Бременна съм, а той е с друга

• 17 027
  • 278
  •   1
Отговори
# 135
Аз съм шокирана от това, как се съветва бременна жена, да приключи с 10 годишно съжителство. Да запише детето с баща неизвестен. Ами ако господинът не дойде да обяви, че  е бащата, без брак, така ще е записано. Ако той го припознае,  защо да оспорва, като той е бащата. Засега знаем, че не става за.....нищо / съпруг не е , баща не е / но не мислите ли, че авторката за 10 години , е създала свой свят в неговия град. Там е работила, там са и приятелите.
Не е толкова проста работата с отиването при "нашите " , хора. И родителите му ще настояват да припознае детето. Разбирам "наказанието"  да бъде лишен, щото на става, но той е бащата. Как така да го игнорира. Ами наследствени заболявания и разни други неща- всички ги знаете. Очаквате жената да залиичи 10 години от живота си, сега и веднага. Та тя ще ражда след 3 месеца ! Тя е живяла 10 години в този дом, с тези хора.
Как така лекомислено я "преместихте".
Да, тя няма да приеме и няма да прости . Евентуално. Но - айде, достойнство, навирила корема, отива си у тях, ражда и пише баща неизвестен и си е решила всички драми. Щото имала ли достойнство.
Малко по- кротко с достойнството, ако може.
Има го. Но нещата не стават ей така , с ботушките на Дядо Коледа.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 23:59 от tays

# 136
Може да имаш достойнство и детето ти пак да си има баща. Едното изобщо не изключва другото.
Ама който разбрал, разбрал...
Против наказания съм чрез деца лично аз, но за изграждане на собствен живот, когато очевидно нямаш място в нечии чужд, па ако ще и 20г да си се идентифицирал само с него.
Всеки сам си решава кое му е важно.

# 137
Спрете се с това припознаване. Жената каза, че ще го запишат на името на бащата. Другите въпроси заобикаля тя... Къде ще живее, къде ще роди, как ще се издържа...

# 138
  • Насред хаоса
Аз съм шокирана от това, как се съветва бременна жена, да приключи с 10 годишно съжителство.
tays, нещата стоят така, че тя изобщо не е имала, нито сега има някакво право или възможност за решение - тя всъщност няма какво да приключва, защото господинът вече го е направил преди нея. Просто е казал, че нямал чувства вече и си е заживял като някой султан с харем. Насран, ама голям. На нея й е оставено само правото да се примири. Не знам какво може да се очаква от човек, който постъпва така. Ами че той утре може другата да забремени, след нея, понеже и там ще му угаснат чувствата, трета и така. И кел файда от такъв баща? Само да фигурира в документ и ако реши, на основание тоя документ да създава проблеми.
То бива без достойнство, ама както виждаме, всичко е на гърба на тоя без достойнството. Другият си живее живота.

# 139
Авторката се съсипва с това стоене там, затова я съветваме да се маха. Един ден ще има само кошмарни спомени от бременността си. Как пък не помисли за детето си поне, ако нейното здраве не я интересува? С тия нерви не се знае дали няма да си навреди и на бременността, но не - най-важното е да не се махне от ценния дом на този идиот, приятеля й. Понеже вече е била 10 години там и хайде да стоим до гроб все там. Няма друго място по света и край. А и как ще си накупи печка и хладилник едва ли не. Ами доста е тъпо. За всяка жена е убийствено да стои при мъж, който не я обича.

Нека си го пише детето на бащата и нека си се дърлят после по всякакви поводи, ама поне  без ежедневно напрежение да си кара бременността.

Освен ако наистина не е готова да си дели мъжа с друга жена и да си живее така. Тогава положението е й е екстра. И още една може да си хване мъжът и пак ще са си добре.

Между другото с това стоене авторката за мен си изпуска и единствения шанс мъжът да се освести (ако изобщо тук има такъв!). Ако беше му казала: "Няма да стане да ми въртиш  номера и аз да търпя" и се беше прибрала наистина у родителите си, имаше някакъв проблясък, че може той да се усети и да хукне да я завръща. Сега обаче той освен. че не я обича, гарантирано не я и уважава. Все пак тя си стои да я тъпчат, без извинение.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 08:29 от _Bianka__

# 140
Бианка, La Sombra, аз съм съгласна, че положението е абсурдно.
То е ясно, че при създалата се ситуация, авторката не може да прости. Но сега е бременна, не е толкова просто да се махне ведната. Според мен, де. Аз малко разсъждавам и от позицията на майка на мъж, за женене. Та си представям, ако моето "добиче", сътвори подобна простотия. Ще подкрепя момичето и бебето, ако тя приеме. А после- сама да си решава. то и в случая, този.... на авторката, е излязъл на квартира. На мен не ми хареса начина на даване на съветите- ако не си тръгнеш сега и веднага, значи нямаш достойнство. Не е толква еднозначно. То, ако е било толкова просто да си хване багажчето, нямаше да има и тема.
Отначалото чета и немея какви идиоти има, то какво да каже човек. 

# 141
Аз имам и момичета обаче и ако някоя от тях попадне в такава ситуация, на зетчето черен ще му се види света, а дъщеря си ще прибера на всяка цена. Да ми страда детето, и то бременна, заради някакъв си там, Божеее, света ще обърна, но няма да чакам да се поболее заради "дома му" и "10 годишната връзка".

# 142
Ами ако не иска да си тръгне ?Confused

# 143
Е, ако не иска, ще й обясня спокойно какво я чака и ще я оставя да провери. Пък като пожелае, на линия съм да помогна. Ще умра от яд, че дъщеря ми е толкова глупава, но поне ще знам, че съм дала шанс.

# 144
  • Насред хаоса
На мен не ми хареса начина на даване на съветите- ако не си тръгнеш сега и веднага, значи нямаш достойнство. Не е толква еднозначно.
В случая, поне за мен, достойнството не е каприз или инат, или нещо от сорта, а инструмент за самосъхранение. То такъв като тоя не заслужава плюнката да си хвърлиш върху него, какво остава достойнство да му се доказва, след като поначало няма капацитета да разбере кое е редно и кое не. Не е лесно да си тръгне, да. Но се вижда, че ще й е още по-трудно да остане и през цялото време да е потърпевша и постоянно унижавана от идиотската ситуация, в която я е натресъл онзи безотговорен идиот. Не й стигат физическите неудобства и неразположения от бременността, ами и психически да се съсипва и да вреди и на детето по тоя начин. Той дали ще е съгласен на такъв вариант, само че тя да е в ролята на тази с любовника?

# 145
  • Далече, далече

Ако любовницата е лудо влюбена в "татенцето", ще направи всичко възможно да го "върже". Ако се оженят и/или тя роди дете от него, тя ще направи всичко възможно той да забрави за настоящата (бъдеща бивша) и нейното дете. Тя ще е изоставена напълно, а детето ще е пренебрегвано.

Засега авторката може само да чака и да се надява нещата да се развият в добра посока.

# 146
А каква може да е добрата посока след чак такива изцепки...?

# 147
В общия случай той се върне, авторката да си го прибере, да му прости и заживели щастливо...   А дано, ама надали...

# 148
Аз не разбрах, авторката сега в дома на родителите на тоз плужек ли е?

# 149
  • Далече, далече
А каква може да е добрата посока след чак такива изцепки...?

Да му дойде акълът в главата след раждането, да разкара новата или поне да не й направи дете.

Общи условия

Активация на акаунт