Съседи пушачи, как се справяте с техните никотинови миризми?

• 6 188
  • 105
  •   1
Отговори
# 60
catforpet, ти нещо не разбираш.
Никой не е длъжен да се съобразява с твоите отворени или затворени прозорци. Няма закон, който забранява пушенето вкъщи или на терасата. Точка.

Утре някой може да реши, че апартамента ви смърди отвратително и трябва да си държиш прозорците затворени, за да опазиш всички от тази смрад. Е, какво решение ще намериш?

# 61
  • Другата България
Порокът е негов, той трябва да си търси решение и да си плаща за технически решения, с които няма да опушва съседеите си. Аз имам право на чист въздух в собствения си дом, без вредни химикали и вещества в него по КОНСТИТУЦИЯ. В Конституцията не пише че имаш право да пушиш.
Ох, леле, смея се с глас вече. Joy Проблемът си е твой, не техен, така че като искаш търсиш си решения. Горките съседи дето простират навън с тия химикали и вещества.
Дотук само четох, сега вече не мога да се сдържа, та ще се изразя по този начин -  doh no rotfImbo

Конституция, казваш? Ами консултирай се с адвокат и заведи едно дело срещу тези нагли съседи, които си пушат в собствения дом. Защо до сега не си го направила, а пускаш теми в анонимен форум? Thinking Нарушени са ти правата, осъди ги да ти плащат вредни и проблемът ти е решен. Даже направо да им се забрани да пушат предлагам, с прокурорска заповед, затова пледирай. Ти ще следиш дали се изпълнява.
Ох, че не си ми съседка, алтернатива ще ти търся аз....да не ставам по-груба.
Апропо, ако същите хора пушат само вътре, и после отворят, за да си проветрят, димът няма ли отново да притесни нежният ти орган на обонянието? Та в тази връзка, къде да пушат съседите в собствения си дом, след като и вътре, и навън, на терасата не може? Да слизат пред входа може би? newsm78

# 62
  • София

.......................... Да слизат пред входа може би? newsm78
Не, не може, просто си пушат и дразнят, а и освен това тя ще минава покрай тях и ще и мирише, категорично не става, ще се трови  Mr. Green
А когато минавам покрай тях, покрай кооперацията на catforpet страшно се дразня, че прозорците не са ѝ измити още от 19 век, ама толкова ме дразни, че ще се обърна към адвокат, не може така, гледката ми е потискаща, депресивно ми действа, а сега , де.....съсипва ми настроението.  Mr. Green

# 63
И отпред и отзад на блока не може, щото димът е с мемори ефект и независимо какъв вятър духа пак ще намери апартамента на авторката. Минимум на километър от там.

# 64
  Joy
Авторката да им купи електронна цигара.

# 65
Така, сериозно.
Като малка изядох наведнъж 8 (осем !!!) пакета бонбони тип "Виолетка". Стана ми лошо и оттогава мразя миризмата на виолетки.
За съжаление, комшийката от 'найстия етаж, от едно известно време, пере прането си с прах смърдящ влудяващо на виолетки.
Всеки път, като простира, търча през глава да затварям прозарците, облицовам ги с тиксо и кадя с тамян, само и само ужасната виолеткова миризма да не се просмуче в жилището.
Има ли законова наредба, с която да принудая комшийката да купува друг прах за пране, или най-добре, изобщо забрана в световен мащаб на производството на прах за пране с аромат на виолетки...
Това нарушава правото ми на въздух без аромат на виолетки!!!

# 66
Аз пък излязох на балкона сега да смукна една цигара и като ме блъсна миризма на пържоли чак огладнях пак. Има ли нещо написано по въпроса в Конституцията за споделяне на тия ми пържоли? Сега няма да им дишам манджите докато пуша я.

# 67
  • София
След като съседите пушат на терасата, предполага се, че и на горния етаж има тераса. Малко ми е трудно да си представя дим, който излиза от едната тераса, просмуква се на горния етаж, преминава терасата и влиза по спалните, за да отиде в коридора.
Обикновено такъв проблем има, ако пушат на прозореца и отгоре е прозореца на спалнята.
Иначе проблемът е решим с пречистватели на въздуха, които обират всякакви миризми. И аз не виждам как ще се задължат съседите да не се занимават със смрадливи дейности на тяхната тераса.
В апартамента под нас живеят хора, които не са много добре психически. Когато отворят вратата към терасата и аз съм отгоре, вонята е доста неприятна. Но не мога да ги задължа да не си отварят вратата, защото мирише гадно у тях.

# 68
  • Другата България
И аз сериозно. Ама наистина сериозно.
Това съм го писала много пъти и в други теми, ама си ми е проблем. Вече не е де.
Съседът, до нас, е алкохолик. Децата му избягаха и се изпожениха по други градове, жена му го напусна. Остана сам в апартамента. Хигиената е...хммм, задоволителна. Най-общо казано. Но на терасата му, която е разделена само с една стъклена преграда с моята на спалнята, която е открита и там са ми цветята и простора за прането, има всевъзможни боклуци, ама наистина всевъзможни, всякакви застояли буркани с неща, кофи, вкл. и нарязани дърва за огрев, че е на твърдо гориво. Разбира се, и скара, на която редовно и без да се съобразява имам или нямам пране, пече по всяко време....неща. Препирала съм пране, омирисвал ми е спалнята докато се усетя да затворя, какво ли не. Правила съм забележки, напоследък започна да предупреждава. Дано.
Но-следствие на всичките боклуци на терасата му и това, че не е мито или метено с месеци, че и повече, гъмжи от хлебарки. В нас не бях виждала такова нещо от години, не очаквах при него да е чак такава напаст. Лятно време през нощта оставях отворена вратата на терасата, заедно с прозореца, нещо съвсем нормално за сезона. Докато една сутрин не се събудих с лазеща ме хлебарка по ръката Mr. Green Mr. Green Mr. Green, в собственото ми легло. Само като го пиша, настръхвам, а беше преди три или четири години. Писъкът ми се е чул сигурно на първия етаж, мъжът ми уби врага, изпрах, дезинфекцирах, напръсках целия апартамент, на другия ден монтирах климатик и оттогава се спи на климатик в големите жеги, когато не става само с отворен прозорец. Не съм привърженик на климатиците, но в случая нямах друга полезна опция.
Сега понякога намирам на терасата умрели, само там, знам откъде са, пръскам и някак се опитвам да се справям.
Та, авторката, какво пише в Конституцията по въпроса? Thinking Може ли тази гад да ме притеснява в леглото ми, не са ли нарушени правата ми в собствения ми дом и какво би ме посъветвала да направя, към кого да се обърна за помощ? Дали да не му представям на съседа летните си сметки за ток, за да ми ги плаща? Каква алтернатива имам в случая, след като други съседи му бяха правили забележка за силна музика, тропане, за скарата дори и той им се беше изпикал и храчил по външните врати на апартамента? На едни други им беше нарязал гумите на колата, и т.н., и т.н....
Извинете ме за чаршафа, ама темите за съседи са ми "любими". Mr. Green Sunglasses

П.П. Същият съсед е и пушач, разбира се, освен пияндурник. Та на същата тераса почти всяка вечер през лятото, когато все още не се е "осмъртил"  навън, на една от кофите сяда, на купчината от дърва си реди чинийка с мезе, чашка с пиене и съответно до късна доба седи на хладно, пие, мези и съответно какво-пуши. Да, всичко влиза вътре през моя прозорец в моята спалня, предполагам, и в неговата. Ставам, затварям, пускам съответно климатика и те така. Но се замислям дали да не му цитирам Конституцията, белкем се освести и поне в по-хладните дни ми спести някой друг лев от сметката за ток....

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 21:48 от Merri_An

# 69
  • София
Това с хлебарките е наистина отвратно. При нас преди години събирахме за ежегодно пръскане на абонатната и общите части и такива гадове нямаше. Сега не дават пари, имаме проблем със събираемостта и всеки се бори локално, но не е като да е мащабна офанзива.

# 70
Не разбирам авторката защо ни цитира текстове и какво се опитва да докаже пред нас. След като законът така добре брани правото ѝ на въздух и среда без тютюнев дим в собствения ѝ дом, то нека подаде необходимите по закон документи и без проблем ще получи каквото иска. Във форума нищо няма да стане. Но задължително да сподели съдебно решение след това. Освен ако съдията не умре от смях при доводите ѝ, както би се смял всеки юрист ня прочетеното в тази тема.

# 71
Ако е извън закона, защо се продават цигари свободно?
Ето хероинът е извън закона и не го продават на касата в Била.

# 72
Госпожо cat for pet ли сте каква сте.. Чудесно четете законите, но законът трябва да се тълкува. Трябва да се тълкува правилно, а не както на вас (на вас лично, не на върховния административен съд Wink ) ви изнася. Очаквам да ми отговорите какво правите във форума при наличие на толкова закони, които бранят правото ви на въздух без тютюн в дома ви? Сезирайте съответните органи.

# 73
  • София
 Не е лошо да се мисли по-рационално. Усилията на catforpet са безмислени. Да допуснем че тя продължава с кампанията срещу съседите и дори успее с помощта на НПО-та да предизвика законодателни промени и забрана за пушене на балкони. Не че ще стане но да допуснем. Съседите й отдолу естествено ще продължат да пушат ама малко по-скрити навътре в балкона. Тя какво да направи? Ами какво може- може да звънне на полицията- идва значи (ако въобще дойде) полицай. Полицаят влиза у тях и констатира че на него не му мирише (тъй де то така или иначе повечето полицаи са пушачи и няма да усетят). И си заминава ... Или звъни на съседите отдолу и ги пита пушили ли са на балкона и те казват че не са и на catforpet й мирише от някой друг балкон ... Даже и полицая да влезе естествено нищо няма да успее да констатира. И как ще ги хванат? С камера или дрон? Не е законно.
 Иначе казано даже и да се приеме такъв закон/наредба ще е безмислено- няма да има никакъв ефект доколкото няма как проверяващ да влезе у съседите. Иначе казано catforpet напълно нерационално си губи времето и се нервира. А нервирането води до болести и до известност между съседите като "оная лудата" и подобни (лудата ми съседка е известна като Баба Яга)

# 74
Ако е извън закона, защо се продават цигари свободно?
Ето хероинът е извън закона и не го продават на касата в Била.

Не става дума за цигарите - предмет на покупкопродажба, а за тютюнопушенето като безпардонно действие, което уврежда здравето на съседите и техните  деца, и не става въпрос за законно и незаконно, а за законно право и правен интерес и зловреден навик

Общи условия

Активация на акаунт