Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 32

• 38 051
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
А, ще ме светнете ли каде е намекнато че Джон е син на Регар, понеже явно нещо не съм разбрал или не ми направило впечатление ?

Много добър въпрос. И много се радвам, че не си гледал сериала.

Надявам се другите да помогнат, защото аз лично се чувствам затруднена да отговоря, защото вече съм предубедена.

Но мисля, че първите знаци бяха спомените на Едард за сестра му Лиана и ново "Обещай ми, Нед" ...

Лиана в легло, потънало в кръв.

# 556
  • Варна
А, ще ме светнете ли каде е намекнато че Джон е син на Регар, понеже явно нещо не съм разбрал или не ми направило впечатление ?
Нека да поразсъждаваме.. Simple Smile /В по-старите теми сигурно има по-подробни и пълни обяснения, но е добре пак да си припомним нещата/
Всички смятат че Джон е син на Нед, а личността на майката на Джон е обвита в тайна. Защо? По онова време май е нямало лорд, който да няма някое и друго копеле и личността на майката е нямало нужда да се крие ревностно.
Нед в своите глави  нито веднъж не се сеща за предполагаемата майка на Джон, в която би трябвало да е бил влюбен щом Джон  е отгледан в замъка на Старк редом с другите деца на Нед. Последното е жестока обида към съпругата на Нед  - Кат. Защо Нед би постъпил така? Много просто, защото Джон е син на сестра му Лиана.
Лиана умира в кърваво ложе/кърваво? защо? раждане?/ и моли Нед да и даде обещание.
Лиана умира почти година след като е била "отвлечена" от Регар. /става ясно че тя е била привлечена от него подсмърча на песните му, той ч обявява за кралица на турнира въпреки, че и съпругата му присъства/. Т.е. ако Лиана умира при раждане логично е бащата да е Регар. Другото много важно е, че тя при смъртта си е охранявана от кралската гвардия, а те охраняват само кралското семейство - охранявали са сина на Регар - Джон Сноу.

# 557
Напротив гледал  съм сериала :Д, но след като изчетох книгите веднага започнах да приемам нещата от сериала след 3 ти сезон са измислица, поради тази причина се съмнявам в Джон че е Тарг и поради това че историята със спасения принц изобщо я няма в сериала, това ме навежда на мисълта че е възможно да са слели Джон и Егон в един герой :Д, това е напълно моя си интерпретация, не ме съдете моля :Д !!

# 558
  • Варна
Напротив гледал  съм сериала :Д, но след като изчетох книгите веднага започнах да приемам нещата от сериала след 3 ти сезон са измислица, поради тази причина се съмнявам в Джон че е Тарг и поради това че историята със спасения принц изобщо я няма в сериала, това ме навежда на мисълта че е възможно да са слели Джон и Егон в един герой :Д, това е напълно моя си интерпретация, не ме съдете моля :Д !!
Не е изключено и Джон и Егон да са Тарги. За Егон като Блекфир обаче най-голяма тежест придава Златната дружина /хах съсипаха я в сериала/, ЗД е основана от Блекфир и ще се бие за тях без пари.

# 559
Това е другото нещо което ми обягва, защо Егон да е Блекфир ? Иначе да знам че ЗД е създадена от Блекфир .

# 560
... това ме навежда на мисълта че е възможно да са слели Джон и Егон в един герой :Д, това е напълно моя си интерпретация, не ме съдете моля :Д !!

Hands Plus1

Има логика в това, което си написал.

Но продуцентите на сериала работеха заедно с Мартин ... Ох, не мога да се сетя, до кой сезон точно беше.

# 561
  • Варна
Това е другото нещо което ми обягва, защо Егон да е Блекфир ? Иначе да знам че ЗД е създадена от Блекфир .
Илирио прави връзката между Егон и ЗД.
Илирио има няколко интересни изказвания, които намекват Егон=Блекфир.
Едното е: "Червен или черен драконът си е дракон" Wink и относно договора със ЗД - "Някои договори се подписват с мастило, други с кръв." ЗД е основана от Горчивата стомана/който е Блекфир/, който се е бил срещу Таргите, според мен биха захвърлили всичко само заради Блекфир.
Отделно има теория че Егон е син на Илирио /защо един пентоски търговец на сирене е толкова активно замесен с политиката във Вестерос?/

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 21:18 от Хексе

# 562
Да да на това изказване точно не му  бях обърнал толкова внимание на Илирио с черния и червения дракон !

# 563
Нека да си припомним - в един сън-видене на Джон имаше синьо цвете. А  синьото цвете е цветето на Лияна.  Също така В танца Брандън се връща назад във времет и вижда Лияна и Регар кат млади- ясен знак че вижда бащата и майката на Джон, още повече, че предното видение е самото раждане на Джон.

Нед говори за кърваво ложе, но нито веднъж не споменава изнасилване. Това е теза на Робърт. Всичко сочи, че Лияна е пристанала. Регар е красавец, поето, заблежителен рицар и принц на Драконов Хребет. Робърт е курвар.
Освен това на Регар му трябва жена с кръвта на Първите (Старките, Дъстин, Дорнците отговарят на условието), защото му е предсказано, че ще има три деца,  с такава кръв, които ще представляват в едно Обещания принц, а Еля след второто дете не може да им повече деца.

И Как така Нед след толкова години смята че Регар е по-добър от Робърт? Явно не е изнасилил Лияна.
Да не говорим, че самият факт, че Регар отделя цели трима от седмината бели плащове, да пазят една предполгаема метреса, когато те могат да са му много по-полезни другаде е изумителен. Всичко сочи, че той чак наследник.
И не на последно място - Нед бе подговли за всеки от синовете си (включително Джон) една цитадела. Изведнъж дойде най-добрият му приятел...и Нед се засили да праща Джон на Вала. Защото това е хартиен щит. Джон се отрича от правото на корона и право на земя, иначе ако Робърт бе разбрал че е син на Регар щеше да го убие. Видяхме как регира на новината за бременната Дани.

Продуцентите работеха с  Мартин до края, но от средата на 3 сезон разминавния, от 5 натам стават огромни разминаванията, а последните два сезона само са гледали как да додрапат до края и са изленили страхотно много неща.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 22:27 от Лорд Сняг

# 564
  • Вестерос
Е моля ви се Джон си е на Регар и Лиана, то това е основата и най - пазената тайна , абсурд да не е така в книгите, като има и супер много препратки от Мартин в книгите за това.

И да не забравяме, че не кой да е, а Артър Дейн пази Лиана! Ако беше случайна, щеше да си е до своя Принц Регар да го пази да не бъде убит. Ако беше отвлечена само , същото нещо.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 23:04 от Tiffany А

# 565
Някъде гледах  карикатура какво представлява сериала.
Първите два сезона -  задницата наедна породиста кобила. 3 и 4 - средатасе разтяга малко - 5, 6 средата се разтяга много и губи цвят. 7,8 - предните крака и главата са като нарисувани от петгодишно.

Да, не стига че са отделили повината Бяла гвардия за една метреса,не стига че това става по време на война, а тези способни войни с необходими другаде, не стига че е война, ами и най-добрият рицар на кралството и най-добър приятел на Регар е натирен да пази Лияна. Само за сравнение- за Елия и децата й стига само Джайм. Явно е, че Регар чака наследник.

# 566
  • Варна
Да да на това изказване точно не му  бях обърнал толкова внимание на Илирио с черния и червения дракон !
Ами това изказване нали е отговор на въпроса на Тирион как Илирио е убедил ЗД да се бие на страната на Таргериен, вместо срещу, както е било до сега. Аз поне така я разбирам тази реплика.
Все си мисля, че Егон си е оригинален Тарг. И в главите където Конингтън е POV, като че ли нямаше подсказки Егон да е Блекфир. Ще седна тези дни да препрочета някои неща отново. Но пак остава въпроса какво толкова Илирио се интересува какво се случва във Вестерос.
А колкото до родителите на Джон Сноу, за мен също няма съмнение, че са Регар и Лиана.

# 567
Да, това е смисълът на репликата на Илирио, че независимо от цвета, драконът си е дракон и затова ЗД е зад Егон. Това обаче е крайно неубедително. Дружината нарушава поет ангажимент (нещо, което никога не са правили, известни са с товa), за да се бият за един Таргариен. Договорът с него е подписан "с кръв" от предишния лидер на дружината, чийто род е пострадал много от Таргите. В това няма никакъв смисъл.
Конингтън очевидно не знае за цялата конспирация, той си мисли, че това е синът на Регар.
И друг път е поствано, но нека пак, обощено теорията за Егон Блекфир:
https://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/156odh/spoilers_all_com … of_the_blackfyre/

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 11:05 от The One True King

# 568
  • Варна
Да, това с договора подписан с кръв ми е излязло от главата.
А това, че рода Блекфир е уточнено, че е свършил по мъжка линия не е имало как да го прочета. Не съм ги чела в оригинал, а на български. И тъкмо разгърнах книгата и прочетох тази част, там пише „Когато Мелис Чудовищния умря на Каменните стъпала, това бе краят на рода Блекфир.“
Пък аз незнайно защо съм си решила, че Конингтън трябва да е на ясно кой е Егон и за това съм останала с такова впечатление.
Мерси за линка.

# 569
Конигтън не знае, че Егон е подменен. Дори самият Егон не знае, че е подменен. Това би следвало да го знаят само Илирио и Варис.
Това за рода Блекфир е обясено в Светът от огън и Лед. Не си спомням подробностите, но Деймън май имаше и дъщеря, освен четиримата си сина. *Тя се жени в Спорните земи и после нямаме подробности какво става.
Някои предполагат, че Илирио може да е Блекфир по женска линия.

*А по мъжка линия последният Блекфир е Мелис Чудовищния, който го убива Баристан Храбрия.
--------------

След като умира Мелис, няма наследници по мъжка линия, а жените не могат да унаследяват, затова са считали че това е краят на рода.

Общи условия

Активация на акаунт