Египет /Тема 9/

• 58 516
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
И според мен е така, но кой трябва да ги принуди?  Сами едва ли ще вземат това решение.

# 571
И според мен е така, но кой трябва да ги принуди?  Сами едва ли ще вземат това решение.

Министерство на туризма

# 572
МВнР е обявило 2-ро ниво "индекс на риска" за Франция, а трето ниво за Египет!!

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/france

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/egypt

# 573
  • София
Египет беше 3-то ниво още през Ноември 2019, когато правих резервацията ....

Значи, много ме е яд на тоя тъп корона вирус, това пътуване го чакам от 10 години, и сега се наканих и то йок Sad

# 574
  • София
Напълно те разбирам....
Тази година ми е свободна - не съм на работа и реших да направя всички пътувания които отлагам от 15 г и то какво стана. Освен Египет, Италия и Франция ми бяха в плана + Турция
Направо ми иде да убия някой от яд

# 575
Момичета, ние си отложихме пътуването от 18.3 за 11.11. Много съм благодарна, че се случи. Ситуацията става неконтролируема, камък ми падна, когато се обадиха да потвърдят, че може. Току що проверявах новините от Египет, ситуацията се влошава и там..

# 576
Към коя агенция сте? Аз днес исках смяна на даТата( ние сме за 10.04)- евентуално за  октомври месец и категорично ми казаха, че не може!
За тази дата даже полета бил запълнен и не се анулира пътуването!!!🤷🏻♀
Ние сме към Емералд

# 577
  • в 1001-та нощ
В началото на епидемията експерти бяха казали, че платените резервации могат да се анулират с връщане на парите, ако се обяви извънредно положение. Някои държави вече го направиха, но тук вероятно бизнесът натиска, и не позволява.

# 578
Момичета, ние си отложихме пътуването от 18.3 за 11.11. Много съм благодарна, че се случи. Ситуацията става неконтролируема, камък ми падна, когато се обадиха да потвърдят, че може. Току що проверявах новините от Египет, ситуацията се влошава и там..
Защо на нас не искат да променят датите???

# 579
А който има застраховка отмяна на пътуване, тя покрива ли този риск?
Иначе аз бих потърсила съдействие от Комисия за защита на потребителите.

# 580
Вижте кой ви е основния туроператор к направо на него пишете/звънете.

# 581
Аз от една седмица се опитвам да променя датите, няколко пъти вече се свързвам с ТО, но отговорът е, че не може!! Но има още девет дни, може да се промени ситуацията.

# 582
Сезирайте комисия за защита на потребителя.

# 583
Днес видях, че и ТеЗ тур ги отлагат, съветът ми е да говорите пак и да вмъкнете комисия за защита на потребители и пандемия. Въпреки, че щом сте април, може затова да изчакват. При нас в понеделнил също бяха против, вчера(сряда) се съгласиха. Ние ходихме лично и много въпроси относно евентуална карантина в страната(тоест да останем в Египет) кой ще ни покрие нещата, ще ни дадът ли документи, че сме били там, за да представим на работа. Споменах, че и комисия за ащита на потребители препоръчва да се отлагат пътуванията.
Но по договор наистина не може да се възползваме от клаузата “извънредни обстоятелства”, докато няма обявена 5та степен на сайта на министерство на външните работи( сега е 3)

# 584
Днес, след създалата се обстановка в страната отново говорих с ТА и получихме възможност за избор на нова дата през есента! При същите условия и с признаване на депозита, който съм внесла. Това малко ме успокои!
Спяхме се на 28.10 с полет до Хургада от София -очаквам да ми потвърдят!

Общи условия

Активация на акаунт