Египет /Тема 9/

• 58 445
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Пълни глупости! Но те НЯМА да се съгласят да поемат всички разноски, дори и само за карантина в Египет. Но си е проблем, ако ти изтече визата или остават по-малко от 6 месеца валидност на паспорта към датата на заминаване. Четох, че затварят границите за страни извън ЕС до 20.04, освен за определени стоки. Преди няколко дни от Тез Тур и агенцията, където платих за почивката, също ме уверяваха, че няма проблем. Според мен просто чакат да видят колко ще анулират с невъзвращаема стойност, за да си намалят сегашните загуби. Макар че е логично да ви позволят, за да могат да се надяват да запишете при тях за есента, когато е и по-скъп пакетът.

# 631
  • Някъде в Европа...
Аз също мисля, че чакат да видят колко хора ще се откажат, т.е поне платеното капаро остава в ТА, а при някой като нас и цялата сума..Ужасно непрофесионално..
А какво значи ЕК да затвори външните граници за Европа - от Бг няма да могат да излитат и кацат самолети за страни извън ЕС?

# 632
Трябва да се обединим и да атакуваме непрекъснато с имейли за нашето мнение,та дано се усетят, а не да издевателстват над нас.Мен вече ме загубиха като клиент! За вас не зная!

# 633
  • Sofia
Тез тур са същите боклуци, искам да отложим пътуването за есента, но те ми пратили майл че услуга ни правели ако ни позволят да отложим, която струва допълнителни 200 евро за двама човека. Не знам сега дали да не пусна до КЗП една жалба.
Кога трябва да пътувате? В договорите на Тез тур има опция за анулиране без неустойка до 45 дни преди датата на пътуването. Възползвайте се от тази клауза.

# 634
Пак повтарям ,няма гаранция ,че извънредното положение ще се отмени до 14,03 , кой ще Ви пусне да летите в този случай.Просто ТА ще фалират ,ако върнат парите на клиентите и се опитват "да се спасят".Мисля , че като видят ситуацията самите те ще Ви предложат варианти .Лошо е ,че искат да се направят доплащанията , аз не бих си доплатила/лично мнение/.Успех ,момичета , бъдете здрави всички.

# 635
  • Някъде в Европа...
Пак повтарям ,няма гаранция ,че извънредното положение ще се отмени до 14,03 , кой ще Ви пусне да летите в този случай.Просто ТА ще фалират ,ако върнат парите на клиентите и се опитват "да се спасят".Мисля , че като видят ситуацията самите те ще Ви предложат варианти .Лошо е ,че искат да се направят доплащанията , аз не бих си доплатила/лично мнение/.Успех ,момичета , бъдете здрави всички.
За момента специално дата 14.04 е извън изв. положение...ами ако не го удължат? Не предлагат смяна на дати за почивки от 14.04....Според . Караджъ турс си летим нормално, убеждават ме и че карантина при завръщане не била нужна....
Питам, кой нормален би отишъл на почивка 7 часа след края на изв. положение (полетът е в 7.30 ч сутринта...ако щете в 5.30 трябва да сме на летището)????? Кризисен щаб, всички институции призовават дс не се пътува, налагат се наказания за неспазване на карантина. .
Точно на това разчитат, буквално да ни ограбят, използвайки клаузи по договор, сключен в нормални обстоятелства, за да се спасят ..Ето аз съм дала 3000 лв, пълната сума....ами колко ще изгорят с капаро????
Потресена съм!

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 08:59 от AIR

# 636
  • Sofia
AIR, ще отменят почивката, това е сигурно. Сега просто изчакват, за да закрепят поне малко положението, за да не фалират. Не ги оправдавам и разбирам колко е изнервящо за вас. Заредете се с търпение и здрави нерви. Никой няма да тръгне да лети на 1-я ден след края на извънредното положение. Каква гаранция има, че и Египет няма да затвори границите си, и там броя на заразените не са малко. Следете сайта на външно има препоръка да не се пътува там. Заплашете ги, че ще се обърнете към адвокат. Пазете се и бъдете здрава.

# 637
AIR , има предложение ,което вероятно ще се приеме за затваряне границите на ЕО за 30 дни , вероятно фирмите чакат такова решение за да имат основание да канселират почивки .Не плащайте от тук допълнителните екскурзии.

# 638
  • На топло в неговото сърце.
Момичета чета ви и си мисля какъв късмет,че не резервирах за Априлската ваканция на децата.Навсякъде връщат пари,Уиз и Раянеър също ,така че спокойно!

# 639
  • Някъде в Европа...
AIR , има предложение ,което вероятно ще се приеме за затваряне границите на ЕО за 30 дни , вероятно фирмите чакат такова решение за да имат основание да канселират почивки .Не плащайте от тук допълнителните екскурзии.
Заплатихме и тях, заедно с пълното доплащане 😢😢😢
Дано се сбъднат думите ви!
Докъде ни докараха, да желаем да става лошо, за да имаме права!!!
Всеки да си прави изводите за дадена агенция от тази ситуация! Вече достатъчно инфо се завъртя и във фейсбук групите кои агенции досега са постъпили адекватно...

# 640
Хора, работя на рецепция в хотел. Имам иракчанин с документ на бежанец. Опитваме се да намерим начин да замине. Вчера беше закупил билет от катарците, като му казали, че ще остане само на летището и няма да излиза от там. Днес има проблем и с това. Отиде на гарата да види за автобус до Истанбул, но не му дават билет. До 24.03 може да влезе в страната си и после я затварят за всички. Нещата ще се влошават! Няма да им се получи номера. Иначе на шефката ми от Акватур й казали, че трябва да има  90 дни преди датата на заминаване, за да й върнат пари...

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 11:52 от Pope

# 641
За момента специално дата 14.04 е извън изв. положение...ами ако не го удължат? Не предлагат смяна на дати за почивки от 14.04....Според . Караджъ турс си летим нормално, убеждават ме и че карантина при завръщане не била нужна....
Питам, кой нормален би отишъл на почивка 7 часа след края на изв. положение (полетът е в 7.30 ч сутринта...ако щете в 5.30 трябва да сме на летището)????? Кризисен щаб, всички институции призовават дс не се пътува, налагат се наказания за неспазване на карантина. .
Точно на това разчитат, буквално да ни ограбят, използвайки клаузи по договор, сключен в нормални обстоятелства, за да се спасят ..Ето аз съм дала 3000 лв, пълната сума....ами колко ще изгорят с капаро????
Потресена съм!

Подайте сигнал до Външно министерство възможно най-скоро! Пуснете навсякъде сигнал, свържете се също и с медии, вмомента в Мароко има така блокирани български туристи, които се свързаха с медиите:
https://dariknews.bg/novini/sviat/bylgarski-turisti-blokirani-v-maroko-2216901
https://segabg.com/hot/category-bulgaria/29-bulgari-sa-blokirani … shtu-koronovirusa

# 642
Тез тур са същите боклуци, искам да отложим пътуването за есента, но те ми пратили майл че услуга ни правели ако ни позволят да отложим, която струва допълнителни 200 евро за двама човека. Не знам сега дали да не пусна до КЗП една жалба.
Кога трябва да пътувате? В договорите на Тез тур има опция за анулиране без неустойка до 45 дни преди датата на пътуването. Възползвайте се от тази клауза.

15.04.2020 г. и ме убеждават, че всичко е ок.

# 643
Коя е агенцията, от която Караджъ турс са купили екскурзията за Египет? Съмнявам се те самите да са главните организатори.
Представяте ли си какво е в момента в Египет- от цял свят отменят почивки за есента на 2020. То колкото и огромна да е Хургада едва ли има как да побере всички българи, руснаци и останалата част на света през октомври, ноември и декември. А египтяните не искат да губят пари и да връщат, щото това им е единствения доход там.
Настина най-правилното е да сезирате всички  институции, които могат да вземат отношение по случая!

# 644

15.04.2020 г. и ме убеждават, че всичко е ок.

Да, за да се откажете едностранно и да ви изгори капарото. Кажете им, че ще пътувате, да видим дали ще ви пратят застраховки и самолетни билети

Общи условия

Активация на акаунт