Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 84 503
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте! Направих резервация за Лименас. За пръв път ще посетим Тасос. Моля препоръчайте ми плажчета подходящи за деца. Плажовете, които са в градчето дали са  хубави? Разглеждах на картата Парадайс бийч, но ми стана лошо като видях завоите. Има ли плитки плажове на север?
Ако може да ми препоръчате и заведения за хапване в Лименас.
Как стои въпросът с паркирането в Лименас? Хотелчето ни е в дясно от пристанището, като гледам картата ми изглежда, че не е много застроено около хотела.

Ми зависи от разбиранията, аз на плажа в Лименас съм ходила преди години и не съм особено във възторг, но може нещата да са се променили. Иначе имате много къде да се забавлявате с децата в Лименас - има лунапарк, хубави места за сладолед с различни мелби, разходки...в центъра има една градинка, която е на оживената улица и е пълна обикновено. Паркирането е обособено на няколко големи паркинга до пристанището точно, когато ние сме отсядали в Лименас, сме паркирали до къщата, където беше настаняването. Ресторанти в Лименас - бол, вижте препоръките в trip advisor. Има и хубави големи магазини, където може да си пазарувате. Обикновено домакините са много любезни и те самите ще ви насочат към места за ядене и разглеждане - нашият хост Бабис ни направи цяла карта. Беше ни препоръчал за хапване Сими и Масабука, като Масабука ни стана любимо, но не е тип таверна, а като за бързо хапване.

С две ръце бих ви препоръчала да отидете някоя вечер до бар Карнаджио, който е на самия бряг, с барбарони, чил аут музика, има катерушка за по-големи дечица. Гледка към светлините на Керамоти - красота!

А за пътя до Парадайс изобщо не се притеснявайте - не е някакъв планински път с остри завои, а е много хубав. Островът си заслужава разглеждането със сигурност. Разкошна природа, разнообразни плажове!

# 601
Много благодаря за коментара Simple Smile

# 602
  • София
Още един съвет - в Лименас е пълно с прекрасни малки пекарни, откъдето може да си купите много вкусни закуски, а даже работят и до късно вечер. Така че бъдете сигурни, че дори да нямате включена закуска към настаняването, винаги сутринта някой може да се разходи наблизо и да вземе за семейството. Също така препоръчвам от големите магазини, тип Лидъл и Masoutis да пробвате техния йогурт - обикновен и плодов. Децата си го обичат!

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 23:34 от Valena25

# 603
Здравейте, днес се върнахме от Тасос и минавам да дам отзиви. Островът наистина си заслужава да бъде посетен, прекрасна природа! Бяхме на Парадайз, Голдън бийч, Алики и Ла Скала, като последните 2 само минахме да видим, без да плажуваме. Най-много ни хареса Голдън бийч, плитък и много чист, с прекрасна планинска гледка. Бях задала въпрос относно таксата за чадър и шезлонг- на Голдън бийч плащахме 8 евро за 2 шезлонга и чадър, носеха ни 2 малки води. На Парадайз преобладаваше свободната зона. Алики и Ла скала ни се сториха претъпкани с твърде много чадъри. Времето беше чудесно, водата- достатъчно топла, къпахме се всеки ден. Днес, преди да тръгнем, беше по-хладно, но се надявам да се е оправило. Прекрасни моменти и слънчеви дни на тези, които тепърва ще пътуват!

# 604
Dreamgir, много благодаря за отзивите. След седмица заминаваме за Голдън Бийч по препоръки от темата. Информацията ми е от полза.

# 605
Dreamgir в коя част на Голдън бийч бяхте. Изглежда прекрасно!

avonita2 погледнете Пахис бийч, на около 10 км е от Лименас. На мен ми харесва плитък плаж, той е такъв.

# 606
Това е от страната на Скала Потамия, близо до пристанището

# 607
  • София
Пахис ми  е любимият плаж на Тасос. Миналата година последните няколко дни само там си плажувахме.

# 608
  • Варна
За Лименас мога да дам следните насоки: отворете в Google maps и разгледайте La scala, прочетете отзивите. Прочетох отзиви, че вътре е като джунгла, срещу консумация може да се посещава.
Karnagio Beach bar е това по спомен, също изглеждаше атрактивно.

Другата ми препоръка е плажът на Hotel Glyfada, пак ползвайте Google maps(не само Glifada, защото има такова отбелязване).
Там сме почивали, хотелът сам по себе си не е за препоръчване особено, но гледката от стаите и плажът са уау. Платен е достъпът, може би в отзивите ще има актуални цени. Собственикът е дребно, сърдито старче, ако не се заядете с него, ще сте в добри отношения. Не обича да му се отваря темата защо събира такси за достъп, плащате и вдига бариерата. 😄 Плажът е в красив залив, много плитка и кристална вода, фин пясък, в краищата му има живописни скали. Не е много малък, хубави шезлонги и душове има, първата линия е на сянка под дърветата. Не е известен много понеже е с платен достъп,  много слабо посещаван, невероятно спокойствие беше там, ако няма промяна. Само елементарни неща за пиене има там, тогава собственикът правеше всичко в хотела.
 И вече като ми е известно, че в района има такива заливи, разгледах и Beach hotel Villa Nisteri. Плажът изглежда аналогичен, не знам как е с достъпа, в отзиви може би ще пише, има таверна с добри отзиви. Гледката от Античния театър на залез не е за изпускане(беше в ремонт при второто ни посещение). Много ми харесваше по залез да се разхождаме край пристанището, светлините бяха много красиви. Вече не помня името на една малка таверна в близост до морето и пристанището, която беше чудесна. 😐

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 23:46 от Priqtelka

# 609
Валена, такива описания даваш, че всеки път ми идва да скоча да си събера багажа 😅
Много сте полезни всички, благодаря!

# 610
Момичета, много благодаря за отзивите!
Да попитам още нещо - от Керамоти има ли ферибот за други острови или фериботът само за Тасос?

# 611
  • София
Не, само за Тасос.

# 612
  • София
Като заговорих за пекарнички, в района на Криси Акти (то пак е Голден бийч там) ето тази е тествана и препоръчвам горещо - Wood Bakery: https://g.co/kgs/uAHWcv.

Иначе на Golden Beach в месните супермаркетчета обикновено има витрина с печива, но със значително по-ограничен избор, отколкото в пекарните. И едно голямо удобство - има бусче на пекарна, което обикаля района на Golden Beach - но трябва да имат уговорка с местата за настаняване. Сутрин се чува клаксон, слизаш и си взимаш от бусчето още топли топли закуски и хляб - страхотно е!Но питайте домакините, при които сте отседнали дали минава покрай вашето място за настаняване.

Друго като туристическа атракция, за която се сещам е подводницата Nemo, с която се разглежда морския свят в района на Golden Beach и Лименас (има я и на двете места) Лично не сме се качвали, само наши приятели с деца, които бяха доволни👍

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 22:26 от Valena25

# 613
Здравейте, да попитам в заведенията плаща ли се с карта? Има ли големи комисионни при теглене на пари от банкомат?
Направих резервация през Букинг, но платихме само депозит 25%, а останалата сума я искат в брой. Не ми се иска да носим много пари в брой.

# 614
Здравейте момичета! Някой знае ли как се стига от Лименас до плажа Парадайс и до кое селце е близо?

Общи условия

Активация на акаунт