⭐️Толгахан Сайъшман и Амине Гюлше – Сега и Завинаги⭐️тема 21

• 15 303
  • 736
  •   1
Отговори
# 585

Здравейте, момичета!

Добре дошъл, Септември!

Всеки един месец е радост, всяка семица е благодарност, всяка една минута е любов! И всичко това е нашият живот!

Септември дойде! Отворихме му вратата с носталгия по отиващото си лято, но и с надежда за предстоящи прекрасни и споделени мигове.

Пожелавам на всички здраве, радост, усмивки, положителни емоции и умение да уловите посланието на мига, на момента!

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 11:12 от Emiliya

# 586
Nature Sunny Yellow Heart

Hug..и на младия Толга не му се вярва как лети времето..
мда.а, като че ли гледа календара..!!
Joy

Yellow Heart Yellow Heart

# 587
Здравейте Grinning Еми Flowers Hibiscusхубави мисли и пожелания за новият месец си наредила и на Ева също . Отива си  лятото идва есента .
Като се налагат прегледи ....Страхувам се да не излезе нещо лошо.
Толга и малкият шампион са невероятни Heart Eyes Интерес очаквам сериала ,нищо че е драма.  Турците са царе на драмите и лошия край . Правят хората продукция ,имат  добри школи и актьори . Нашите бг  какво му харесват на Откраднат живот не знам ,не се мъча да го гледам .

За въпроса за Нетфликс и Ча по - късно ще разкажа . От телефона ми е зор дълги постове . 

Цеце на теб Мерси за инфото за масажите и турската баня . Нещо като спа процедури са масажите ,искам такъв  и Ча ме масажира ,маминият го оставям за Еми Grin

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 12:27 от femmi2

# 588

Nature Sunny Yellow Heart

Hug..и на младия Толга не му се вярва как лети времето..
мда.а, като че ли гледа календара..!!
Joy

Yellow Heart Yellow Heart
    Този пост и музиката, която продължавам да слушам с чаша кафе в ръка ме настройват толкова позитивно и приятно. Благодаря ти, Софи!

Феми, радвам се, че се отби и не се притеснявай - всичко ще бъде наред! Мисли положително, не допускай негативни мисли и нещата ще се подредят!
    За теб - любимите цветя и още по-любим - Чачо!

# 589
Здравейте! Позитивен ден!

Здравей, Есен! Прекрачи ми вратата!
Имам орехов кекс за приятели и люлеещ се стол до камината.
А, да и лавандула – за хубави мисли.
Всъщност чаках Надеждата, но тя е твърде заета.
Сигурно сега е при влюбените в парка, които се целуват.

Ивелина Радионова

# 590

Цеце, изгуби ни се тези два дни, вероятно приятно и ползотворно прекарваш почивните дни. Но да знаеш - чакаме довечера да споделиш впечатления и снимки.

Не се удържах - ще споделя Баръш с вас - харесва ми като млад и начинаещ лекар. Но Нур и Ийт Козан ме карат да се потапям в друг свят - това е магия,  това е истинска любов.

# 591
Nature Sunny Nature Sunny

Днес било празник и нищо не се работи..както винаги..
 също не се дава заем и не се изнася нищо от къщата - Симеоновден*
..на Симеоновден се правят прогнози и за времето -
каквото е в този ден, такова ще е и през януари*
според народните поверия ако на този ден кучето лежи свито на кълбо,
 зимата ще подрани и ще бъде много студена..
ако е слънчево и топло и януари ще е топъл..

..започва бруленето на орехите..и затова предлагам до го полеем с
едно малко уиски и малко ядки..щото нЕмаме орехи за брулене
а и не се работи нищо..
Joy Joy

# 592
Софи, ще си лежим тогава.

Чудесен пример за релаксация

Скоро се сетих, че Нур прави реклама за парфюм и Иджлял често я даваха да се пръска пред огледалото, та в тази връзка ето и малко информация за парфюмите:

Парфюмът е сред най-мощните оръжия на ненадмината изкусителка Клеопатра

Разказват, че любимият й аромат съдържал мирта, канела, кардамон, корен от перуника, лотос, шафран и риган. Специално за нея от безкрайните простори на Римската империя се доставяли редки цветя - жасмин, лавандула, дори алпийска роза и орхидеи. Според легендата преминаването на кораба й по Нил предизвиквало истинска еуфория сред населението, защото дори платната му излъчвали лек аромат.
 Легендата твърди, че именно това тайнствено ухание омаяло Марк Антоний и подчинило сърцето му на египетската царица.

После ще сложа и още малко информация за историята на парфюмите.

# 593

Аз се чудя защо ми е толкова мързеливо и не ми се работи нищо. А то било празник - забранено е да се подхваща работа. Софи, ти успокои гузната ми съвест. Ще го ударя на живот - задължително с уиски и орехи (да спазя традицията).

Скрит текст:

Цеце, пускай истории за парфюмите. Искаме да сме изкусителки!

Толга релаксира ... четейки нашата тема .... Joy Joy Joy

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 14:22 от Emiliya

# 594
Разкопките показват, че още в древността смесите и количествата на парфюмите са били толкова важни, колкото и това колко дълго ще издържи техния аромат. В онези времена парфюмът е бил основен износен материал и различни държави са водели битки кой да произведе парфюма с най-високо качество.

Маслото от лилии е било особено предпочитано, което доказва че в древността се е очаквало някакво спазване на стандарт и еднообразие. Плиний Старши описва египетски парфюм, запазил аромата си след 8 години, а древният гръцки ботаник Диоскоридес се съгласява, че египетският парфюм далеч превъзхожда парфюмите, правени от другите цивилизации.

Парфюмите на Египет обикновено са носили името на града, в който са били правени, или името на основната си съставка. Съхранявали са се в стъклени или каменни съдове, като най-желаните са били от алабастър. Декорацията им е била богата и често включваща бижута, с изисквания по опаковането им, наподобяващи днешните изисквания за функционалност и атрактивност.

# 595
Flowers BouquetЕМИ* добре че доведе Толга за компания..всъщност
  Сайъшман що да не стане днес Симеон* дължи ни го..
 и сигурно чете нашата тема затова се е отнесъл така..
Цитат

довечера и с Нур ще се почерпим..тя също става за компания
и после заедно ще си тръгнем..новия Симеончо ще ни прибере по леглата.. [/i][/b]
[/color]JoyStuck Out Tongue Winking Eye

Flowers TulipЦЕЦЕ* и на теб голямо благодаря за инфото около парфюмите..
на мен любимия ми парфюм е  Nino Cerruti 1881** и с удоволствие ще прочета всичко
ако имаш желание да  потърсиш и пуснеш подробно инфо специално за него.. !!

Hands Pray

# 596
Софи , ще потърся нещичко и за любимия ти парфюм. Не обещавам, че ще открия много, защото доколкото си спомням Черути се занимават основно с мода и то май мъжка, предполагам, че парфюмите ... са допълнителен аксесоар към фирмата.

До Златната ера парфюмите са били предназначени основно за елита на обществото

Интересен факт е, че 3300 години след смъртта на Тутанкамон, в гробницата му още се е долавял ароматът на парфюм.

Химичката от Месопотамия Тапути е изобретила парфюма като е дестилирала цветя и етерични масла. За целта тя използвала цветя със силно ухание, което чрез дестилацията се увеличавало. Маслени парфюми на четири хиляди години са били открити от археолозите и в Пиргос. Древните хора са ползвали билки и цветя, за да създадат много качествени парфюми. Египтяните ползвали парфюми, за да подготвят телата на своите царе за мумифициране.

Древните гърци, а по-късно и римляните, придавали не по-малко значение на действието на парфюма. Гърците поръсвали с уханни течности падналите в бой войни, използвали ги за масажи в баните, смятали ги за истински стимулант в удоволствията и пиршествата.

Римските патриции и куртизантки били обгърнати от облаци ароматни ухания, рецептите, за които ревниво се пазели. За производството на благовонните смеси и кремове се разгърнало истинско производство, за нуждите на което доставяли суровини от далечени земи: от Либия - рози, от Атина - теменужки, чаени рози - от Египет. С течение на времето Ориентът станал постоянен доставчик на ароматни подправки, уханни балсами и есенции към Европа.

А аз се чудя защо Иджлял все пред огледалото, пък тя се гласяла да стимулира страсти в г-н Ийт

# 597

Докато намеря рамки с парфюми, за да наглася нашите любимци, вие сте ме заляли с още интересна информация. А Иджлял колкото и дълго да стои пред огледалото няма да успее да стимулира страсти в г-н Ийт. Страсти събужда само тази красавица!

Софиии, след малко ще се появя и с новия "Симеончо". Да помисля само кой парфюм да му сложа!!!

# 598
Арабин открива розовата вода

През Средновековието главният успех на парфюмерийното поприще достигат арабите. Страстта по изучването на растителния свят, развитието на алхимията и медицината в този период карат източните учени да търсят различни методи за извличане на есенции от растенията, като се съобразяват със стадиите на луната.

Експериментирайки с цветчета от рози в желанието си да намери панацея за всички болести, знаменитият учен и философ Авициена открива дестилацията – способ за отделяне на концентриран екстракт – на арабски "аттар". Тази технология поставя началото на модерното парфюмерийно производство.

Нежната и прозрачна "розова вода" на Авициена става мигновено една от най-важните експортни стоки на Изтока и се използвала за ароматизиране на най-невъобразими неща, включително и на зърна кафе! Европа пък открива основната си суровина за производството на козметика и парфюми.

Колелото бавно се завърта и след кръстоносните походи в двора на английския крал Едуард Първи, а по-късно и при френските, италианските и испанските дворове започват да работят домашни майстори парфюмери, които създават ароматни масла и течни ароматни смеси – праобразите на съвременните парфюми.

Еми, страхотна красота и изящество.

# 599

Софи, за теб, а информация ще чакаме от Цеци.

Общи условия

Активация на акаунт