На море в Гърция 2019 - V

• 50 919
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
И конкретно плажът Агиос Йоанис става ли за целта?

Не, вече не става. Няма достъп до морето.

Скрит текст:
Иначе беше така едно време 

# 586
Може да опитате Ровиня, Лиападес, Глико. Бели, обли камъчета и морски скали покрай тях, много живот по скалите, морски звезди, красива панорама наоколо.

# 587
Здравейте, заминаваме след няколко дни на море в Гърция- на Халкидики, ръкав Касандра.
Хотелът се казва Kassandra Mare Hotel 3*
Това са координатите на хотела    https://www.google.com/maps/place/Kassandra+Mare+Hotel+%26+Spa+C … .314313,17z/data=!3m1!4b1!4m8!3m7!1s0x14a87c3ca1f404f3:0x73d694c3b6a6ce93!5m2!4m1!1i2!8m2!3d40.219289!4d23.316507 
Тъй, като сме със закуска и вечера и със собствен транспорт ни се иска да обикаляме наоколо и да плажуваме на готини плажове. Но не познваме изобщо района. Има ли интерени плажове наоколо?

# 588
  • София

Ако не е късно, погледни от Псакудя посока Метаморфози, през цялото полупусто поле има черни пътища, абсолютно проходими и виждам тук-таме кемпер до морето.

Точно там сме в момента, но утре ще се местим. Не ми харесва много мястото.
Но до Елия открихме уникално място. Там ще посрещнем гостите си, а и на тях ще им е удобно, защото хотелът им е на 1 км от мястото.

Joop, на пътя може да се паркираме за нощувка, само ако делим пътя и спираме за 4-часова дрямка. Случвало се е да обикаляме по 4 часа до намирането на място, което ми харесва.
Част от чара на почивката с кемпер е вечерята на ръка разстояние от морето.

# 589
Да попитам ползвалите рента кар на Крит. Колко струва да наемеш малък амтомобил на ден?
Мислим за самолет до Ханя и после с кола под наем.

# 590
  • София
Ние взехме от cretarent през юни 155 евро за седмица от и до летището в Ханя. Горивото ни излезе още около 90 евро.

# 591
Ние взехме от cretarent през юни 155 евро за седмица от и до летището в Ханя. Горивото ни излезе още около 90 евро.
Колко шофьори включва това и какъв беше автомобила ?

# 592
  • София
Мисля, че включва и допълнителен шофьор, но ние не сме го ползвали  защото нямах голямо желание да карам там. Колата беше Фиат Панда, доста са разпространени на острова.

# 593
Ние ползвахме Нисан Микра, от летището в Ханя я наехме платихме някъде 300 евро за 10 дни,но става въпрос за втората половина на август . От летището е малко по-скъпо в сравнение с вътрешността на острова, но при нас планът беше такъв.

# 594
  • Бургас
Здравейте,
Благодаря за съветите за плажа.
Сега имам друг въпрос- къде в Корфу има болница където може да заведем на преглед дете? Сина ми от няколко часа повръща и да съм в готовност, ако не спре. От аптеката ми дадоха някакво лекарство Emecam  което му дадох и двата пъти го повърна. Аз му слагах свещички и му капех волмитуксил и не спира. Сега спи от 1ч но не е приемал течности изобщо от обяд и ме е страх, че се обезводнява.

# 595
Здравейте,
Благодаря за съветите за плажа.
Сега имам друг въпрос- къде в Корфу има болница където може да заведем на преглед дете? Сина ми от няколко часа повръща и да съм в готовност, ако не спре. От аптеката ми дадоха някакво лекарство Emecam  което му дадох и двата пъти го повърна. Аз му слагах свещички и му капех волмитуксил и не спира. Сега спи от 1ч но не е приемал течности изобщо от обяд и ме е страх, че се обезводнява.
+359 29 26 7222 е телефона на Дженерали при застраховка Помощ при пътуване. Обадете им се и те ще ви кажат къде е най-близкото място до вас с лекар.
Децата бързо се обезводняват, опитайте да му давате течност с лъжичка. По една лъжичка през няколко минути. Ако нямате разтвор от аптека, сложете малко сол и захар в минералната вода, която му давате.
Бързо да се оправи детенцето!

# 596
Цитат
Параход, вт. 05 авг. 2019, 19:08
...Той ще дойде само да попита. После даже няма да намине да сподели как е прекарал....
Здравейте!
Запомних тези думи ...
Много благодаря на Параход за всички съвети, препоръки и насоки, които са ми помагали в избора.
Благодаря, разбира се и на всички, които са разказвали тук.
Затова "минавам" да споделя накратко и за нашата гръцка ваканция. Избрах Луца - Врахос, хотел "Haris Apartments". Хотелът е много чист, със страхотна градина с много цветя, хубав, много чист басейн. Всички стаи са с изглед към морето. Намира се непосредствено пред широк пясъчен плаж с безплатни чадъри и шезлонги, на добро разстояние един от друг. Има дълга крайбрежна пешеходна алея.
Избрах мястото за отправна точка за още две места, които искахме да разгледаме. Така успяхме да се разходим до Парга и Лефкада. И двете места са уникални, много красиви и непременно трябва да бъдат видяни, но лично аз не бих ги избрала за цялата си лятна ваканция.
Скрит текст:

Парга

Парга

Градината пред хотела

Част от плажа на Луца - Врахос

Последна редакция: нд, 08 сеп 2019, 09:29 от Романтична

# 597
Някаква идея как се стига до остров Сапиенца на Пелопонес?
Има ли организирани дневни екскурзии или трябва да се наеме цяла лодка?

# 598
 Здравейте,
Предстои ми пътуване из цикладите с кола.
Искам да си изкарам loyalty карта, която ползва отстъпки при качване на автомобил на ферибота. За целта ми трябва номер на един използван билет от последната година, на някой който е пътувал с Blue star, Hellenic или Fast ferries. Проверих си всичките пътувания и за карък точно с тези нямам. Ще съм много благодарна, ако някой от вас, който е пътувал с тези компании   ми изпрати номер на използван вече билет,  който не му трябва разбира се, за да мога да си направя регистрация. Kissing Face
Предварително благодаря!

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 20:55 от milena12345

# 599
  • В планината / На морето
Цитат
Параход, вт. 05 авг. 2019, 19:08
...Той ще дойде само да попита. После даже няма да намине да сподели как е прекарал....
Здравейте!
Запомних тези думи ...
Много благодаря на Параход за всички съвети, препоръки и насоки, които са ми помагали в избора.
Благодаря, разбира се и на всички, които са разказвали тук.
Затова "минавам" да споделя накратко и за нашата гръцка ваканция. Избрах Луца - Врахос, хотел "Haris Apartments". Хотелът е много чист, със страхотна градина с много цветя, хубав много чист басейн. Всички стаи са с изглед към морето. Намира се непосредствено пред широк пясъчен плаж с безплатни чадъри и шезлонги, на
добро разстояние един от друг. Има дълга крайбрежна пешеходна алея.
Избрах мястото за отправна точка за още две места, които искахме да разгледаме. Така успяхме да се разходим до Парга и Лефкада. И двете места са уникални, много красиви и непременно трябва да бъдат видяни, но лично аз не бих ги избрала за цялата си лятна ваканция.
Скрит текст:

Парга

Парга

Градината пред хотела

Част от плажа на Луца - Врахос

Много красиво !

418 български топонима в гръцката част на областта, запазени до наши дни: Гурляна, Липляна, Ковища, Буково, Вичища, Корнещи, Ряхово, Вачина, Горци, Рапища, Могилица, Гралища, Винища, Глоговица, Буковица, Лясково, Врещеница, Липчища, Люпчища, Вургарели, Клисура, Грибово, Граменица, Миляна, Враня, Врачища, Зеленица, Карица, Муха, Монастир, Граница, Тополяни, Лепяна, Дромища, Воница, Зерково, Голяни, Завища, Лепени, Маврово, Зиляхово, Довичино, Триклища, Селища, Горица, Мокища, Хрисовица, Сермон, Селица.[1]

От столицата на Епир – Янина е родом православният светец Свети Никола Нови Софийски.
От 1913 година Епир е в състава на Гърция.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 23:34 от RichiRich

Общи условия

Активация на акаунт