Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 84 562
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
О, не ви спирам в никакъв случай, ако така сте го решили Grinning
На Макриамос не сме влизали никога. Гледала съм бунгалата за почивка, но ми се досвидява да дам толкова пари. Ние ходим на Мраморния плаж след Макриамос. Него водят Салиара. Там има такса за шезлонгите, но и свободна зона. Не се задържаме повече от час заради навалицата. Продължаваме към Парадайз, Алики, Трипити,.... и до вечерта сме направили пълна обиколка на острова.
Иначе сме фенове на лодките и обичаме да немаме самостоятелна, с която да обикаляме.

# 631
Момичета, а как са цените на Тасос тази година, има ли голямо поскъпване?Заминаваме на 30ти юни

# 632
В момента сме на Тасос и цените, спрямо миналия юни и септември 2022, нямат разлика, поне според мен. Единствено на Псили Амос, за да ползваш чадър и 2 шезлонга,  искат да направиш консумация 30евро. Поне аз не помня миналата година да имаше такова условие. Иначе по ресторантите цените са същите.

# 633
  • малкия йеросалим
Чета,че се спомена плажа Макриамос.В момента сме в Тасос и обикаляме различни плажове всеки ден.Дайте повече информация за Макриамос-хубав ли е,плаща ли се вход,шезлонг....
Ние сме в Лименас и досега сме били на Ла Скала,Парадайс и Голдън Бийч.

# 634
Чета,че се спомена плажа Макриамос.В момента сме в Тасос и обикаляме различни плажове всеки ден.Дайте повече информация за Макриамос-хубав ли е,плаща ли се вход,шезлонг....
Ние сме в Лименас и досега сме били на Ла Скала,Парадайс и Голдън Бийч.
Здравейте! Дали бяхте на Хриси Амудия? Ние ще бъдем на Тасос през юли в хотел "Мирамар", скала Потамяс. Той е до този плаж и ми се искаше да знам как е пясъка, заплащат ли се чадърите и шезлонгите или е необходима само консумация от бар- същите въпроси, които имате за Макриамос. За съжаление не мога да ви помогна с информация, защото не съм била на този плаж.

# 635
Орка,
Хриси Амудия и Голдън бийч е един и същи плаж. Хубав, пясъчен, Бистра плитка вода. Малко пренаселен.

# 636
  • малкия йеросалим
На мен лично Голдън Бийч не ме впечатли особено.Почиваме на Тасос за четвърти път и определено има лично за мен по-добри плажове от Голдън Бийч.Винаги досега сме почивали в долната част на острова и там са ми по-познати плажовете.

# 637
На Макриамос не сме били, щяхме да влезем, но искаха доста висока такса, освен това бяхме с куче и не беше позволено, ама и да беше, няма как да им дам толкова пари. Абе нещо като към 50 евро на човек ми се върти или беше за двама, което пак е много. Да не бъркам сумата, някой ако помни точно да каже.

# 638
  • here and now
50 евро на човек е таксата за Макриамос, аз затова мисля с лодка да го посетя, та да съм го видяла.

# 639
Можете ли да препоръчате места за отсядане в Лименас за 2-ма. Не търсим лукс, но да е чисто и приятно?

# 640
Можете ли да препоръчате места за отсядане в Лименас за 2-ма. Не търсим лукс, но да е чисто и приятно?
Преди няколко години бяхме отседнали във Вила Анна в Лименас. Бяхме в апартамент с оборудване кухня и пералня. На крачка от центъра. Останахме доволни. Собственикът е много приятен човек. Като гледам цените в Букинг за тая вила, са се вдигнали почти 3 пъти. Ако проявявате интерес, може да погледнете  https://www.booking.com/hotel/gr/villa-anna-limenas.bg.html?aid= … e=total;ucfs=1&#_

# 641
Мерси. Честно казано и аз гледах в букинг, не знам само там ли са им такива цените, но ми се струва скъпо, за това, което предлагат...

# 642
50 евро на човек е таксата за Макриамос, аз затова мисля с лодка да го посетя, та да съм го видяла.

Нас пък директно ни отпратиха на входа с бариерата, плажа бил частен, само за гости на комплекса (месец май, тази година). Rolling Eyes

# 643
Здравейте дами
Имам следният проблем ш моля за съвет
Не съм чела подробно за плажовете, пристигнахме днес и трябваше всеки ден да сме на различен плаж но още с първото ми влизане във водата се порязах на скара на ходилото
Обработиха раната, сложиха ми ваксина и залепиха водоустойчива лепенка, не ми гарантират обаче че ще издържи, а аз съм от хората които почиват във водата, на плажа не обичам да стоя.
Кои са плажовете които не трябва да пропускам, за да се накисва първо там преди да ми е пропуснала превръзката?

# 644
  • София
anbibian, според мен не се тревожи толкова и да ти падне лепенката, пак си се къпи. Аз преди години на Икария си нарязах крака на едни остри камъни и то при горещия минерален извор, едва спря кръвта, на лекар не съм ходила, само с малко узо дезинфекция. За капак същата вечер се подхлъзнах по много глупав начин и си сцепих и петата на същия крак, пак тече кръв. И това беше на първия ден от почивката. Обаче си изкарах подобаващо, без да се ограничавам от плаж и къпане, даже и в реки газих, защото нямаше откъде да се мине. Егейско море е много солено и раните минават по-бързо и с минимален риск от инфекция.
За плажовете не мога да дам съвет, че съм била преди 9 години на Тасос и то за няколко дни само.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 23:18 от миленка_д

Общи условия

Активация на акаунт