Клуб "Полицейска съпруга" - 7 тема

• 92 730
  • 792
  •   2
Отговори
# 240
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Знаех си, че темата ще се раздвижи с идването на пролетта и плануването на лятната почивка. При нас има засега само дати за всички бази.

# 241
  • у нас
Плажувахме в Европата. Супер място, вкусна храна, ако не си пишете в базата, топли басейни.

# 242
  • Някъде по Дунава
Плажувахме в Европата. Супер място, вкусна храна, ако не си пишете в базата, топли басейни.
В сайта на комплекс Европа имаше цени за басейните 14 лв. Предполагам това е за възрастни. За деца има ли друга цена?

# 243
  • у нас
Не си спомням точно, но май имаше и такса за децата. Но така беше 30-35лв басейна на семейството

# 244
  • Някъде по Дунава
Дойдоха днес картите, кандидатствахме и чакаме да ни одобрят. От година на година става все по зле с тези карти. Специално за Велинград има по една карта, но не за всяка смяна, а наличната карта пък не винаги е 2+2. И така имахме избор между три смени: в началото на юли ( тогава съм на работа), средата на юли (тогава едното дете има РД) и края на август - началото на септември (пак съм на работа). Избрахме средата на юли.

# 245
Какви са тези карти за Велинград бе? Звъня в Почивно дело, казвам кога искам да почиваме и ми запазват стая. Ако няма свободни места за смяната, която ме устройва, или се отказвам, или местя отпуск, ако е възможно.

# 246
И при ММ дойде опис на картите - поч. бази, смени, стаи/апартаменти, брой легла...
Той вече подаде заявление за Долна баня. Ще видим...

# 247
  • у нас
И ние за Долна баня участваме. Миналата година попитахме на рецепцията не става ли през тях или през почивно дело и ни казаха "не".

# 248
  • Някъде по Дунава
Какви са тези карти за Велинград бе? Звъня в Почивно дело, казвам кога искам да почиваме и ми запазват стая. Ако няма свободни места за смяната, която ме устройва, или се отказвам, или местя отпуск, ако е възможно.
За всички бази дойдоха карти, но ние искахме за Велинград. Изборът е крайно ограничен, защото предполагам за областния град остават повечето и за нашето малко управление каквото има.
От почивно дело съм запазвала веднъж за извън сезона. Миналата година след първоначално неодобрение звънях там, но ми казаха да изчакам да минат картите навсякъде и ако остане, да се обадя по- късно. Така и направих, нямало карти. В крайна сметка взехме за други дати и се оказа, че около 1/3 от базата в Созопол беше празна.

# 249
  • София
От години не ползваме базите на МВР.Сефа бих ги ползвала като опция извън сезона за няколко дни и просто като бюджетна база за нощувка.Чудя се  във Велинград и Долна баня къде ходите  на басейн или друг вид туризъм?(И само да кажа че в Долна баня сме ходили преди години през директно обаждане в базата)

# 250
  • Някъде по Дунава
В Долна баня не сме ходили (аз исках тази година, но домочадието пак избра Велинград).
Около Велинград сме ходили в музея в с. Дорково и крепостта Цепина, пещерата Снежанка, до пещерата Лепеница (не предвидихме, че се влиза с предварително записване), до Юндола, по една кратка екопътека от Юндола до местността Пашови скали, с теснолинейката до гара Аврамово (най-високата на Балканите), до яз. Доспат, до Батак и яз. Батак.
Мъжът ми е в системата от 2001г, за първи път бяхме на почивка в база на МВР през 2014г, а от 2016г редовно всяка година. Едното ни дете тази година става на 13г и вече го таксуват като възрастно. В хотелите, които се обсъждат в другите теми от форума ни е непосилно да нощуваме. Масово се иска над 200 лв за нощувка ол инклузив. Единствено в началото и края на сезона е по-евтино, но аз не мога да отсъствам от работа юни и септември.
Вариант е и квартира, но пък храната тогава излиза скъпо по заведения.
А така една почивка ни излиза около 400 лв - нощувки и храна и винаги на отиване към базата спираме някъде за 1-2 нощувки на ново място. Общо взето успяваме в 1000 лв да се сместим без да се лишаваме от нищо. И това з а 6 нощувки в базата и още 1-2 на друго място.

# 251
  • изгубена някъде
Здравейте и от мен! Сигурна съм, че има много снимки и информация, но нямам време да се ровя. Ако някой може да ми изпрати линк, снимки или информация за базата в Несебър, ще съм много благодарна. Имаме възмажност за апартаменти лукс и в бл.I и в бл.II. Виждам, че се ориентирате предимно към балкана. Не е лошо, но моите диванета, не се киснат по цял ден в морето не могат Smiley

# 252
Здравейте,
Моля да сподели някой ходил ли е категория Първа в Созопол или Несебър - стая и какви са условията....т.е. много ли е зле положението ? Благодаря

# 253
Били сме две години в Несебър. Реновирани са стаите и баните. Имахме хладилник и телевизор. Стая 3+1. Четвъртото легло се изтегля като чекмедже от другото. Ставаше много тясно при отворено четвърто легло. Направо се прескачахме. Другото беше без проблеми.

# 254
  • Някъде по Дунава
Били сме в Созопол в първа категория. Не е нищо особено, тоест не беше ремонтирано скоро, но там мисля в различните блокчета условията са различни. Поглеждала съм в мезонетите и те изглеждаха много по- добре. Като цяло за 8 лв нощувката условията стават. А и преди съм писала, че за мен основното предимство на тези бази е храната-евтина и сравнително вкусна.
Лично ние избираме Велинград, защото ползваме градски горещ басейн и независимо от времето постоянно се къпем. А морето е на късмет. Миналата година в средата на юли в Созопол и околностите постоянно духаше и не беше особено приятно за плаж.
Вчера разбрах, че можело за две карти да кандидатстваме и решихме едно есенно море в Несебър. Нямаше и особен избор. За тези дати имаше само една 3+ ф. и един апартамент. Ако ни одобрят, сме там в началото на септември.

Общи условия

Активация на акаунт