Осми клас 2019/2020 Щастлив и смел полет на младите птици!

• 52 234
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
Иначе и аз да докладвам. Малко не му стигна да смени паралелката, но кото - такова. Важно е училището.

Тук ще използвам възможността малко да поразсъждавам относно четвърто класиране. На първо четене ми беше ясно, че е свързано с корупция и схеми, при положение, че не е регламентирано точно, но после от много източници узнах, че може и да има такива случаи, но като цяло си ги класират децата по заслуги, но все пак при мъгляви процеси. И сега за заслугите.

Какви са целите на четвърто. Да се запълнят празните места? Но очевидно трябва да се смени подхода, защото така може да се играе и до десето.
За мен не е резонно и четвърто да е само по бал - имаше три възможности за това. Харесва ми идеята да не е централизирано, но все пак е редно да се играе по сходни общи правила (срокове, документи, методика за подредба и т.н.), но критериите да се избират от самите училища. Освен чистия бал следва да се вземат и други фактори предвид, ясни и предварително разписани, разбира се. Аз си го представях точно такова класиране, при което онова момче от СМГ, което се е насмело с беловата, да бъде прието на четвърто поради високите си резултати на състезания и олимпиади и факта, че досега е бил отличен ученик в същото училище. Примерно. Защо да не го заслужава?

Ако е само с балове, направо да се въведат резерви. Остават три места - започват да се канят резервите, който откаже - следващата и така надолу по веригата с всички училища. Но логиката тук би следвало да е да има и други различни фактори, защото проклетия бал зависи от два конкретни еднакво важни момента, в които едно неразположение, болест, инцидент, загуба на близък могат да затрият години усилия и омаловажат ценни качества на детето.

В новото ни училище например обявиха критерии и точкова система. Предварително. Е, не съвсем предварително и това може би ни коства мястото, но все тая. Естествено балът играе основна роля, но поредност на желанието, близки завършили училището дават също точки и така нещата могат да се променят. На мен ми хареса този подход. Ако знаехме преди трето евентуалните критерии щяхме да пишем паралелката като първо желание, защото то реално беше такова, а не просто за спорта да пишем някакви с теоретична невъзможност, само за да си кажем, че сме направили всичко възможно и реално първото ни желание формално бе 8-мо, което пък ни лиши от 25 т. и желаното място. Но това е детайл, важна е посоката. Ясни критерии, допълване на бала с нещо, което е ценно за училището. Допълнителни интереси, състезания, проекти и т.н., есе, ако щете като в западняшки университет. Защо не?

Второ. Това безумие със сроковете си беше изнасилване на системата и определена игра с балове и възможности, поне видяхте историята на аниК и НЕГ.

Трето. Възможността за кандидатстване с копие само на определени места също изражда системата и премахва честната конкуренция. Имам висок бал и без риск започвам да си опитвам тук и там, докато други, които си мечтаят и са готови да рискуват с отказ от предишно място, губят. Хареса ми идеята на Fair Lady да се класират децата с оригинали и чак тогава, ако останат места да подреждат децата с копия. Но формално копието в момента не е вариант според наредбата и не би следвало да заляга във формални правила.

Та така. Цялата седмокласна истерия е много порочна според мен, обяснявал съм го неведнъж, но като състезание лятната кампания до някаква степен е сравнително справедлива и мина гладко до трето класиране. Четвърто има какво още да се мисли, ама аз мисля вече да мисля само за Мохито и море, пък другото ще го мислим. Simple Smile

# 166
  • София
АниК  днес съм ви мислила целия ден. Много се радвам, че всичко завърши благополучно и да си отдъхнете.

# 167
Аник,ако се освободи място ще ви се обадят ли? Или се организира ново класиране, където пак трябва да се отписвате и кандидатствате на общо основание? Голяма въртележка. Местата, които се освобождават след приключване на класирането как се обявяват? И как се запълват? След 16ти може и да има свободно място.

# 168
  • В средата на времето
И аз днес се замислих, ако не се запише някое от класираните деца, какво се случва с мястото му? Организира се ново кандидатстване за него или се върви надолу по баловете на вече подалите заявления деца?

# 169
Кой да не се запише и къде... в НЕГ, в 1 и 2 АЕГ, в 35то, или пък в СМГ И НПМГ или ТУЕС.. Естествено е, че местата в тези училища ще се запълнят! Направо задавате отговори ... Само че вече е въпрос на нерви: кой би рискувал; за сегак се сещам за два варианта— или някой, който има вътрешна информация ( като случая с НЕГ и познат на Катранджиева очевидно, кой ли друг би посмял ...) или пък някой вече записал се в частно и губещ само една такса, а спестяващ 4 в аванс.

# 170
Аз пък мисля, че 2 от местата в смг ще бъдат заети от деца от нег (вътрешно усещане), третото към туес ме влече Simple Smile)). Та тези 2 места пак ли ще ги разиграят по същия начин, особено това за момче? Ако второто място е за момиче би трябвало да го обявят, нали така?

# 171
Да заложим, Мария 77. Аз съм за 2:1, НПМГ: НЕГ. Мястото в ТУЕС няма да излезе от тях, а от Джонката.

# 172
Да заложим, Мария 77. Аз съм за 2:1, НПМГ: НЕГ. Мястото в ТУЕС няма да излезе от тях, а от Джонката.
Какъв е залогът?

# 173
Батъл ъф Джак, бело не ползвам.Joy

# 174
Не става Simple Smile))), аз съм на мелби, спирт не употребявам.

# 175
Дебелея от мелби, но както кажеш. Тоблеронки с Джак?? Компромисен вариант? Нафтата ще си е за рисковите играчи накрая.

# 176
Боже, толкова да приличаш на Ментата...Да не ти е съпруг? Или близък по друга линия? Joy

# 177
  • В средата на времето
Естествено е, че местата в тези училища ще се запълнят! Направо задавате отговори ...

Аз не питам дали/или , а как? Ще се обяви ли официално такова място или ще се разиграе "на тъмно" и ако се обяви - дали на ново ще се завърти въртележката със срок за подаване на заявления или ще се ползват вече подадените такива? Това ми е интересно.

# 178
На теория трябва да се обяви и въртележката да се повтори. Но знаем, че често нещата на теория може и да се разминават леко с действителността...

# 179
Кой е тоя, мента не пия? Играем на лотария, избиваме нерви.

Общи условия

Активация на акаунт