Египет /Тема 9/

• 58 556
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Нашите полети са отменени от 23 март ,кацане Ейлат.Не знам как да постъпя,предлагат да ни върнат парите,но от хотела няма как да ни ги върнат.

# 541
Честно казано, май е див късмет,че не резервирах миналата седмица!
Една позната са в Египет,май днес се прибират.Ще я поразпитам надълго като се върне!
Здравейте! Като разпитате приятелката си, моля да споделите тук какво ѝ е впечатлението и дали се е чувствала комфортно . Какви мерки са вземали и дали се е усещало напрежение. Ние ще сме там след 10 дни.Не ми се иска да си развалям настроението от някакви забрани, които няма да ми позволят да се наслаждавам на всичко, за което съм си мечтала толкова време. Много ме е яд, че така се случи точно сега.

Мari:) , защо не се свържете с хотела и не поискате промяна на датите. При създалата се ситуация, мисля, че не трябва да ви отказват. А вие си помислете за кога бихте могли да пътувате пак, защото най-вероятно ще ви предложат замяна с конкретни дати ( от личен опит).

# 542
Нашите полети са отменени от 23 март ,кацане Ейлат.Не знам как да постъпя,предлагат да ни върнат парите,но от хотела няма как да ни ги върнат.

Свържи се с хотела и ако си през букинг и с тях какви са опциите при такива обстоятелства.
Букинг вмомента са обявили форсмажорни обстоятелства и връщат пари, но мисля че пълни суми само за резервации направени за Китай, Италия и Южна Корея. Прочети си много добре условията.
Както и политиката за държави засегнати от коронавируса на букинг:
https://partner.booking.com/bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89%D1 … D1%83%D1%81%D0%B0

Има и вариант - хващаш полет София - Шарм ел Шейх с Търкиш (около 550лв. е полета) и с трансфер до Таба.
Но за мен това няма смисъл. Опитай се да я анулираш.

# 543
Не се ли прилагат форсмажорни обстоятелства?

# 544
Благодаря ви много за съветите, резервацията ми е директно от сайта на хотела с опция без право на връщане на парите.Ще опитам да сменя резервацията с други дати за следващи месеци.Имах и друг вариант да закупя билети от Тел авив , но ми е по-добре със смяна на датите,сеги и с тази карантина обявена за Израел,доста сложна ситуация.

# 545
Здравейте,
Ние летим на 21.03. С тез тур. Днес се обадих да питам ще има ли полет на 21- ви,отговориха ми да пиша имейл и ще ми затвориха. Още нямам отговор, някой има ли повече информация?

# 546
Здравейте,
Ние летим на 21.03. С тез тур. Днес се обадих да питам ще има ли полет на 21- ви,отговориха ми да пиша имейл и ще ми затвориха. Още нямам отговор, някой има ли повече информация?
Вчера звънях в агенцията, където закупих пак на тез тук, казаха ми, че за сега нямат информация за промяна. Дори и не разясниха и рискът. Аз също съм на 21.03.

# 547
  • Някъде в Европа...
Току-що писах и аз на ТА....зададох поне 7-8 въпроса, за които се сетих -от анулиране (въпреки че това ми е ясно, но все пак) през смяна на дати и дестинация, та чак до отказване на само 1, човек от трима...Питах и какво се случва при положение като в Израел...питах и за предварително платени доп.екскурзии, които де факто не са задължителни...Та чакам и аз отговор...

# 548
Ако има отговор, вероятно ще е утре.Моля публикувайте го тук .Аз също питах и ми казаха, че засега в Египет всичко е наред, полагат се извънредни мерки на летищата, круизният кораб е изолиран, но пътниците в него май никъде не са слизали. Положението било спокойно и под контрол.Ако се запази така още десетина дни, когато е нашата дата, може да сме по-спокойни. А и едва ли ще анулират екскурзии при това положение.

# 549
  • Някъде в Европа...
Валя  , разбира се! Да, ясно е, че няма да анулират, това не е форсмажорно обстоятелство...Аз дори не искам да си вземам парите..По-скоро ме интересува при някакви по-особени ситуации там, какво се случва - примерно както е ситуацията с Израел...и дали има и някаква минимална възможност за смяна на дата ...Не ме притеснява ситуацията в самия Египет, то каквото е там, такова и тук (вече 6 случая, не знаеш другия с кой се е срещал), а последващите превантивни мерки в бг (които са смешни) - опасявам се, че може да кажат детето ми да не ходи на училище 2 седмици след връщането ни (7 кл е и след тези две грипни, не мога да си го представя), мен почти със сигурност ще ме принудят да си взема отпуск-карантина (Нищо, че при връщането ми ще съм минала половин бг с автобус, за да си стигна до вкъщи и в Бг също има вирус)

# 550
Това са и моите притеснения. Аз исках да сменя датите.Отговориха, че може, но това ще е нова резервация, която ще трябва да платя.С две думи, не става. Не ми се иска да изгубя толкова пари, макар здравето да е на първо място. Дано карантината да е само за тези, които се връщат от по- рискови (засега) райони.

# 551
  • София
Мои приятели заминаха днес за Хургада от нашата агенция. Те са на почивка с един ден в Кайро,не на круиз като нас
Очаквам включване с новини....

# 552
  • Някъде в Европа...
Моля пишете при новини! Ние също сме в Хургада и 1д. Кайро...С коя агенция?

# 553
  • София
Оnex tour

# 554
Ние трябва да летим на 18.3. Една нощувка в Хургада и после 4 дни круиз 😟, в понеделник звъняхме - успокояват ни, че всичко е наред. Но .. мен ме тревожи, че може да ни затворят на кораба и хоп карантина, в момента туристите от първия кораб са така. Седят си в каютите и персонала само им дават храна. Период - неизвестен, защото 14-те дни карантина се нулират, ако открият нов заразен.
От това ме е страх, да не се наложи да стойм там, иначе вирусът е и в България, то в ясно.
Относно смяна на дати - нямало такава информация ми казаха.
Утре ще ходя до агенцията лично - няма да се давам. Ислям дя знам какво планират, ако трябва да ни сложат под карантина

Общи условия

Активация на акаунт