На море в Гърция 2019 - V

• 51 015
  • 778
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте момичета, ще бъда на почивка в началото на септември в близост до Игуменица. Искам да ви попитам заслужава ли си за един ден да вземем ферибота до Корфу без кола и да се разходим в столицата, погледнах че струва около 11 Е на човек и 1,30 ч. в посока, а с кола за 1 ден не си струва. Ходила съм преди доста години, но с кола и не си спомням порта близо ли е до центъра, а дворецът на Сиси става ли пеша?
Иначе единия ден мисля от Парга или Сивота да вземем круиз до Пакси и Антипакси.
Благодаря
Имайте предвид,че от пристанището до двореца Сиси ще ви излезе 30-40 евро отиване и връщане(само таксита ходят до там ),плюс по 10 евро за вход на човек.
За Паксос-Антипаксос,вземете корабче от Парга,защото си спомням ,че пътуването от Сивота е доста по-дълго.

# 451
Има ли жени, които са ходили на море в Гърция на прага на 8-ми месец? Мислех, че приключихме с моретата за тази година, но се замисляме дали да скокнем за няколко дена септември. Предимно ходим на Ситония, но ако се престраша, ще се ориентираме към най-близкия плаж - може би нещо покрай Аспровалта. Хвърлихме едно око и на картата вчера, че предпочитаме плажове с дървета, ако  се сещате за такива в района, ще се радвам да споделите.

# 452
  • София
Аз! До Тасос.

# 453
Имаш предвид в седми? При безпроблемна бременност (хубаво е да има консултация с лекаря все пак) и спокоен престой на няма и 2 часа от границата, аз не бих се колебала особено. Пътувала съм без драми в шести по Цикладите, с доста по-екстремна програма, но "не правете това у дома" Simple Smile
Полет със самолет, което е доста по-рисково начинание, авиокомпаниите обикновено забраняват след 34-а или 36-а седмица.

Просторен плаж с доста дървета има в покрайнините на Ставрос, посока Милиес и Олимпиада. Но гората обикновено се използва за паркинг на колите, не толкова за плажуване.

# 454
Планираме евентуалното пътуване в края на другата седмица, когато би трябвало да вляза в 8-ми месец. За момента всичко върви нормално, като изключим подготвителни контракции, които имам още от 5-ти месец, но с прием на магнезий положението се държи под контрол. Идния понеделник съм на преглед и ще се консултирам и с лекар. Просто ми се искаше да чуя дали има и други жени пътували по това време. Може би за кураж.

Малко по-спокойно ще ми е на нашето море, но пък като се сетя за медузите, щипалките и мъртвото вълнение, и ми се изпарява желанието. Може би пак ще се ориентираме към Ситония, защото покрай Аспровалта не ми изглежда толкова хубаво.

Ох, благодаря ти, определено ми вдъхна кураж Simple Smile Виж, до Цикладите и небременна не ми стиска Grinning

# 455
Не знам, контракциите за мен биха били спирачка, макар и медикаментозно контролирани. Но пък българското море не е по-близо до София от Аспровалта, та... Във всеки случай ако се престрашиш, търси спокойно и удобно място, защото по нашите септемврийски празници тия места са си гмеж.
В краен случай направи застраховка с по-голямо покритие, най-много да родиш в Солун Simple Smile

# 456
  • Пловдив
Абе рисково си е. Аз така тръгнах бременна с първото дете, мислех си, че имам месец поне, пък щях по пътя да го родя. С второто пазих радиус 30 км.
И в Пломари е супер, ще пиша по-късно.

# 457
Подробно картирай плажовете около Пломари, моля, Агиос Исидорос и останалите, каквото има Simple Smile

# 458
Благодаря, момичета! Ще го мисля още малко. Хем се чувствам добре, хем ме е страх. Ще видим какво ще кажат и на прегледа в понеделник. В краен случай, ще идем на планина, някъде в района, хотел с басейн, в който няма да мога да се топкам Unamused

# 459
И снимки от Пломари, моля!

# 460
  • София
Имам прекрасната възможност да посетя хотел на моя позната в Сарти. Тъй като тя винаги пътува с кола не е наясно с автобусния транспорт. Аз обаче трябва да се лиша от колата си защото малко ме страх сама да пътувам и искам да ползвам автобус. Моля , който е ползвал автобус до Сарти да ме ориентира коя автобусна компания е ползвал, малко повече за прекачването и как става резервация Солун-Сарти. Тръгване от София.

# 461
Трябва ти това, има и онлайн резервация на билети.
Важно е да знаеш, че автогара Халкидики се намира на другия край на Солун (откъм мол Космос и полуострова) спрямо автогара Македония, на която спират автобусите от София. Отива се с такси или градски автобус номер 45 от едната до другата.

# 462
  • Пловдив
За мен Лесбос не е плажна дестинация. Агиос Исидорос е единственият плаж, който бих класирала като хубав - кристална синя вода, обли бели камъчета и много риби. Другият интересен е Tsonia заради цвета на пясъка. Всички останали са от биващи до никакви.
Островът е за лежерна почивка с много и хубава храна, полята обилно с узо.
Храна - вкусна, обилна, евтина. 50 евро за доста храна за четирима с напитки (поне 4 за децата и за нас узо и вино). Навсякъде черпят десерт или вино, или кафе, или и трите.
Настаняване - също доста евтино, 35-50 евро за четирима. Сега сме в двуетажна къща с 2 спални в Пломари за тази цена.
Хората са усмихнати, поздравяват и говорят английски.
Туристи няма почти. Малко турци, малко скандинавци, а за мое учудване около Петра се намираха и албанци. Откъде са се пръкнали не знам.
Узо има ужасно много видове,в менютата са групирани в категории, а ние се оказахме супер невежи. Тия дни сме опитали сигурно 10 от всичките примерно 200 вида.
Пътищата са планински. Особено около Пломари, където са и супер тесни. До нашата къща се стига по тесен и наклонен път за половин кола без огледала, като през цялото време се моля да не срещнем друга кола. Тогава ни напред, ни назад. Днес ходихме до плажа Ватера. По карта е около 17 км, пътува се 55 минути, половината от които офроуд. И това бил официален път, другия 2 пъти повече се пътувало. На всичкото отгоре гордостта им Ватера не беше нищо особено. Даже читава таверна няма.
За настаняване в Пломари бих препоръчала в ниското около Агиос Исидорос или в тази част. Няма гледка като нашата със сигурност, с Хиос в далечината, но и нашият път не е за неподготвени шофьори и хора със слаби сърца. И с големи коли също, голям зор.
Ако трябва да избирам, Петра най ми легна на сърце. Стари красиви къщи, калдъръмени улички, че даже и манастир за разкош, кацнал върху една скала (нещо като мини Метеора). Близо до Моливос за разходка, както и до други приятни местенца в тази част на острова, има простор. В Петра бяхме до плажа, частта откъм Моливос. За моя изненада имаше красиви залези, пък аз по картата мислех, че ще ги гледаме от Пломари.
Снимки после.

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 22:52 от jul

# 463
За мен Лесбос не е плажна дестинация. Агиос Исидорос е единственият плаж, който бих класирала като хубав - кристална синя вода, обли бели камъчета и много риби. Другият интересен е Tsonia заради цвета на пясъка. Всички останали са от биващи до никакви.
....
Благодаря ти! Точно това исках да чуя, такива са и моите първоначални впечатления от многото прочетено, разгледано и изслушано (не съм ходила), въпреки че ти си първата, която категорично смее да заяви, че плажовете не стават.
Това е и причината да го отлагам толкова години вече! Но заради всичко останало, ще му дойде редът все някой ден Wink

Случайно да сте ходили до Сигри от Петра? Сега ви е далече вече...

# 464
  • Пловдив
Не че не стават, но нали знаеш, че зависи с какво сравняваш. След Пелопонес, Кефалония, крайбрежието около Парга и да не изброявам, трудно ще ме впечатлят.
Ако трябва да сравня, усещането ми е като за Пелион, ама без красивите плажове Simple Smile То и там Микро не е кой знае каква извънземна красота, но си има чар. И тук така.
Като видях от какво се прехласват, Сигри и вкаменената гора ги пропуснахме с чиста съвест Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт