⭐️Толгахан Сайъшман и Амине Гюлше – Сега и Завинаги⭐️тема 21

• 15 381
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Цвети, нямам си и идея, затова сега ще напиша нещо което съм чела преди години.
Казват, че коренното население на Турция е на един от синовете на хан Кубрат. Аспарух основава Б-я, а един от другите му синове/ не помня кой беше/ се заселва на територията на днешна Турция. След време тюрките ги превземат и ги помехамеданчват. Затова може би толкова си приличат част от обичаите ни. Това е най- общо казано. Ще потърся книгата и тогава мога да напиша подробности. Така че, не мога да преценя дали е останало от времето на ''Османското присъствие'' или не

# 436
Още стари снимки на Амине с фенове - обяснете ми какво толкова ценно има в тези шапки с овце, крави и маймуни, така любими и на Толга.

# 437

Феми, Цвети, добре, че се включихте, че ние с Цеци направо закопахме и романтиката, и любовта сред турските двойки!

Цеце,  пускай сладки изкушения, за да мога да асимилирам това, което прочетох. Неее, не може всичко да е толкова черно. Наистина турците държат на традициите, но любовта властва и при тях - не всичко опира до пари. Това са моите лични впечатления. Сърдечни и добронамерени са, много отзивчиви и гостоприемни. Семейните двойки, които познавам са усмихнати, влюбени и романтични. (не съм ги питала за договорите, които са подписали и сумите, които са платили). Но искам да вярвам, че обобщението: ''бракът е строго регламентиран договор между мъжа и жената'' е само едно изключение и не можем да го приемем като обобщение за турския народ.

Феми, няма да мога да направя гифчета с Дуда, защото трябва да сваля цял епизод от 2 часа и да изрежа 10 секундно видео. Не ми се занимава с шаманката и без това трудно я издържам във "Вътрешен човек". Ако иде реч за Чачо - веднага запретвам ръкави!

# 438
Пускам Еми, веднага, че цялата ми романтика отиде по дяволите. А за гостоприемството им съм убедена, аз също имам познати турски семейства и са много приятни хора.

Ето и нещо да пийнем

И един прекрасен изглед

# 439
Еми, и на мен у дома ми казват Цеци,  от нас с Амине турското кафе и още нещо

# 440

Цеце, Цвети, чудя се откъде да започна, вие направо ни засипахте с вкусотии - сега вече ще бъда най-красива. Пак съм първа на трапезата! Благодаря ви за това изобилие от всякакви лакомства!

🎬 И ново от сета на "Шампион" 🎬 🥊

# 441

Flowers TulipЦЕЦЕ* интересни неща си намерила и споделила..вярвам че всичко е така
..и новото поколение родено и израснало в Европа не остава по-назад..не 3 и 33-то поколение ще е същото
което мен винаги ме е учудвало до краен предел - как може да живееш в съвременния свят по религиозен начин
и закон..като знам българите живеещи 2/3 години в чужбина и забравят майчиния си език..
както и родените деца в чужбина не знаят български и не могат да говорят с баба си и дядо си,какво остава за другите обичаи..
както и да е..замислих се ако младоженеца е алергичен към кафето пак ли трябва да изпие чашата до дъно
пък после каквото стане,стане..
Joy

..за турското кафе в джезве като културно наследство обявено от ЮНЕСКО
не съм изненадана..останах изненадана че турците пият постоянно чай..мислех че това е питието на англичаните
но турците пият повече от тях и само в стъклени ракиени чаши..разбрах го от сериалите..
Joy Joy

ЦВЕТИ* много хубави снимки и  следобедни изкушения заедно с ЦЕЦЕ*
поднесохте,благодаря!!

ЕМИ* има ли вече снимки от сериала с Толга и Ефехан?

..ФЕМИ* благодаря за пояснението..поне се посмях от сърце!!
Joy Hands V

Revolving Hearts

# 442
Софи, като се замисля, че те така успешно съхраняват традициите си, без значение къде по света се намират не е никак лошо. Един човек не трябва да забравя корените си, защото ако една нация не съхрани традицията и обичаите си тя рано или късно ще се обезличи. Така че ние българите, които сме тук и по света трябва да се поучим от турците, за да не се затрием като нация.

А сега малко да се разходим из Истанбул - градът, в който се роди любовта на Нур и Ийт Козан

# 443
Flowers Tulip... как може да живееш в съвременния свят по религиозен начин
и закон..като знам българите живеещи 2/3 години в чужбина и забравят майчиния си език..
както и родените деца в чужбина не знаят български и не могат да говорят с баба си и дядо си,какво остава за другите обичаи..
както и да е..замислих се ако младоженеца е алергичен към кафето пак ли трябва да изпие чашата до дъно
пък после каквото стане,стане..
Joy
    Софи, и ме изненадват, и не турците с техните традиции, но това, което пишеш за българите, живеещи в чужбина направо ме побърква. Не мога да се примиря с този факт, не мога да оправдая такива псевдобългари и техните семейства. Да забравиш родния си език, да се срамуваш, че си българин - това за мен е предателство. И не мога по никакъв начин да оправдая действията на тези хора. Докато за турците мога да кажа, че те просто си следват традициите и спазват обичаите.
    От Толга и Ефехан няма други снимки, освен тези и гифчетата от сета, които пуснах (и с удоволствие пак ще пусна две от тях).

Цеце, писали сме едновременно. Напълно съм съгласна с коментара ти, а снимките от Истанбул така ме приканват отново да тръгна към този невероятен град. Обичам Истанбул ... и Ийт Козан

# 444
Flowers TulipЦЕЦЕ* Истанбул на Иит Козан ми харесва!!Hands Ok Hand

ЕМИ* какво да се прави..такава ни е народопсихологията!

# 445
Ийт Козан знае как да впечатли момичето на мечтите си

# 446

И Ийт Козан, и Истанбул, и темата са ме "вързали" за компютъра -
ще оставя без вечеря децата си, еййй. Joy Joy Joy

Угриженият ни красавец! Пак ли Нур го ядоса?!

# 447
Емиии ,зяпаш Йит Козан и не можеш да откъснеш очи от Истанбул  да им сготвиш.

Последна редакция: сб, 24 авг 2019, 23:29 от femmi2

# 448
Еми, като  нахраниш децата, пусни ако искаш прословутото ''натискане в офиса, през работно време'',/ още ме е яд ,че не видях от къде точно я прочетох тази фраза/.

# 449
 Говориха си ,Ийтчо и мята погледи . Ако нямаше Сем можеше дивана пробват да се поразфърлят и  грозника ще  види кво е сближаване ще се фърли от балкона  Joy  Те тогава били ли са заедно ?
 Турски религии ,който ги спазва така става .  Не разбирам защо е позволено харем на мъжете . Жените ще ги линчуват ако направят нещо. Angry
Ако не си девствена край !

Хакан и Файсал / Чаатай и Окан - Протектор .Така се прегръщат , явно няма да правят повече сезони . Но  имам усещането че ще прави друг проект с Нетфликс  Rolling Eyes
Днес е последният ден  и излизат ваканция .

Последна редакция: сб, 24 авг 2019, 21:54 от femmi2

Общи условия

Активация на акаунт