Египет /Тема 9/

• 58 451
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
След като извънредното положение е до 13,04 ,не вярвам да може да се лети или просто пътува до където и да е. Изчакайте ,самите ТА ще си регулират нещата.Ситуацията е прекалено динамична ,постоянно се обявяват извънредни положения.

# 616

Към коя агенция сте? Аз днес исках смяна на даТата( ние сме за 10.04)- евентуално за  октомври месец и категорично ми казаха, че не може!
За тази дата даже полета бил запълнен и не се анулира пътуването!!!🤷🏻♀
Ние сме към Емералд

Ние също сме за 10.04 с Емералд, но още не съм доплатила. Срока е до 20.03 Не вярвам всички да са платили, че да са наясно колко е пълен полета.
Аз последно разговарях в петък и настоявах за промяна на датата(10.04). След няколко часа получих отговор с възможност да заявим нова избрана дата за есента. Очаквам потвърждение в понеделник!
По принцип избрахме 28.10-дано се стабилизират до тогава нещата🍀

# 617
  • Някъде в Европа...
И аз съм в готовност за големи разправии с агенцията...на 13.04 могат да презаверят, а на 14.04 - да не можем....Засега съм настояла да ми върнат парите за заплатените допълнителни екскурзии - уж утре ще ми отговарят, по телефона казаха, че можело; изпратих е-мейл, на който чакам отговор утре..намирисва ми, че ще си преслушват разговорите май, които обявяват, че записват....

# 618
.

На мен вече ми изпратиха анекс със смяна на датите за октомври, трябваше да заминем на 11.04. И тъй като съм заплатилс цялата сума, ми предложиха да ми възстановят сумата, капарото било достатъчно.

За коя агенция става въпрос?

Ние сме с Тез Тур за 11 април. Не виждам каква е разликата между 8 и 11 април ... че почивките от 8 април да могат да се анулират, пък за 11 април - нищо по въпроса. 
Представител на Абакс. Много коректно и човешки постъпиха в разразилата се ситуация. Даже казсх, че може да не ми връшат парите, така или иначе есента пак ще ги дам, но ми казсха, че ще ми ги върнат да си ги ползвам до есента.

# 619
  • София
Ето и официалното становище на нашата агенция.

Избрахме опция за връщане на сумата,защото наесен не се знае дали нещата в Египет ще се подобрят или влошат още
Дано и на другите от вас нещата се наредят
Жалко,много съм разочарована че не можах да отида,но живот и здраве ще отида....друг път
Ще ви следя и се надявам всичко да се нареди
Бъдете здрави!

# 620
Египет затваря всички летища до 31 март.
За сега не е ясно след тази дата какво ще се случи, но се борят за ограничаване на заразата.
https://egyptianstreets.com/2020/03/16/egypt-shuts-down-airports … Y8L4UT6KLIBBfyDSY

# 621
Здравейте! Днес ми се обадиха от агенцията и после ми пратиха официално мейл. Избрах да анулирам, защото не мога да им кажа дата сега. Ще видим кога ще получа повече информация. Иначе до края на март затварят летищата в Египет. Опитват се да ограничат заразата.

# 622
Ние сме с Караджъ турс за 14 април. Луксозния круиз по Нил. Дали сме само капаро.Попитах в агенцията дали предприемат нещо и те ми писаха,че няма промяна на договора,което е безумие.Много некоректно при тази обстановка. Има ли някой да пътува на тази дата и с тази фирма? Нека да пише ако има информация.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 20:00 от jilka

# 623
  • Някъде в Европа...
Ние сме с Къръджа турс за 14 април. Луксозния круиз по Нил. Дали сме само капаро.Попитах в агенцията дали предприемат нещо и те ми писаха,че няма промяна на договора,което е безумие.Много некоректно при тази обстановка. Има ли някой да пътува на тази дата и с тази фирма? Нека да пише ако има информация.
Ние също трябва да летим на 14.04 с Караджъ, програма 6+1...платена пълна сума - 3040 лв.
Абсолютно същия отговор и на мен, дори парите за доп екскурзии не можем да си вземем...Предлагат преместване за есента, но само за полети до 13.03...
Бясна съм, е меко казано...Как въобще си помислят, че ще има хора, които ще се качат на самолета на 14.04...Вече взех да си мисля, че нарочно го правят, защото са наясно, че голяма част ще се откажат да отидат в чужбина, ако ще да е най-сигурната страна, 10 ч след края на извънредното положение и това си е чиста печалба за тях...
Аз също съм много разочарована от позицията на Караджъ, уж са голяма фирма с позиции на пазара...Едва ли не ни докарват до положение да се молим да удължат извънредното положение...
Дано някой от тази фирма чете и да си направят съответните изводи...

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 18:57 от AIR

# 624
отговориха ми от  Караджъ Турс ние трябва да летим на 21.04 трябва да доплатя остатъка до 20.03.20
но няма да го направя. 4ма възрастни доста добра сума с 3 допълнителни екскурзии за всек
тяхното становище е:
Здравейте,
За момента няма предприети конкретни мерки, които да касаят
възпрепятстване на пътуването Ви във връзка обявеното "Извънредно
положение",също така Египет не е и в списъка на Външно министерство за
държави с висок риск за посещаемост поради корона вируса. При което няма
основателна причина за прекратяване на пътуването и за момента всичко
остава без промени!
Като обобщение бих добавил, че за съжаление сумата е невъзвращаема,
според вашия договор за ранни записвания!
Като част от политиката ни за грижа към нашите клиенти, ние сме
предприели следните действия за осигуряване високо ниво на хигиена по
време на пътуването:
1. Всеки автобус се дезинфекцира в деня преди началото на пътуването,
след което не се допускат други пътници;
2. В края на всеки ден от пътуването, автобусите се дезинфекцират
отново;
3. По време на престоя в Истанбул и за екскурзиите на място, групата ще
ползва ЕДИНСТВЕНО нашите дезинфекцирани автобуси.

Ако прецените, че все пак се отказвате от пътуването моля да го
препотвърдите в следващ mail!

# 625
Египет е трето ниво риск според ВМ . А как ще гарантират извън автобусите? А вътрешните полети?
Тези са за съд!!!! При такова извънредно положение не би трябвало да има клаузи, а ЧОВЕЩИНА - НЕ ПЕЧЕЛБАРСТВО!!! ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ФИРМИ ПОДХОДИХА ТАКА! СРАМ!

# 626
  • Някъде в Европа...
. ianka123 , същия захаросан мейл като този, който пратиха на мен за полета на 14.04...Радвайте се, че поне само капаро сте платили...Ние с тази цяла сума 😨....Вече взех да си мисля, че Караджъ за полетите си след 13.04 са наясно, че хората ще се отказват сами и това за тях си е чиста печалба...Позор е за тях. Голяма фирма са...
Не знам, но ми се иска по някакъв начин да се обеденим повече хора с полети от 14.04 поне до края на април и да видим може ли нещо да се направи..

# 627
А ако ви се наложи да останете под карантина, както се е наложило на над 700 украински туристи в хотел в Шарм Ел шейх, кой ще поеме тези разходи?! Има и още един хотел под карантина точно там. Ако трябва да останете под карантина и в България? Дали ще ви изплатят обещетение? А ако заради това загубите работата си? А имат ли яснота по въпроса ако се случи да стоите в Египет и да ви изтече визата??? Гарантират ли за адекватно лечение и запазване на човешките ви права? Ваксини ли ще ви раздават?!? Могат ли при евентуални проблеми да си позволят колективен иск?

# 628
Тез тур са същите боклуци, искам да отложим пътуването за есента, но те ми пратили майл че услуга ни правели ако ни позволят да отложим, която струва допълнителни 200 евро за двама човека. Не знам сега дали да не пусна до КЗП една жалба.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 21:26 от blackunicorn

# 629
  • Някъде в Европа...
А мислите ли, че ако ЕК затвори външните граници на Европа за един месец, това ни "спасява"?
Pope, днес точно в този тон написах отговор на Караджъ - коя нормална агенция би помислила, че ще тръгнат хора да пътуват на 14.04; че никой не би го направил от любов към близките си най-малко; че сме отговорни пред обществото; че ще ни се наложи да сме под карантина със сигурност (шефовете ми го казаха), пътувам и с дете, което и него няма да приемат на училище, а сме и от провинцията и недай си боже при най-лошия вариант ще прекосим половината страна с автобус..как въобще се осмеляват да ми казват, че 7 часа след края на изв.положение, е чудесно да се ходи в чужбина...
Отговорът беше, че след Египет не е задължителна карантина 🤮🤮🤮...

Общи условия

Активация на акаунт