Хотелите във Велинград - 11

• 45 865
  • 784
  •   1
Отговори
# 180
Ха,дадох тон и до къде стигна разговора.
А си мислех,че една сюрия майки ще се втурнат да ме упрекват,че не знам какво е и да си мълча,щом нямам деца.
Излиза,че много хора са недоволни.
Мен ме изнервя крещенето.Особено при басейните ,заради плочките и голямото пространство,кънти и се чува ужасно,когато група деца започнат да викат.Ако са повече от 3-4 става абсолютно нетърпимо.
То дори да има детски басейни,дечицата винаги започват:"искам в големия!".
И аз съм била дете,казано ми е НЕ,там е за възрастни,като пораснеш тогава и за мен големия басейн беше табу.
Всичкия този дискомфорт идва от прекалена угодия на децата.И мисля,че самите родители са пък най-засегнати.Просто това е техен избор, но не и на останалите хора около тях.
В Роял ходихме тази година,има 2 достатъчно големи басейна за деца и горе-долу такива нямаше в този за възрастни.
Но пък шумотевицата си беше на макс.
Съветвам всеки,който желае комфорт и истинска почивка да иде там зимата или поне,докато температурите са под 15 градуса.
Има 2 чудесни топли външни басейна + джакузи и там деца не припарват в студените месеци,защото родителите не ги пускат да не настинат.Цари спокойствие и единственото,което се чува е бълбукането на горещата вода Simple Smile

# 181
E, при минус 15 и мен не може да ме закараш на външен басейн, колкото и да е топъл.

# 182
E, при минус 15 и мен не може да ме закараш на външен басейн, колкото и да е топъл.

+15,не минус.
Например ноември месец или март-април.
Ние ходим обикновено тогава.

# 183
  • тук и там
Като за начало -е добре да се прави разлика между обикновен памперс и такъв за плуване/басейн и т.н. Защото -едва ли някой би пуснал детето със памперс във басейн(най-малкото е невъзможно)-нали ще се напълни със вода и ще започне да тежи..).А без бански или без памперс за плуване-не пускат дори и в детския басейн. Поне в Макси е така. Ние ходим в Макси всяка година,а малкото е на почти 5 гд. Ами в детския басейн си влизаше със памперс за плуване,когато беше малък и не можеше да се разчита че ще каже когато му се пишка.

Мисля че деца нямат място в Спа зоните, но в басейните -имат.Няма как семействата да не почиват,защото тези без деца или със пораснали такива -искат  да няма деца около тях. Колкото до сметките кой колко плаща-семейство със малки деца или възрастни...Ами и там не е ясно-зависи от възрастта на децата,както и от броят им. Добре е да има балнео-хотели. Аз -не бих отишла там примерно със деца.Предполагам че и повечето семейни хора със деца. Там е работата обаче ,че хотелите хем искат да разчитат на клиенти -отишли там за лечение и/или релакс, хем не искат да изтърват и семействата. Има си хотели само за възрастни по принцип, ама не и във БГ...Та не е проблема във клиентите само- всичко е до политика на хотела. Ако ги беше грижа Спа-зоната да се ползва само от възрастни- така щеше и да бъде-тоест,щяха да намерят начин да контролират кой влиза и излиза в Спа зоната.Ако ги беше грижа да не се допускат деца  до определена възраст в басейните за големи,нямаше да допускат..И не-и на мен не ми е приятно,някой да скача и да вика около мен,но аз мога да контролирам само моите деца,не и чуждите..
Аз пък веднъж видях едно семейство араби в хотела-като жените беха в басейна със дрехите... А познайте-дали някой от персонала посмя да ги изкара от басейна?!Въпреки оплакванията на останалите клиенти..

Та всичко си  е до политика на хотелите,правила,спазването им и съответния контрол.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 10:43 от Kaisia

# 184
Даа, аз пък съм виждала туркиня в басейна с къси панталонки и тениска. И отново не й беше направена забележка, че и дойде с обувки до басейна. И един циганин, дошъл на СПА в Свети Спас, който си пушеше с електронна цигара в асансьора и зоната около закрития басейн. Ми гадно си е, пак няма кой да обърне внимание. Глоби трябва да се налагат, защото  глезенето на тези клиенти отказва нормалните такива да бъдат гости на хотела.

# 185
# 186
  • тук и там
To е ясно че няма как да има глоби,просто да не бъдат допускани там където не трябва. Аз видях как една майка се канеше да влезе в детския басейн със дете без бански.Отиде спасителя(ила както там се води) и и каза,че е забранено  и ако иска да ползва басейна -да му сложи бански/памперс за басейн и това беше. По същия начин може и да  не се допускат деца до Спа зоните.Ама и служителите на хотелите не са пъдари все пак  ,трябва и малко отговорност и култура и от страна на посетителите.

# 187
  • There I was on a July morning
Е, нали за това говорим досега - за спазване на правила и култура на поведение, но всеки разбира тези понятия както му изнася.
Ако някой е споменал, че не му е приятно да му крещят, скачат до главата, да го ръгат и бутат /всичко това в буквалния смисъл на думите/, съвсем не означава, че този човек не иска деца около себе си. И възрастен да стори същото - пак е неприятно. Нека не се самозаблуждаваме, че останалите туристи /с деца или без/ нямат право на комфортна почивка, само защото нашето дете е по-по-най и всичко му е разрешено.

# 188
Може и мнението ми да не е популярно, но при липса на масова елементарна култура на почиващи, хотелът трябва да си осигури и "пъдари", които да следят тези, които имат възпитание, да не са, както обичайно се случва, потърпевши.

# 189
   Уважаеми гости, поради необходимост от спешни ремонтни дейности, от 01.10.2019 до 17.10.2019, Акватоничният басейн няма да работи!
На разположение на гостите ще бъде басейн Aqua Labyrinth! 

# 190
  • София
Влизам да споделя мнение, а то каква дискусия е станала. И аз барабар Петко с бг-мамите да си кажа хахахаха
Детето ми на 4 и половина правеше цели дължини в Селекта на големия басейн (25 метра), сама.. е аз покрай нея, ама за моя сигурност. Няма как да я задържа в детския, защото иска да плува. Иначе на никой не е приятно да му скачат по главата деца, подрастващи, че дори и възрастни съм виждала. Повечето стават рано (ние всички сме поспаланковци) и поради не перфектната изолация ни будят, но това е положението. В Гранда не съм била, откакто има новата зона забранена за деца, но мисля, че скоро ще ходим и ще споделя (може би Януари).
Акватоник пък на мен ми направи впечетление на супер за децата. Поне като бяхме ние, по време на вечеря имаше 2-3 каки, които следяха зорко за бягащи деца из ресторанта и ги каниха в залата, за да си играят. А там си имаше анимация (големия салон на нивото на ресторанта).

И сега и мнението по темата. Понеже в посления момент резервирахме за Септемврийските празници, бяхме в Семеен хотел Ив. Ми хубаво е.. има 2 външни басейна и едно джакузи. Те са на горещия извор и водата идва на 70+ градуса, та собствениците правеха басейните на желаната от гостите температура. При пълен хотел, не разбрах защо нямаше почти никой покрай басейните. Голямо спокойствие, ама може да сме случили. Стаите са прилични, готвят вкусно и почти всичко е домашно. Менюто не е богато, но все пак е 2*. За цената си, поне за нас беше идиален.

П.С. Ние сме от онези лудите родители, дето до -10 градуса детето е на външен басейн (над 35 градуса вода в него)

# 191
Да попитам дали някой е посещавал Роял СПА месец след пожара ? Спа-то задействано ли е?

# 192
  • София
Здравейте,
аз бях с дъщеря ми в Роял в нощта на пожара, жалко за спато беше хубаво, както и отношението на 90% от персонала. Когато го ремонтират пак ще отидем.
Няма хотел във Велинград който да не пуска външни хора, но и никъде не е натоварено- пренаселено, явно пускат според капацитета си.
Била съм и в Акватоник и там ми харесва "Спато", но нямат външен басейн и според мен в този хотел не е подходящо за деца.
около Клептуза не мирише, но освен за разходка за друго не ходете, ако не искате да си развалите почивката
Защо не е подходящ за деца?

# 193
Здравейте,
аз бях с дъщеря ми в Роял в нощта на пожара, жалко за спато беше хубаво, както и отношението на 90% от персонала. Когато го ремонтират пак ще отидем.
Няма хотел във Велинград който да не пуска външни хора, но и никъде не е натоварено- пренаселено, явно пускат според капацитета си.
Била съм и в Акватоник и там ми харесва "Спато", но нямат външен басейн и според мен в този хотел не е подходящо за деца.
около Клептуза не мирише, но освен за разходка за друго не ходете, ако не искате да си развалите почивката
Защо не е подходящ за деца?
Какво очаквате едно детет да прави в басейна? Аз лично да плува, да скача,  да играе водна топка и други такива. В Акватоник басейните са акватонични. В единя има джакузи, два шезлонга за масаж, пътека за ходене под вода , велоаргометър за под вода. Пътека с дюзи. Дюзи за масаж на гръб.
Горе изброените дейности който очаквам да прави дете в басейна няма как да се случат.
Няма двор , детето ми ходи да рита топка в парка на Клептуза.
Не допускат деца на етажа на СПАто. Разбираемо. Но когато ние сме на Спато. Моето дете си стои в стаята. Тоест не е най-подходящият хотел за малки деца.

# 194
  • Mostly in my mind
Да попитам дали някой е посещавал Роял СПА месец след пожара ? Спа-то задействано ли е?
Седмица след пожара вече си функционирало нормално. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт