Египет /Тема 9/

• 58 372
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Съжалявам за това, че не сте си получите парите, аз също се изненадах на бързата им реакция но това е самата истина.Не искам да правя реклама на никого, просто споделих моя случай....а дали вие вярвате или не си е ваше право на избор/ нямам намерение да ви показвам превода им по банковата си сметка/

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 22:48 от vnd

# 676
Моля, ако някой има от Караджа турс  споразумение, ваучер или пари в сметката нека сподели! Благодаря

# 677
  • Някъде в Европа...
Моля, ако някой има от Караджа турс  споразумение, ваучер или пари в сметката нека сподели! Благодаря
Нищо нямам....Последно им пуснах миналата седмица въпрос - както винаги уклончиви отговори: динамична ситуация, чакайте...Е, до кога и какво да чакам...Думи нямам!
До "вчера" ме убеждаваха, че ако анулирам губя 100мпроцента от сумата по договор, щпто 14.04 е извън извънредното положение, а като ги попитах после по същия този договор, но различна точка, според която туроператорът не може да осъществи пътуването по непредвидими обстоятелства (затворените летища на Египет до 15.04), не трябва ли да върне пари - вече взеха да повтарят следим обстановката, чакайте!!! И до днес си чакам още! Току-виж другата седмица изпратили самолетните билети 🤣🤣🤣🤣....

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 23:02 от AIR

# 678
ВАЖНО за всички пътувания до Египет до 13.05.2020 !!!!!!
от:   
Stenli Stoychev (s.stoychev@karacitours.bg)
дата:   03.04.2020 14:56
до:   
sales@karacitours.bg ,operation@karacitours.bg
УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА ПОЗИЦИЯТА НА КАРАДЖЪ ТРУС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ВЪВ ВРЪЗКА С
ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ПОРОДЕНО ОТ
РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА COVID-19

Уважаеми клиенти,
Туроператор КАРАДЖЪ ТРУС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ НЕ ПРЕКРАТЯВА ДОГОВОРИТЕ ЗА
ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ, а СПИРА ИЗПЪЛНЕНИЕТО на задълженията по договорите с
потребителите за срока на непреодолимата сила.
ПО ВРЕМЕ НА СПИРАНЕТО на изпълнението на задълженията сключените
договори се запазват.
В това време клиентът има право да избере една от следните възможности:
1. Да прехвърли резервацията за по-късна дата по същата програма/хотел
по актуалните цени от сайта ни, като заплатената сума ще бъде
прехвърлена към нова резервация.
2. Да избере друга програма (за Египет) на Караджъ Турс за желана от
него дата, като заплатената сума ще бъде прехвърлена към нова
резервация.
3. Да използва заплатените суми под форма на ваучер за бъдещо пътуване в
рамките до 31.12.2021г., като за целта ще бъде изготвен съответен Анекс
към сегашния договор.

Подчертаваме, че до настоящия момент „Караджъ Турс'' не е предприемал
действия по прекратяване на договорите, а само е спрял изпълнението им,
за да може да предостави максимална възможност за защита на интересите
на двете страни. Поради което „Караджъ Турс" НЕ ДЪЛЖИ връщането на
платените вноски или окончателни плащания по спрените договори.

За клиентите, които се възползват от някоя възможност упомената по-горе,
платените от Потребителя към „Караджъ Турс" суми се прехвърлят по новия
договор без такси.
Ако до изтичане на срока на непреодолимата сила потребителят не е
съгласен да промени датата или дестинацията на пътуването си, то след
изтичането на този срок договорът му продължава действието си, както е
бил договорен.

Вярваме, че само с общи усилия ще успеем да овладеем създалата се
неблагоприятна за всички ни ситуация

Поздрави
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

Караджъ Турс

---
Stenli Stoychev
Operation Manager
Karaci Tours International

e: s.stoychev@karacitours.bg
w: www.karacitours.bg

# 679
  • София
Тези са големи кретени. Три опции давали, дано им заседнат и трите в ненаситните усти.
А връщане на пари? Йок! Дано се задавят!

# 680
  • Велико Търново
Тези са големи кретени. Три опции давали, дано им заседнат и трите в ненаситните усти.

Според мен това ще е практиката на всички туроператори. Чета темата, защото мислехме със съпруга ми да пътуваме до Египет, но след това избрахме друга дестинация. Предплатихме нея и лятната почивка, и сега просто ще се възползваме от други дати в рамките на една година. От агенцията не предлагат вариант връщане на пари.

# 681
  • Някъде в Европа...
Тъкмо и аз влязох да пиша за опциите на Караджъ...еми това е положението....
Ще мислим, но всичко клони към ваучер за другата година....Обясниха ми, че е отворен ваучера и без изискване за същите пътници..Подробно тепърва ще се интересувам за условията му ..
Тази година в никакъв случай, особено Египет, и то с детето....
Роже, това е положението, пари не предлагат....Емералд поне написали, че след край на валидност на ваучер - може..То тогава -я, камилата, я камиларя...Сега се молим да не фалират агенциите, да не останем с един гол ваучер и съответно всичко да е наред като се стигне до момент на валидирането му..Ще си държа немалка сума (напълно платена почивка за трима с доп.екскурзии) в ТА...
siska79, коя агенция избрахте?

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 18:10 от AIR

# 682
Хора, третата опция е възстановяване на средствата, но един месец след края на извънредното положение ще се каже срок. Пишете им това и им кажете, че все още не страдате от олигофрения, както и че сте пределно наясно за предложението им към ЕК. С подобно поведение само провокират клиенти да си изискат полагаемото, а чрез укриване на информация сами могат да се досетят...

# 683
  • Велико Търново
Ани, аз почивките си ги поръчвам на Камелия от Юзит калърс, едната ми е през Тез-тур, а другата е Бохемия.
В интерес на истината ние не искаме да ни връщат пари, искаме да си    отидем на планираните места. Дано поне морето в края на юли осъществим, Санторини ще го отложим.

# 684
  • Някъде в Европа...
Хора, третата опция е възстановяване на средствата, но един месец след края на извънредното положение ще се каже срок. Пишете им това и им кажете, че все още не страдате от олигофрения, както и че сте пределно наясно за предложението им към ЕК. С подобно поведение само провокират клиенти да си изискат полагаемото, а чрез укриване на информация сами могат да се досетят...
Повярвайте ми, писах им го - какво ли не цитирах - препоръките, членовете от ЗТ ..Честно, не смятам, че ще стане без адвокат връщането на пари (вижте, Караджъ как са го извъртели добре) ТА упорито се борят този сток да стане 1 г или да отпадне....

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 02:32 от AIR

# 685
  • Стара Загора
Съжалявам за това, че не сте си получите парите, аз също се изненадах на бързата им реакция но това е самата истина.Не искам да правя реклама на никого, просто споделих моя случай....а дали вие вярвате или не си е ваше право на избор/ нямам намерение да ви показвам превода им по банковата си сметка/
Искам да направя корекция в мнението си. Вчера си получих парите до стотинка от Онекс-тур, без да им се обаждам. Като мине всичко ако сме още живи и здрави и на работа, ще ги ползвам за да завърша започнатото.

# 686
  • Някъде в Европа...
Браво, супер, на Онекс...и като си помисля, че не резервирах през тях, защото уж е бивша друга ТА с недобро реноме...уффф 😞

# 687
  • София
МНОГО ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ ПЪТУВАНИЯ В СРОКА НА ИЗВЪРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ!
РАДОСТНИ НОВИНИ!
Току що в Народното събрание прочетоха измененията в закона за извънредното положение, който ще се гласува по-късно тази вечер.
Това което нас ни интересува е чл. 25.
В него се казва. Туроператор да издаде ваучер, а ако пътуващия не е съгласен  Туроператорът е длъжен да възстанови в срок от 1 месец след края на извъредното положение платената сума за пътуване, което е било отложено, когато е било обявено извънредното положение.
Така че AIR и другите, които имат пътувания до 13 май могат спокойно да си искат парите от ТО.
Ха, честито!

# 688
  • Някъде в Европа...
Роже, много, много благодаря! Признателна съм ти! 😃😃😃..
Остава да го приемат сега само!

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 22:15 от AIR

# 689
Роже, много, много благодаря! Признателна съм ти! 😃😃😃..
Остава да го приемат сега само!
От вчера е публикувано в ДВ.
Ето точният текст:
В държавен вестник  /брой: 34, от дата 9.4.2020 г.  / е публикувано изменение на закона за извънредното положение
§ 10. Създава се чл.  25:
Чл. 25. Туроператор, който трябва да възстанови заплатена сума от пътуващ за туристическо пътуване, когато е било отменено поради обявеното извънредно положение, може да предложи на пътуващия ваучер за заплатената сума. Ако пътуващият не приеме ваучера и при липса на друго споразумение за туристически пакет – заместител, между туроператора и пътуващия, туроператорът възстановява не по-късно от един месец, считано от датата на отмяната на извънредното положение, всички плащания, които е получил от пътуващия или от негово име.“
Бъдете здрави !

Общи условия

Активация на акаунт