Египет /Тема 9/

• 58 558
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Аз не мисля, че има верен отговор на въпроса "да пътувам ли". Много хора (и аз в това число, макар че не съм никаква) са убедени, че вирусът вече го има и у нас, но просто не е открит. Включително епидемиолози, лекари, експерти и прочее. За мен, когато се открие болен у нас, отговорът на въпроса "да пътувам ли" ще бъде еднакво сложен, както и на "да ходя ли на работа". Аз лично ще изчакам с нашата резервация за Египет, но ако ми предстои пътуване натам при сегашната ситуация, няма да се откажа. Разбира се, ще взема всички възможни мерки - маски за самолет и летища, гелове.

# 526
Моля за препоръки за хотел с риф за шнорхелинг. Да не се налага влизане с лодка.

# 527
Моля за препоръки за хотел с риф за шнорхелинг. Да не се налага влизане с лодка.
В Шарм повечето са така, аз съм ходил в charmillion club resort и останах доволен със собствен коралов риф е, сега реших да отида и в barcelo отново със собствен коралов риф. Barcelo ми го похвали агентката Ева от Бургас, а тя е една от най-добрите, имам и доверие, но е с около 20 % по - скъп от charmillion.

# 528
  • Някъде в Европа...
Айде доплатих цялата сума за почивката ни! Започва обратното броене 😁..
Вирусът въобще не ни притеснява...само ако отменят полета, тогава няма да литнем 🤪...
Чакаме 14.04....

# 529
  • София
Внимавайте с круизите в Египет, защото като знаем какво е нивото на хигиената в страната не е учудващо какво може да се случи:
https://dariknews.bg/novini/sviat/polozhitelni-sa-testovete-za-k … -v-egipet-2215558

# 530
Внимавайте с круизите в Египет, защото като знаем какво е нивото на хигиената в страната не е учудващо какво може да се случи:
https://dariknews.bg/novini/sviat/polozhitelni-sa-testovete-za-k … -v-egipet-2215558
Ние трябва да пътуваме на 21.03.и досега бях много спокойна, защото Египет не беше засегнат .Сега се притеснявам. Не ми се иска да се отказваме,  круизът ни е подарък от децата и две години се каним, чак сега се организирахме, но още през декември, тогава нямаше корона вирус.С такова желание и нетърпение чакаме тази екскурзия.В Египет и без друго трябва с повишена хигиена и внимание.Дали египетските власти ще вземат мерки за защита и дезинфекция на корабите ? Много ми се иска да е така. Надявах се, че сега ще бъде по- спокойно и няма да има навалица от китайци по обектите, а то виж какво излезе...

# 531
  • София
Валя, аз със сигурност не съм от тези дето се панират и имам  резервирани и платени 4 пътувания в следващите пет шест месеца, едно от които е до южна Италия.
Но ако питаш мен единственото, което е опасно към този момент са круизните кораби.
Без значение къде са, те са най-големия инкубатор и развъдник на вируса.
А когато става въпрос вече за пламнала епидемия на  кораб в Египет, то най-добре е да не пътувате за круиз. Защото може да се окаже, че круиза Ви няма да продължи 6 дни, а повече от месец, затворени в една кабина три на три.
Ако можете да почивате в хотел в Хургада ОК, но да се качите на кораб по Нил е доста неразумно.
Вижте дали агенцията няма да анулира резервациите, защото до 21 март има по-малко от две седмици и си е опасно...

# 532
И аз следя ситуацията, тъй като ми се искаше пак да отида тази година в Египет, след като си прекарах много хубаво през ноември. Но към момента това не ми се струва разумно, а туризма им определено ще бъде силно засегнат.
Към този момент случаите на заразени са 55, с 1 смъртен случай на 60 годишен немски турист, починал в болницата в Хургада.
Следете ситуацията, тъй като риска в Египет беше повишен на "много висок" и ми се струва, че ще отменят полетите. Някои арабски държави към момента са забранили входа на хора, идващи от Египет.
Източник:
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-egypt/egyp … hip-idUSKBN20V0QJ

# 533
  • На топло в неговото сърце.
Засега и ние отлагаме,нищо че има стахотни оферти за без пари!

# 534
  • София
Звънях в агенцията все още не се отменят полети....и аз не съм много притеснена все още
Ние летим на 24.03. и сме с круиз
Толкова го чаках това пътуване хич не ми се ще да отпадне
Нали този вирус уж не вирее на топло....

# 535
Здравейте и от мен. Ние трябва да летим на 18.3 и ще сме 4 дни на круиз. До вчера не се притеснявах, но след тази новина мисълта, че ще ни затворят някъде не ми харесва.
Звънях на агенцията, всичко било наред засега нямало промяна...
надявам се нвщо да се случи и да я отменят.

# 536
Стискам палци всичко да е наред. Пожелавам ви много приятни емоции и изживявания. Чакам с нетърпение да се завърнете и да разкажете всичко. Ние сме след вас - през април

# 537
Израел затваря границите с Египет. А в Доха всички полети от Египет ги поставят под карантина за 14 дни. От агенцията
казаха, че за сега няма отмяна.

# 538
Звънях в агенцията все още не се отменят полети....и аз не съм много притеснена все още
Ние летим на 24.03. и сме с круиз
Толкова го чаках това пътуване хич не ми се ще да отпадне
Нали този вирус уж не вирее на топло....
Все едно аз съм го писала....Само дето ние сме на 21.03.
Толкова го чаках това пътуване, а сега стомахът ми е на топка.

# 539
  • На топло в неговото сърце.
Честно казано, май е див късмет,че не резервирах миналата седмица!
Една позната са в Египет,май днес се прибират.Ще я поразпитам надълго като се върне!

Общи условия

Активация на акаунт