Седми клас 2019/2020 - тема 1

• 34 299
  • 802
  •   1
Отговори
# 615
Ежко, чети иронията.

# 616
Разбрах я. Просто продължавам да се гавря по въпроса НВО/ДЗИ. Те за друго не стават.

ПС Още малко стъкмистика:

И некои съображения:
- Физика, Химия, Астрономия и Опазване на Околната Среда са по-непопулярни и от Руския Език; Географията е изключение от това правило - и не за добро Simple Smile
- Една трета от абитуриентите не си представят бъдещето си без матура по Английски Език. Защо ли?
- Колкото по-малко явили се, толкова по-добри оценки. Една идея - ако намалим рязко броя на децата, може да вдигнем успеваемостта на ДЗИ!

Sweat Smile

Последна редакция: сб, 24 авг 2019, 18:19 от Ezhko

# 617
Понеже имаме и четвъртокласник и седмокласник, прегледах разни класирания на училища - местни/не съм от София/ и за цяла България. Забелязвам, че училище със средна оценка по БЕЛ и математика по-висока, е класирано след такава с по-ниска. Защо се получава така,  
явно и бройката на учениците участва някак в сметката. Как? Ако е обсъждано, ми е убегнало.

# 618
W, дайте пример и коя класация гледате? Защото МОН си предоставят таблиците без класация. Всички класации са дело на някой си, поискал таблиците.

# 619
Моя грешка. Пише,че класирането е направено по резултати по БЕЛ ,въпреки,че са упоменати и резултати по математика.

# 620
  • София
Днес ли трябваше да качат документите за кадидатстването? Проверих сайта на РУО София, но няма нищо.

# 621
Кои документи?
Аз си рефрешвам регулярно Simple Smile, чакам моделите на нво и заповедите за календара, но още ги няма. Мисля, че няма регламентирана дата, до която да трябва да ги публикуват.

Умът ми не го побира как от юни нво по мат стои не на точното място в сайта и никой не го забелязва, съответно никой не го мести. Как е възможно никой в мон да не го дразни липсата на ред в сайта им?

# 622
И аз надничам в сайта на МОН периодично, но ми се върти някаква дата 28.08. Може да е само в моята глава:)
Моята девойка настоява да посетим изложени на университети, за да можела да е категорична в избора си.Simple Smile
Дотогава, колко вода има да изтече...

# 623
  • София
Същите, да. Да се ограмотя малко за моделите. Аз така и не успях в подробности да огледам и тестовете от миналата година. Само задачата със зарчето я прочетох на детето и тя я реши моментално. За другото така и не намерих време. И това лято го караме лежерно. Дано се стегне наесен.

# 624
Bazel, тези ги чакай в мон, не в руо.
Biserka_a, аз и тази година ходих на две изложения. Исках да питам два конкретни университета дали ще искат някакви хорариуми за специалностите, които я влекат Ния (доста далечни от моята, а и съм много ненаясно с чуждите унита), за да зная до каква степен изборът на профил ще е съдбоносен. Естествено дори "българските представители" не бяха наясно с новостите на нашата образователна система.
Имам още много да уча на тема университети и както има много време, така май няма да ми стигне, за да ги разбера. Още осмислям как може 4 години да учиш нещо за бакалавър, а после да учиш 1 година нещо различно за магистър... А колко специалности има, които нищо не ми говорят... та лека-полека ще се образовам.

# 625
Времето минава бързо, а и информацията е много. Лека- полека ще се ,,образоваме,, за университетите.
Свиркай, моля, ако се задава ново изложение Simple Smile

# 626
Свиркай, моля, ако се задава ново изложение Simple Smile
Ми има обявени за края на септември, но не зная дали няма да се приеме за реклама и да не ми се скара някой модератор. В София ще е на 28.09, в Пловдив на 29.09, а в Бургас на 01.10.
Няколко дни след това друга фирма организира в София, Варна, Пловдив и Бургас.
Една друга фирма пък организира презентации на отделни университети на различни дати, пак от септември, та чак до ноември.

# 627
Умът ми не го побира как от юни нво по мат стои не на точното място в сайта и никой не го забелязва, съответно никой не го мести. Как е възможно никой в мон да не го дразни липсата на ред в сайта им?
Може ли линк към това НВО?
И на мен ми прави впечатление липсата на ред в сайта. Трудно се ориентирам и намирам нещата там.

# 628
Благодаря, Мария!
Ще потърся по посочените от теб дати.

# 629
Може ли линк към това НВО?
И на мен ми прави впечатление липсата на ред в сайта. Трудно се ориентирам и намирам нещата там.
Конкретно това е най-отгоре на "по-главна страница" от сайта: https://www.mon.bg/bg/1
А всички останали са тук (но виждам, че сега и то се появи на страницата с другите, а до онзи ден го нямаше...): https://www.mon.bg/bg/100149

Общи условия

Активация на акаунт