в тези студиа - https://www.annmari-thassos.gr/index.php/en/
Много ни хареса, чисто и поддържано, домакините бяха любезни, през ден се почистваше основно и се сменяваха кърпи и чаршафи.
А и цената, която платихме е приемлива, не е ниска, но други наоколо ни дадоха доста по-високи цени, а не бяха нищо особено като ги видях на място.
Плажът е на две крачки, много приятен, има достатъчно места и в свободната зона, и на шезлонгите, не знам така ли е обикновено или сега заради Ковид е по-спокойно.
С две думи, това ни беше първата почивка на острова и останахме много доволни, с радост бихме повторили.

Цените за ферибота бяха по-високи от тези, които гледах в сайтовете от първа страница. Там ми излизаше 26е, а и двата пъти ни взеха по 32е за лека кола, двама възрастни и две деца /едното под 5г/

За тестовете - ние пътувахме със сертификати и не съм се интересувала, но пред един медицински център имаше табелка, че правят антигенни тестове, предполагам и на другите места също предлагат.
Ние минахме границата транзит на прибиране, само на ЛК хвърлиха едно око, много хора споделят същото, тъй че аз не бих правила тестове предварително, вероятно въобще няма да ви трябват.
Ако ви спрат РЗИ, тогава ще си направите в България, но вие си преценявате, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт