Съседи пушачи, как се справяте с техните никотинови миризми?

• 6 184
  • 105
  •   1
Отговори
# 75
Ако е извън закона, защо се продават цигари свободно?
Ето хероинът е извън закона и не го продават на касата в Била.

Не става дума за цигарите - предмет на покупкопродажба, а за тютюнопушенето като безпардонно действие, което уврежда здравето на съседите и техните  деца, и не става въпрос за законно и незаконно, а за законно право и правен интерес и зловреден навик

Какво според теб означава правен интерес и законно право? С глас се смея, честно.

# 76

Не става дума за цигарите - предмет на покупкопродажба, а за тютюнопушенето като безпардонно действие, което уврежда здравето на съседите и техните  деца, и не става въпрос за законно и незаконно, а за законно право и правен интерес и зловреден навик

Вие си противоречите. По-горе казвате, че е извън закона. Къде в закона е упоменато точно и ясно, че пушенено, бидейки вредно за здравето, е незаконно и противоконстинуционно? Алкохолът, в този ред на мисли, също е вреден. Ако комшиите Ви пийваха по една ракия но терасата вечер, вместо да пушат, то миризмата на ракията също трябва, според вас, да се забрани от ВАС....

Тая тема ме кара, да купя на комшиите пушачи на авторката, едно наргиле и бидон със старо кисело зеле!
а тълкуване на ВАС за миризма от кисело зеле искаш ли ?  hahaha
Пробвай за кисело зеле, за прясно зеле, за суджуци за салами, но няма да промениш факта че Върховният административен съд определя тютюнопушенето като зловреден навик, който нито е законово право, нито е правен  интерес, но вторичният тютюнев дим е доказано вреден и е извън закона,

# 77
Не е лошо да се мисли по-рационално. Усилията на catforpet са безмислени. Да допуснем че тя продължава с кампанията срещу съседите и дори успее с помощта на НПО-та да предизвика законодателни промени и забрана за пушене на балкони. Не че ще стане но да допуснем. Съседите й отдолу естествено ще продължат да пушат ама малко по-скрити навътре в балкона. Тя какво да направи? Ами какво може- може да звънне на полицията- идва значи (ако въобще дойде) полицай. Полицаят влиза у тях и констатира че на него не му мирише (тъй де то така или иначе повечето полицаи са пушачи и няма да усетят). И си заминава ... Или звъни на съседите отдолу и ги пита пушили ли са на балкона и те казват че не са и на catforpet й мирише от някой друг балкон ... Даже и полицая да влезе естествено нищо няма да успее да констатира. И как ще ги хванат? С камера или дрон? Не е законно.
 Иначе казано даже и да се приеме такъв закон/наредба ще е безмислено- няма да има никакъв ефект доколкото няма как проверяващ да влезе у съседите. Иначе казано catforpet напълно нерационално си губи времето и се нервира. А нервирането води до болести и до известност между съседите като "оная лудата" и подобни (лудата ми съседка е известна като Баба Яга)

Ще Ви разочаровам, но явно Ви се иска да вярвате, че няма шанс. Това е нормално  да се самоуспокоявате така, защото е видно, че не сте запознати с досега действащата процедура. Първо полицията в случая не е правоприлагащ орган по този проблем. Механизмът е доста по-различен от този който си въобразявате. Обаче се чудя, защо след като сте толкова убедени в безнаказаността на упражняването на зловредния си навик се нахвърлихте срещу същността на темата с такава страст. Ами нали няма проблем да тровите съседите и техните деца, що си губите времето. Продължавайте да ги тровите спокойно.

# 78

Какво според теб означава правен интерес и законно право? С глас се смея, честно.
За тебе не знам, но аз се изгубих в превода ... а уж съм с някакво юридическо образование, егати резила.

# 79

Вие си противоречите. По-горе казвате, че е извън закона. Къде в закона е упоменато точно и ясно, че пушенено, бидейки вредно за здравето, е незаконно и противоконстинуционно? Алкохолът, в този ред на мисли, също е вреден. Ако комшиите Ви пийваха по една ракия но терасата вечер, вместо да пушат, то миризмата на ракията също трябва, според вас, да се забрани от ВАС....

Тая тема ме кара, да купя на комшиите пушачи на авторката, едно наргиле и бидон със старо кисело зеле!
а тълкуване на ВАС за миризма от кисело зеле искаш ли ?  hahaha
Пробвай за кисело зеле, за прясно зеле, за суджуци за салами, но няма да промениш факта че Върховният административен съд определя тютюнопушенето като зловреден навик, който нито е законово право, нито е правен  интерес, но вторичният тютюнев дим е доказано вреден и е извън закона,
Не се опитвайте да неглижирате вредното действие на  вторичния тютюнев дим по този елементарен начин. П В алкохола не се съдържат толкова много токсини от които 23 канцерогенни, които да увреждат здравето на трети лица. С алкохола тровиш само себе си. Нещата са несравними. Решението на ВАС дава правна възможност натровените съседи да търсят правна отговорност от безпардонните си  пушещи съседи.

# 80
Да разбирам, че продаването на цигари е законно, но пушенето им - не, така ли? Grinning
Вашето е загубена кауза. Но ето няколко решения:
- затворете си прозорците.
- включете вентилатори, които да духат към прозорците и да гонят злият дим навън.
- пуснете си климатика.
- преместете се някъде, където не живеят хора.

# 81
8 страници смях. Егаси яката тема, поздрави на авторката!

# 82
  • Варна
Веднага ми дойде на ум израза, че авторката тълкува законите както дявола Евангелието.

# 83
Моля, осъдете съседите си, че пушат на терасата си. Няма нужда да се хвалите после тук. Това ще е такъв шОК и такава БОНБА, че 100% ще Ви покажат в телевизора.

# 84
Те и в историята ще я пишат. Заради нейния сърбеж ей сега ще гласуват промяна в закона.

# 85
  • София
Много весела тема.
Само си мечтая такова чудо като авторката да ми дойде на вратата и да ме поучава назидателно какво да правя на собствения си балкон.  Няма да стане на нейната. В къщи Скъпия си пуши в стаите, дори и ужас - в леглото. Не ми пречи, даже ако е в командировка ми липсва цигарения дим. Но 1 месец преди да дойде внучо от чужбина на гости започва да пуши на балкона. Я да се пробва да ми прави забележки подобен офисен планктон - къде ли ще го навра буквално. Ако пък се изрепчи против скарата, на която си мятам кюфтетата - ще я опека на бавен огън буквално.
Иначе съм непушач, не знам как се държи цигарата. Но всички претенции за здравословен живот си имат граница.

# 86
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:
За тебе не знам, но аз се изгубих в превода ... а уж съм с някакво юридическо образование, егати резила.
Ми.............. мне, не си се изучила достатъчно, ресто назад , да повториш  и потретиш отново законите, трябва нов прочит, не мой тъй.
Има един шопски лаф, " ти му говориш, но оно рупа ли рупа........" та и таз` работа е така.

# 87
Скъпи майки и жени, известно ли ви е, че  съществуват 20годишни изследвания, които доказват, че вторичният тютюнев дим е определен като "токсичен замърсител на въздуха" ( Доклад Cal / EPA) и  съдържа повече от 20 химикали канцерогенни за млечната жлеза, които увеличават с повече от 70% вероятността жени във фертилна възраст да заболеят от рак на гърдата?

# 88
Не ми е известно. А ти що не ми отговаряш на мен?

# 89
Известно ни е, дори ни е известно, че пушачите получават най-високите нива на радиация в света, повече дори от космонавтите.

Това по никакъв начин не променя фактът, че съседите имат право да си пушат вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт