Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 84 506
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Колата шофьорът сам я качва на ферибота, като пътниците предварително слизат, защото колите се паркират плътно една до друга. На място има будка за билети за ферибота. Ние бяхме май месец на Тасос. Цената за ферибот за колата беше 25 евро, а на човек по 5 евро.

# 586
Кати, благодаря. Точно такива са цените и сега. Има само лека разлика между Кавала и другото пристанище, около едно евро, но май за възрастен цената. 🤗

# 587
  • София
Насочват шофьорът къде да паркира, останалите пътници слизат и се качват на палубата. Имало е случаи колите да са ламарина до ламарина, та си трябва майсторство. На слизане става навлица, шофьорите слизат предварително и се качват първи в колите (ако успеят да се качат) и излизат по ред на качване и подреждане. Другите пътници слизат по стълбите и чакат долу тяхната кола да слезе и да се качат...всичко долу става бързо, че коли бол. Организацията е много добра!

# 588
Remember me наистина изглежда зашеметяващо, само че мен ме е страх от високо. Миналата година едва изтраях качването  с кола до манастира Архангел Михаил. Вие как се качихте, мисля си, че пеша по ще ми понесе ако е.

За големия манастир до Тимония ли става въпрос?

# 589
  • София
Remember me наистина изглежда зашеметяващо, само че мен ме е страх от високо. Миналата година едва изтраях качването  с кола до манастира Архангел Михаил. Вие как се качихте, мисля си, че пеша по ще ми понесе ако е.

За големия манастир до Тимония ли става въпрос?

Само веднъж съм ходила на Тасос и честно да кажа нямам представа какво  е Тимония. Манастира беше изцяло женски ако това ще помогне.

# 590
Да, женски е, но се зачудих откъде е това ходене пеша, че да е по-лесно?

# 591
  • София
Да, женски е, но се зачудих откъде е това ходене пеша, че да е по-лесно?

А това беше друго не за манастира. Потребителка беше качила снимка от връх в Тасос. До него  може да се стигне пеша. За манастира не знам  да може.

# 592
Здравейте! Препоръчайте ми приличен хотел с изхранване или поне закуска и вечеря. Да е близо до плажа. Не търся пет звезди.

# 593
  • малкия йеросалим
Здравейте.Препоръчайте плажове/диви и организирани/около Лименас.Досега сме почивали в южната част и на север плажовете не са ми толкова познати.
P.S.Мраморният плаж сме го посещавали.Със деца сме и търсим плаж подходящ за деца.

# 594
За втора поредна година ще бъдем на Тасос. Миналата година като за първи път не успяхме са се ориентираме и да си намерим плаж, който да ни допадне. Но сме упорити и тази година продължаваме да търсим. Ще бъдем на Голдън бийч. Бихте ли ме насочили къде са плитките плажове (както е в Керамоти и Пахис) в източната част на острова. Приемам препоръки и за заведения/таверни на Голдън бийч, както и интересни места, които може да посетим (били сме в Манастира и Теологос).

# 595
Най-плиткият плаж е Парадайс. Фин пясък, но чадърите са платени. Има голяма свободна зона, една кантина и заведение. Другият е Алики, но е малък плаж и бързо се пълни.

Парадайс обаче е най-подходящ за деца.

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 18:56 от Пълнолуние

# 596
  • София
Наистина отидете на Парадайс - много ще ви хареса, плитко, чисто, с рибки. Но препоръчвам входа към Парадайс след Кинира, ще видите пожарна кола и веднага се мушкате в гората, където се паркира на сянка под дърветата. На плажа има заведение, където може да си вземете пици, сладоледи, нещо за пиене. Има тоалетни, външни душове. Плаща се на шезлонг+чадър, не срещу консумация, но много си заслужава - там може с часове да изкарате.

Заведения: Агорастос (Кинира) - уникално представяне на храната, гледка, Faros (Кинира) - ако пробвате варения октопод, никога повече няма да пробвате на скара, страхотна гледка, Масабука (Лименас) - сувлаки, наденички, картофки - може и за вкъщи, Palude (във вашата част) - там си правете резервация, обилни порции, много вкусно Пастицио.

И ние предпочитаме района на Голдън, но с голям кеф пътуваме за хубаво хапване и плажове.

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 18:57 от Valena25

# 597
Благодаря Ви, момичета! Миналата година бяхме в Потос, никак не ми хареса плажа за децата, направо бях на тръни през цялото време. Ходихме до Псили Амос два пъти, беше доста по-добре. Насочвам се към Парадайс именно заради децата, че и заради мен, понеже не мога да плувам 😁

# 598
Някой в момента на острова, да сподели как е температурата на водата на Голдън бийч?

# 599
Здравейте! Направих резервация за Лименас. За пръв път ще посетим Тасос. Моля препоръчайте ми плажчета подходящи за деца. Плажовете, които са в градчето дали са  хубави? Разглеждах на картата Парадайс бийч, но ми стана лошо като видях завоите. Има ли плитки плажове на север?
Ако може да ми препоръчате и заведения за хапване в Лименас.
Как стои въпросът с паркирането в Лименас? Хотелчето ни е в дясно от пристанището, като гледам картата ми изглежда, че не е много застроено около хотела.

Общи условия

Активация на акаунт