Египет /Тема 9/

• 58 452
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • Някъде в Европа...
Тези дето сме с полет на 15.04 горим ли?
Ние още по-зле - с полет на 14.04 сме, с Караджъ....все очаквах, че ще публикуват нещо някъде, никъде нищо....в понеделник ще звъня да ги питам....

# 601
Днес звънях в агенцията, но нямаше информация. Пратих мейл с въпроси до ТА, където платих почивката си, както ме посъветва една дама от тез тур, за да може те вече да препратят мейла ми до самите Тез Тур... После попаднах на това:

# 602
от Караджъ отговориха ми, че нямало промяна не могат да ми дадат друга дата и ако се откажа капарото ми не се връща. Направо съм в потрес другите агенции се преорентираха сменят дати за есента или отменят полети. Тук мисля че става въпрос който не си ги потърси по съдебен ред изгаря.Освен тяхния договор има закон за туризма В чл. 306 от Търговския закон (ТЗ) са нормирани разпоредби относно форсмажорните обстоятелства и какво представляват те. Непреодолимата сила представлява непредвидено или непредотвратимо събитие от извънреден характер, възникнало след сключването на договора.
ако има някой адвокат нека се включи

# 603
  • София
от Караджъ отговориха ми, че нямало промяна не могат да ми дадат друга дата и ако се откажа капарото ми не се връща. Направо съм в потрес другите агенции се преорентираха сменят дати за есента или отменят полети. Тук мисля че става въпрос който не си ги потърси по съдебен ред изгаря.Освен тяхния договор има закон за туризма В чл. 306 от Търговския закон (ТЗ) са нормирани разпоредби относно форсмажорните обстоятелства и какво представляват те. Непреодолимата сила представлява непредвидено или непредотвратимо събитие от извънреден характер, възникнало след сключването на договора.
Това което сте цитирали относно непреодолимата сила е вярно. Но също така Тз е общ закон, и ако има специален закон разпоредбите на Тз се дерогират от специалния.
В случая коронавирусът според мен отговаря на дефиницията за непреодолима сила

# 604
  • Някъде в Европа...
Вие за коя дата бяхте?
В понеделник ще се разправям и аз....в моя договор има такава точка:
7. Условия за РАННИ / ПРОМОЦИОНАЛНИ записвания 7.1. Ранните/промоционални записвания са валидни при резервация и плащане, направени до обявените промоционални дати! 7.2. Всяка промяна на име на турист или дата на пътуване по резервация за ранно/промоционално записване, се заплаща до съответната дата на стандартните цени! 7.3. Всеки турист, койтo e резервирал и заплатил пакет за ранно/промоционално записване в случай на анулация, може да се откаже от договора, без да дължи неустойка, ако анулацията се направи до 10 ч. в първия работен за ТУРОПЕРАТОРА ден, следващ деня на закупуването. При закупуване на билети за спортни състезания от типа на Формула 1 и билети за концерти, при поръчан и вече закупен билет от ТУРОПЕРАТОРА сумата не се възстановява, а се доставя билетът на самия клиент. Във всички останали случай, когато налице е невъзможност да смени датата и заплати по стандартни цени, то ПОТРЕБИТЕЛЯ губи 100% от внесената сума.

Ако се стигне дотам, че нищо да не ми предложат, смятам да ги питам за т. 7.2...и да искам да ми измислят за нова дата и вече според това, което ми предложат, ще решаваме...

# 605
резервацията ни е от 21.04 ще питам за смяна на датата за есента.
Препоръчва се пътуванията само в краен случай. С маски на устите това не е почивка.

# 606
Именно!!!Не бих се чувствала комфортно, ако трябва да съм с маска, да си пръскам ръцете, да се оглеждам с подозрение за всички наоколо, да ме сковава страхът. То и тук не е безопасно, но в пъти по- малко рисково.
,

# 607
На мен вече ми изпратиха анекс със смяна на датите за октомври, трябваше да заминем на 11.04. И тъй като съм заплатилс цялата сума, ми предложиха да ми възстановят сумата, капарото било достатъчно.

# 608
  • Бургас
Към коя агенция сте? Аз днес исках смяна на даТата( ние сме за 10.04)- евентуално за  октомври месец и категорично ми казаха, че не може!
За тази дата даже полета бил запълнен и не се анулира пътуването!!!🤷🏻♀
Ние сме към Емералд

Ние също сме за 10.04 с Емералд, но още не съм доплатила. Срока е до 20.03 Не вярвам всички да са платили, че да са наясно колко е пълен полета.

# 609
  • Някъде в Европа...
На Караджъ са изпращали е-мейли до всички с полети до 13.04 с предложение за смяна на полета за дати след 13.04 и есента.
При нас е мал шанс - нашия полет е на 14.04 и е първият сред новопредложените 😖😖😖. Казаха ни да изчакваме да наближи датата, за да видим какво ще стане, дали ще можем и ние да пренасочим за есента.
Не знам как въобще си мислят как ще литнем на сутринта след последния ден от извънредното положение и кой би избрал тази дата за смяна на полет 🤔🤔🤔
Чакаме....

# 610
Аз не знам тия хора как ги мислят тези неща, то ще ни е само за почивка... Смятам, че е редно да отложат всички пролетни почивки и да заложат на есен 2020. пролет 2021 Simple Smile

# 611
  • Beyond the Frontiers
Ситуацията е или презаписваш клиенти за дати през есента, или фалираш.
Това е. Почивките са предплатени към доставчици. Египет не е ЕС, там форсмажор няма....и всичко гори. Няма от къде туроператорите да извадят тези пари и да ги върнат.
Не коментирам, какво е редно...излагам факти. Това е.
И не само за Египет.
За съжаление туризмът е мъртъв. Можем да се надяваме, че след месец, два ще е друго. В момента - не.

# 612
  • Някъде в Европа...
Това е.
Искрено се надявам да си прав. Аз не искам да ми връщат пари, просто искам да мога да прехвърля 14.04 за 22.09 без рестрикции и без да доплащам по пакета. За момента - не мога, защото полетът ми е на 14.04, а не на 13.04, до когато може 😞😞😞

# 613
Това е.
Искрено се надявам да си прав. Аз не искам да ми връщат пари, просто искам да мога да прехвърля 14.04 за 22.09 без рестрикции и без да доплащам по пакета. За момента - не мога, защото полетът ми е на 14.04, а не на 13.04, до когато може 😞😞😞
Това е, което и аз искам но за началото на месец Ноември

# 614
  • в 1001-та нощ
На мен вече ми изпратиха анекс със смяна на датите за октомври, трябваше да заминем на 11.04. И тъй като съм заплатилс цялата сума, ми предложиха да ми възстановят сумата, капарото било достатъчно.

За коя агенция става въпрос?

Ние сме с Тез Тур за 11 април. Не виждам каква е разликата между 8 и 11 април ... че почивките от 8 април да могат да се анулират, пък за 11 април - нищо по въпроса. 

Общи условия

Активация на акаунт