Седми клас 2019/2020 - тема 1

• 34 256
  • 802
  •   1
Отговори
# 630
  • у дома
А ние сме в Родопите-прекрасно,магично и зареждащо с енергия! Въобще не ни се прибира...

# 631
maria77bg , явно някой представител на МОН все пак чете тук и оправя бакиите в сайта 😂
Ние изкарахме една седмица из Пирин и Рила, а сега младежът реши, че иска и на село да отиде малко и то училището ще дойде. Много порасна това лято, но главата му продължава да е пълна с бръмбари. Изобщо не живее на този свят и пак някакви бизнес планове замисля.

# 632
Завидях за Родопите! Искам и аз!

Ston,кефя му се на твоя младеж:) Сподели, де. Обещавам, че на наборкана го няма да копира😅

# 633
Сега някакви сайтове прави - стрес или бот сайтове ли бяха, все нещо за хакване става въпрос. Сега мисли как да ги свърже с пей пал, та тези, които му ползвали сайтовете да можели да му превеждат пари за абонамента. Приглуши ми главата с тези сайтове докато бяхме в планината. По върли баири не му млъкваше устата и всяко второ изречение беше "Мамо, как мислиш, кое ще е по-добре ..." и се почва едно изброяване на термини, сървъри и един куп други неща, които на мен нищо не ми говорят. Реално погледнато и на него толкова му говорят, което не му пречи да си плещи убедително. Не е лошо да има разни идеи, но е проблем, че не иска и да чуе кое как работи в действителност. Например, чувал нещо си за пей пал и вече мисли, че знае всичко. Обяснявам му какво всъщност е, как  работи, за какво се използва, но той си знае неговото. Изобщо не ще и да чуе. За всичко е така. Първо пита, после не приема никакви обяснения, а отсича "не е така, аз знам по-добре".
Другата му нова бизнес идея е да препарира риби и да ги продава. Вкъщи имаме една препарирана глава на щука, всичките му приятели много я харесват и той реши, че ще продава такива глави. Ако се интересува някой, цената е 30лв. Не знам на каква база я е определил, но ще продава. Остава и някой да свърши работата, защото той едва ли ще го направи, силен е в идеите, но реализацията им доста му куца.

# 634
Браво на детето ! Има хъс и желание за търговски бизнес от сега, дано успее по-натам.
Ние сме втори месец на вилата( в Рила) и ми е супер-тихо, спокойно, без напрежението в големия град.Само отвреме навреме се присещам, че идва септември и се "сдухвам"...учебници, помагала, школи, мед.картони, снимки...всичко трябва да стане около 15.09...само да е здраве ! До тогава ще се наслаждавам на лятото!

# 635
  • софия
По-миналата седмица и ние бяхме в Родопите за кратко, за съжаление. Няма друга такава красота и магия. Аз не мога да изкажа с думи красотата и това, което виждам и усещам там. А хората... Хората са мили и добри. Толкова лошо е станало в София, че като се държат добре, нормално с нас и си мисля, че нещо ще искат. Луда работа.
Детето чете и пише за произведения на конвейер, което е ужасно, но съм казала, че няма да се бъркам, за да се научи. Каквото и да говоря, ако сама не го изпита, няма никаква полза. Успокоявам се, че през годината отново ще мине през тях. Отдавна не се бъркам в разпределение на време за изпълнение на задачите.

# 636
Ston,  Laughing Laughing Laughing  Голям сладур е Simple Smile Да я пусне в olx. Убедена съм, че това е първата глава на щука, която  ще се продава там.Може и на търг.

Звънче, и аз се чувствам като омагьосана в Родопите...Хората, ех, хората там са толкова истински. Там се чувствам като у дома си, не ми се тръгва оттам. Любими са ми Гела, Триград , Хвойна, Косово...

Хаймъносва моята по цял ден навън. Иска да започне уроците преди началото на учебната година, а при нас са кът учителите по математика. Щом се е стигнало дотам, че родителите да търсят учител за уроци по ФБ...

# 637
  • Бургас
Стон, голям фен съм му на твоя син! Уникален!

Моя хубостник е за седмица при баба си на гости, но с приятел. Не смея да звънна на свекърва ми. 😁 Тя всъщност няма никакъв проблем с деца и гости, но свекър ми е малко.... ммм сухар да го кажем по-тактично. И все пак, щом не са ги натоварили на автобуса до сега сигурно слушат.

# 638
Може да се е счупил автобуса  и затова да не ги е натоварил още Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 авг 2019, 21:54 от Biserka_a

# 639
  • Бургас
Хахаха, да то там е селски автобус, три пъти дневно, та нямат много шансове. 😁
От сряда са там двамцата седмокласника, щеше уж да се чуе, ако има някой в нервна криза до сега. 😄

# 640
Сугурна съм, че им се радват от сърце. Младостта дава енергия и на околните:)

# 641
  • у дома
А хората в Родопите са невероятни-случка от днес-забравих си протмонето с всички докуменги и доста голяма сума пари при пещерата Ухловица и познайте хората там звъннали веднага на полицая в следващото село да ни спре-явно по документите са се ориентирари от къде е колата...Та спре ни човека,даже ни се извини и ни обясни за какво става въпрос и се върнахме-нищо не липсваше,невероятни хора-честни,човечни и отговорни,все едно са замесени от друго тесто!

# 642
Тази случка ми напомня за едно мое състезание в Родопите преди години. Бяхме около стотина участници и в Ягодина бяхме разквартирувани освен в хотела, тогава все още беше единствен, и в частни домове. Нашата групичка беше в една къща. Поръчахме си нещо за хапване за вечеря, но освен поръчаното, жената ни приготви още един куп неща. Беше валял дъжд и мръсните ни обувки стояха навън. Настояваше да ги вземе и да ги почисти, едва успяхме да я убедим да не го прави. На сутринта ни изпрати с торби с мурсалски чай.
Пак в него район, но в Триград, редовно ме черпеха с някакви деликатеси в заведението, където се хранех. Аз си поръчвам едно, към него ми носят и нещо друго, "да си хапнеш".

# 643
Ston, това с хапването и почерпката в Триград да не се е случило в ,,Камината,,? Laughing

# 644
Simple Smile Ston твоя син все едно, че аз съм го раждала Simple Smile Мога да взема една препарирана глава, все пак цената е добра Simple Smile а и ще ми седи идеално в хола.

Имам две мацки на 13 и на 9г. голямата все за изобретения мисли, идеи безброй. Миналото лято беше си наумила едно изобретение и баща й взе да я пързаля, как ще го развият - производство, реклами, патенти, абе страшна работа - пари ще шуртят. Тя яко захапа, обаче той й каза че трябва да пази тайна, някой да не й открадне патента.
След два дни се возим в такси и тя без да се усеща бърбори за изобретението и изведнъж ме поглежда, очите й стават като палачинка и вика "Егати, мамо прецаках се!". Поглеждам неразбиращо, а тя ми сочи таксиметровия шофьор "Тоя всичко чу, край с изобретението, ще ми открадне патента!".

Общи условия

Активация на акаунт