Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 32

• 38 033
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Точно това изречение което цитирах в оригинал е “Black or red, a dragon is still a dragon. When Maelys the Monstrous died upon the Stepstones, it was the end of the male line of House Blackfyre.” от линка който е дал The One True King. Точно от Танц с дракони. Явно при превода са си го спестили, ако са счели за ненужно уточнението за male line.

# 571
Деймън им дъщеря Кала, която се жени за чичо си Егор (нямат деца) и още една дъщеря. , за която не знаем нищо освен че е съществувала - била ли е женена, имала ли е деца и пр. Даже името и не знаем. Явно не са я считали за важна навремето, а може да се окаже, че ще изскочи някой дракон оттук. Отделно - Хегон им втори син, за който не знаем нищо, може да се окаже, че той има дъщери.

https://awoiaf.westeros.org/index.php/Calla_Blackfyre

# 572
  • Вестерос

🤣🤣🤣

# 573
Яко ни троли този човек.😂😂😂

# 574
То си е за негова сметка. Все повече ще спада интересът към 6 книга. Ако е склонен да рискува - да продължава така да не изкарва книгата.

# 575
  • Варна
Да не мислиш, че му пука дали ще спаднат продажбите? Той за 3 живота напред има кинти. Но съм чела на Кинг интеврюта, човека казва, че историята иска да бъде написана. И затова пише като въртоглав. На Чичо/Дядо му е отишла музата на ваканция явно и е забравила да се върне Simple Smile

# 576
ами би трябвало да му пука, защото то тези които имат много пари харчат като луди. една яхта - 20 милиона. едно имение - още 15-20 милиона. И се принуждаваш да пишеш нови книги. А според мен не е до муза, защото липсата на Муза не му попречи да издаде Светът на Огън и Лед, после Рицарят и накрая Първата част на историята на Таргариените. Липсата на муза, не му пречи да се захваща с консултиране на режисиьори за новия сериял за Зората на времето. Според мен е до мързел.

# 577
  • Варна
Ако беше мързел нямаше и с тия проекти да се хване.
А за парите не си прав. Човек може да има много пари и скромни вкусове. Да си кара старата таратайка, да не му трябва къща с 50 спални и т.н. Не всички са фенове на Гучи и Версаче. Просто Песента явно му се е забатачила. А може и просто да ни троли. Дори за мен това е най-вероятно. Изчаква годината след като е излязъл последния сезон и пуска 6 книга. Това го коментирахме много отдавна. Може и с ония идиоти ДиД да е направил сделка някаква. Няма как да знаем.

# 578
Маскара, ако му се е забатачила музата, мъжкото е да излезеш и да кажеш, че ти се е забатичила. А да са му скромни вкусовете, колко ще да са му скромни като живее в САЩ, там и цените са други. Освен това ако му се е забатачила музата, нямаше да може да пише нищо въобще, а той написа сума ти произведения  - и то свързани с Вестерос.

# 579
Четох преди доста време едно интервю с Мартин и там той сравняваше поредицата с катедрала. Та като знаел колко велико, колосално и т.н е това което трябва да напише, че хваща джойстика и почва да играе игрички. Това е по памет и определено не е точно, но беше нещо в този стил.

# 580
Абе дано не е като строежа на катедрала, че една катедрал се е строяла 2-3 века.

# 581
  • Русе
Да, след няколко века поколенията ще четат тъкмо излязлата последна книга и ще си мислят „брей, ето защо е класически този автор, виж само как добре е описал в поредицата битието на съвременниците си“.

# 582
Ами моето мнение е, че едва ли следващите 10 години ще довърши поредицата, според мен не му се занимава с нея и други неща са му на главата и са му по важни

# 583
  • Варна
Аз пък искрено се надявам, че тази година ще имаме книга и ми се ще да вярвам, че Мартин си седи вкъщи и усилено пише! А междувременно, не спирам да се затрупвам с джунджурии, които да ме радват, докато си чакам...

# 584
  • Вестерос
Честит празник!

Общи условия

Активация на акаунт