Египет /Тема 9/

• 58 421
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Според мен Тезтур са коректни  за разлика от "Кармъзъ" Тур и както отменят дати до 08,04, ще продължат с отмяната и за други дати поне до 01,05.Това ,което казах за екскурзиите на място ,те се плащат от ТА от тук и няма как от/Египет/  да им върнат парите .

# 646
  • Някъде в Европа...
Hellenn , твърдят, че е тяхна програма...с тях е подписан договор..никъде другаде не фигурира друга фирма!

# 647
Hellenn , твърдят, че е тяхна програма...с тях е подписан договор..никъде другаде не фигурира друга фирма!
Мисля ,че плащат там на местна агенция ,затова не могат да връщат пари за  вече направени заявки на  екскурзии.

# 648
  • София
В момента има пресконференция с министъра на транспорта по Нова. Очаква се да се преустановят всички организирани екскурзии. Дано малко набият канчето на туроператорите. Стискам палци на всички, които са поставени на колене от туристическите агенции.

# 649
По заповед на министъра на туризма се забраняват всички организирани екскурзии до 13 април (засега)!

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 21:45 от ХалиГали

# 650
  • Някъде в Европа...
По заповед на министъра на транспорта се забраняват всички организирани екскурзии до 13 април (засега)!
14.04 пак ще си летим 😂😂😂 сигурно 😂😂😂
Айде да видим какво ще измисли сега агенцията😂😂😂

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 18:39 от AIR

# 651
По заповед на министъра на туризма се забраняват всички организирани екскурзии до 13 април (засега)!

А ние като сме след 13.04? Вече дори не отговарят на мейлите... Никаква информация

# 652
  • Някъде в Европа...

А ние като сме след 13.04? Вече дори не отговарят на мейлите... Никаква информация
Абсолютно същото!!!! Караджъ турс!!!! Тотално разочарована и потресена съм за пореден път..по телефон не искам да звъня, вече разбрах че инфото, което дават се разминава с това, което ти отговарят като им изпратиш мейл с информацията, с оправданието, че по телефона не са разбрали....

# 653
Това е писмото, което изпратих до агенцията "Караджъ турс". Надявам се, че съм изразила мнението на всички потърпевши, пътуващи на 14.04.2020г.

Уважаема агенция,
След многократни опити да се свържем с Вас и обещанието Ви да изпратите  мейли за вашите стъпки по отношение на пътуването за тази дата, до този момент нямаме никаква информация. Извънредната международна обстановка изисква и извънредни мерки.
Единствено вашата агенция не е излязла с позиция относно предприетите действия. Това не е във ваш плюс, защото ни губите като по нататъшни клиенти.Освен финансовата Ви изгода от задържането на средствата ни , има и чисто човешка морална такава. Не мисля,че разликата от 00 часа на 13.04 до 05,30часа, когато трябва да сме на летището има голяма разлика.Едва ли за 5часа и половина нещата ще са по-безопасни, за нас вашите клиенти, при условие и че там нещата не се развиват особено добре. Очакваме Вашето становище относно създалата се ситуация, като разчитаме тя да кореспондира с реалностите.

С неуважение:сем.Атанасови

# 654
  • Някъде в Европа...
.jilka , моля разрешете си лс - искам да ви изпратя!
 и аз им пратих мейл..чакаме отговор...
Според него - последващи действия от наша страна!

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 15:21 от AIR

# 655
Готово

# 656
Преди малко ми пратиха мейл от агенцията, с която подписах.

# 657
  • Някъде в Европа...
Готово
Имате лс
Роре, честито!

Останаха май само Караджъ турс да изложат позиция!

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 17:04 от AIR

# 658
  • Някъде в Европа...
Днес Караджъ турс благоволиха да ми отговорят - имало препоръка да не се пътува до 13.04; за дати след 13.04 очаквали решение и най-вероятно периодът щял да се удължи, но да сме чакали. На директния ми въпрос: "на 14.04 ще се лети ли?", отговорът е, че за момента не могат да кажат и за следващи дати на пътуване трябва да се чака"
Какво да чакам, питам аз???? Всички фирми си разпратиха предложения до клиентите, къде добри, къде не толкова, но поне има нещо.....Караджъ турс - нищичко, дори и днес!!!!

# 659
  • в 1001-та нощ
Ние сме с полет за 11 април - Тез Тур. След като ги информирахме, че желаем да ни върнат парите, ни отговарят, че ни предлагат да си отложим пътуването до края на 2020г. Ами не ни устройва, разбира се. Сега планирахме да е през пролетната ваканция, когато ще осигурим кой да гледа децата. Наесен, когато големият е на училище, а малкият на градина, няма как ние да хукнем нанякъде. Още повече, че през септември се очаква пик на епидемията. Аз не бих поела такъв риск.

В отговора им изобщо и дума не се обелва за връщане на парите. Съжалявам, че не си пазя линковете, които търсих по-рано - от асоциацията на туроператорските агенции, мисля, беше - с поснения за вариантите за анулиране. Сега, като търсия пак, ми излиза доста друга информация. Гледам е имало претенции към Парламента да се приеме друг срок за връщане на парите - по-дълъг от 14 дни, както е според Закона за туризма. Прегледах и него в частта от чл.80 напред. Не се задлбочих, разбира се, но общото ми непрофесионално впечатление е, че следва да върнат парите. Това да ни баламосват за отлагане е спасителен пояс за тях. Ситуацията за хората, клиентите е много несигурна. Не бих се ангажирала с друга дата до края на годината.

Общи условия

Активация на акаунт