Съседи пушачи, как се справяте с техните никотинови миризми?

• 6 194
  • 105
  •   1
Отговори
# 15
Как пък ще ми забрани някой да пуша на терасата си.
Аз на кого да се оплача и как да забраня пушенето на клиентките от фриз. салон под мен /първи етаж съм/,които си пият кафето и пушат под балкона ми докато седят намазани с боя?

# 16
Абе, една цигара за колко да се пуши.. Ама, рибката е кофти.
Но какво да се прави.
На мен най-бясно ми е когато пушат в банята.

# 17
Ако не е споменато във правилника за вътрешния ред нищо не можете да направите. Ние сме непушачи, но все пак смятам, че човек може да пише на терасата си и малко толерантност не е излишна.

Толерантност......, извинявайте, ама децата ми не са длъжни да му дишат пушеците, нито пък аз. Значи, аз да проявя толерантност към отровния му порок, направо не мога да повярвам, че Вие сте непушач! Имали ли сте съседи пушачи? Знаете ли колко е неприятно докато спите в стаята ви да мирише на цигари,  а да се събудите в 23:30 и да се чудите как да си проветрите спалнята и детската, което разбира се не става за 5 мин. 

# 18
Рибката ще си мирише, дори да се готви в кухнята. И цигарите ще си миришат, дори да се пушат на затворена тераса... но нали после пак ще я отворят, за да се проветри и всички отрови пак ще излязат навън.
Когато се живее с други хора, се иска и малко толерантност. Който не може да е толерантен, да си купи къща или апартамент в затворен комплекс, който има конкретни правила.

# 19
Та, не разбрах сега - може ли да се готви или не? Или още не са стигнали дотам, че да ги захванете и за това. Като ви причи целия свят що не отидохте в къща да живеете? Някъде в гората, да ви мирише само на борчета, пък дано и те да не ви запречат. Тия чаршафи, които ги пишете с тинтири-минтири само вас ви вълнуват.

# 20
Как пък ще ми забрани някой да пуша на терасата си.
Аз на кого да се оплача и как да забраня пушенето на клиентките от фриз. салон под мен /първи етаж съм/,които си пият кафето и пушат под балкона ми докато седят намазани с боя?

Съставяте си Констативен протокол по чл.57 (1) от ЗУЕС с още двама собственици от етажната собственост за извършено нарушение съгласно Чл.6, ал,1. т.4 и т.11 на ЗУЕС и  подавате един от екземплярите в община, може да добавите и жалба

# 21
Да, благодаря. Peace
Риторичен ми беше въпросът.
Да си пушат. Grinning

# 22
  • София
Климатикът също не е решение, даже е по-лошо, защото е в непосредствена близост над тяхната тераса и набива пушека направо в стаята.
   Toва е глупост- климатика не вкарва в стаята външен въздух (освен ако нямате DAIKIN Ururu Sarara). Това че монтажа на климатици не било решение във вашия случай не е вярно. Пушенето на балкон в България не е забранено и при оплакване до институции ще получите този отговор. За сметка на това монтажа на климатик (примерно) без съгласие на въпросните съседи не е разрешено и съответно ако ядосате още малко съседите си ще си получите жалби срещу външни тела на климатици, остъкления ако има такива и какво ли още не за което съседите могат да подадат жалби и жалбите им ще бъдат удовлетворени (тъй като тези жалби ще са за неща, които явно ще са нарушения на наредби и закони за разлика от пушенето на балкон). Въобще бъдете малко по-кротки с амбицирането на съседите си да ви стъжнят живота защото най-вероятно имат как. Освен това ако искате да получите съседи пушещи в банята (няма да ви хареса!)- продължавайте. А да пушат в банята въобще няма да можете да им забраните.

# 23
catforpet, пушенето не е незаконно, има само места, на които не е разрешено. Съвсем легално се продават цигари по магазините и всеки, който е пълнолетен има право да отиде да си ги купи и да стане пушач.
Обяснявам, защото явно имате грешна представа, че който пуши, значи нарушава някакъв закон. Забранено е пушенето по етажите и асансьорите, но вкъщи, няма как да забраните на никой да си пуши. Ако не ви харесва, затворете си прозорците или сложете климатик.

И освен това, каква алтернатива предлагате на съседите си? Има ли място, на което могат да си пушат спокойно, без да пречат на ваша светлост?

# 24
Климатикът също не е решение, даже е по-лошо, защото е в непосредствена близост над тяхната тераса и набива пушека направо в стаята.
   Toва е глупост- климатика не вкарва в стаята външен въздух (освен ако нямате DAIKIN Ururu Sarara). Това че монтажа на климатици не било решение във вашия случай не е вярно. Пушенето на балкон в България не е забранено и при оплакване до институции ще получите този отговор. За сметка на това монтажа на климатик (примерно) без съгласие на въпросните съседи не е разрешено и съответно ако ядосате още малко съседите си ще си получите жалби срещу външни тела на климатици, остъкления ако има такива и какво ли още не за което съседите могат да подадат жалби и жалбите им ще бъдат удовлетворени (тъй като тези жалби ще са за неща, които явно ще са нарушения на наредби и закони за разлика от пушенето на балкон). Въобще бъдете малко по-кротки с амбицирането на съседите си да ви стъжнят живота защото най-вероятно имат как. Освен това ако искате да получите съседи пушещи в банята (няма да ви хареса!)- продължавайте. А да пушат в банята въобще няма да можете да им забраните.

Аз не съм твърдяла, че вкарва външен въздух. Ще видим какъв отговор ще получа от институциите, то и да си чукам орехи на пода не е забранено, ако ще гледаме формално нещата. И по кой закон е нарушение монтажът на климатик?

# 25
То на авторката всичко й пречи- зачетох й мненията.

# 26
  • София
Аз не съм твърдяла, че вкарва външен въздух. Ще видим какъв отговор ще получа от институциите, то и да си чукам орехи на пода не е забранено, ако ще гледаме формално нещата. И по кой закон е нарушение монтажът на климатик?
Е защо тогава твърдите че набивал пушека в стаята??? Очевидно няма как да го направи и пускането му е решение. Да не говорим че с оглед на съдържанието на прах в софийският въздух е и по-здравословно да го ползвате (има филтри и т.н.) поне в режим вентилатор отколкото да сте на отворен прозорец.
 Ще получите отговор че е разрешено- други преди вас вече са подавали такъв тип жалби. Чукането на орехи на пода вероятно не е забранено в определени часове, ама ще си повредите подовите настилки ...
 А за климатика- вие съгласие от етажната собственост получихте ли?

# 27
  • Буркина Фасо
ЗУЕС, Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да: 4. (доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) не извършват в своя самостоятелен обект или в част от него дейности или действия, които създават безпокойство за другите собственици, ползватели и обитатели, по-голямо от обичайното;
ей това ме притеснява. колко е обичайното  newsm78
ти ако пръднеш и ми замирише под или над нормата си ?
ми аз всяка сутрин като се качвам в асансьора ми вонее на на всякакви женски одеколони. ми не ми е приятно. и са над нормата определено - въздух не мога да си поема.

пп. в този смисъл ако направят дима от цигарите да мирише на твоята пръдня доволна ли ще си ?

# 28
  • София
Eй го на решението на проблема на catforpet:
https://vimax.bg/klimatici/hiperinvertorni-klimatici/hiperinvert … 0-btu-klas-a.html
 вкарва външен въздух като го пречиства идеално и не мирише на нищо.
 Е малко скъпо де ама децата ще се предпазят и от ФПЧ.
 Между другото димът от цигари е топъл и по всички правила на физиката трябва да се издига право нагоре. На мен нещо ми се губи причината да прави мистериозен завой в балкона на catforpet и да се разхожда из апартамента й че и до коридора да стига (абе тия съседи арда без филтър ли пушат???). Съседа отдолу като пуши и при мен нищо не влиза- ама явно не съм на аномално място с отклонения от физическите закони.
 Абе цигарите са вредни ама комуникацията и съжителството с хора на които ако идат в гората ще им пречат дърветата е доста по-вредна ...

# 29
Къде го тоя пресен въздух? Относно климатика, ако сте поставили външното тяло на фасадата (не вътре в рамките на терасата ви), се иска разрешение доколкото ми е известно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт