Египет /Тема 9/

• 58 397
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
От агенцията посредник, крайният продукт е на Тез Тур, се опитаха да ми предложат ваучер за същата стойност до края на 2021. Казах, че искам връщане на сумата, а после ще си правя нова резервация, когато и да е, тъй като изобщо нямам яснота кога ще мога. Обясниха, че чакането ще е голямо. След прекратяване на извънредното положение ще вземат решение в какъв срок ще се възстановят суми.

# 661
Някой получил ли е вече реално ваучер до 31.12.2021 г. от Тез тур или друга ТА?

# 662
  • София
Аз днес трябваше да пътувам по програмата на Онекс тур - По стъпките на фараоните. Както писах избрах опция за връщане на платената от мен сума,която за двама с допълнителните екскурзии беше около 3000 лв
Очаквах плащане от 14 до 60 работни дни, но получих по сметката си всичко до стотинка днес!
Агенцията се оказа повече от коректна и дано успея да се възползвам от тях, когато положението се оправи!

# 663
  • На топло в неговото сърце.
Ето такива обратни коментари харесвам.

# 664
  • в 1001-та нощ
Страхотно! Тез Тур отказват да връщат пари. Ето отговора им:

""Тез Тур България" ЕООД временно преустановява всички организирани изходящи туристически пътувания за срока на действие на Заповед № Т –РД-16-76/17.03.2020 г. на Министъра на Туризма на Република България и спира изпълнението на задълженията по договорите с потребителите за срока на непреодолимата сила. Докато трае извънредното положение "Тез Тур България" ЕООД не прекратява договорите за туристически пакети, а само спира изпълнението на задълженията и на свързаните с тях насрещни задължения по тях, с цел да предостави възможност за защита на интересите на двете страни. В момента предлагаме тези варианти и важат за всички, които имат заявени резервации:

В момента алтернативите са само тези:
1. Пътуването да се премести за алтернативна бъдеща дата за пътуване до Египет, до Турция и до Крит по програмите ни до края на 2020-та година. Вече заплатените суми по анулираните резервации ще се считат за частично или пълно плащане по резервациите за бъдещата дата за пътуване;

2. Да се предостави ваучер, чиято равностойност е равна на вече заплатената от потребителя сума по анулирана резервация, като този ваучер би могъл да се ползва за последващ туристически пакет. Срокът на ваучера ще е с валидност до 31.12.2021 г."

# 665
  • Някъде в Европа...
vnd, ,супер! А колко негативни коментари се пишеха за Онекс..излезе най-стабилна фирма по отношение на клиентите си...Браво, много се радвам за вас!
a.l.e.n. a, поне Тез тур предложили нещо....

Караджъ турс все още не са ми предложили никакъв вариант. Както писах по-рано - стоя и чакам, не били решили за дата 14.04...ей, тази пуста дата..ще я помня цял живот. Иначе и моята сума е 3000 лв. Не очаквам, че Караджъ турс ще постъпи коректно с клиентите си, дори не благоволиха един мейл нормален да пуснат. Фактът, че не предлагат и нищо до момента, е много показателен...
jilka, стоим и си чакаме с вас...

# 666
  • в 1001-та нощ
AIR, това са ужасно много пари (поне за мен). Не, че ако бяха по-малко да махнем с ръка, но 100% няма да се пътува и на 14 април, и ще са принудени да предложат нещо. Стискам палци скоро да споделиш нещо обнадеждаващо.

# 667
Аз не мога да ги разбера от Тез Тур. Веднъж казват, че ще върнат, но след обявяване край на извънредното положение ще обявят срок за връщане. А изведнъж ново двайсет?!?

# 668
  • в 1001-та нощ
Да, и онази страница, където можеше да се заяви връщане на парите, са я "коригирали" ... Решили са твърдо да не връщат пари ... Я камилата, я камиларя ...

# 669
# 670
# 671
  • София
Това е добра новина за всички които пътуваха на 14.04

# 672
# 673
  • Някъде в Европа...
https://www.monitor.bg/bg/a/view/turoperatori-iskat-sroka-za-vry … a-e-godina-193138

Фирмите си оплитат работата!

# 674
  • Стара Загора
Абе не че не вярвам на VND от поста и по-горе, но аз също имам резервация в Онекстур и няма и помен от парите ми...а след изявлението на министърката им да сме им влезели в положение и да вземем ваучери, направо се чудя дали ще ги получа .
Как да взема ваучери за след 7месеца или 1.5 години, като не знам какво ще ми се случи до тогава.
Егати обирджийската държава!За втори път опитвам екскурзия организирана от агенция и втори път не успявам да я реализирам а може и да не видя и парите си, понеже според министърката: може да възстановят само 25% от сумите, тъй като такова било покритието на повечето от застрахователите.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 19:02 от Niki-Ivan

Общи условия

Активация на акаунт