На море в Гърция 2019 - V

• 50 915
  • 778
  •   1
Отговори
# 600
Цитат
Параход, вт. 05 авг. 2019, 19:08
...Той ще дойде само да попита. После даже няма да намине да сподели как е прекарал....
Здравейте!
Запомних тези думи ...
Много благодаря на Параход за всички съвети, препоръки и насоки, които са ми помагали в избора.
Благодаря, разбира се и на всички, които са разказвали тук.
Затова "минавам" да споделя накратко и за нашата гръцка ваканция. Избрах Луца - Врахос, хотел "Haris Apartments". Хотелът е много чист, със страхотна градина с много цветя, хубав много чист басейн. Всички стаи са с изглед към морето. Намира се непосредствено пред широк пясъчен плаж с безплатни чадъри и шезлонги, на
добро разстояние един от друг. Има дълга крайбрежна пешеходна алея.
Избрах мястото за отправна точка за още две места, които искахме да разгледаме. Така успяхме да се разходим до Парга и Лефкада. И двете места са уникални, много красиви и непременно трябва да бъдат видяни, но лично аз не бих ги избрала за цялата си лятна ваканция.
Скрит текст:

Парга

Парга

Градината пред хотела

Част от плажа на Луца - Врахос

Много красиво !

418 български топонима в гръцката част на областта, запазени до наши дни: Гурляна, Липляна, Ковища, Буково, Вичища, Корнещи, Ряхово, Вачина, Горци, Рапища, Могилица, Гралища, Винища, Глоговица, Буковица, Лясково, Врещеница, Липчища, Люпчища, Вургарели, Клисура, Грибово, Граменица, Миляна, Враня, Врачища, Зеленица, Карица, Муха, Монастир, Граница, Тополяни, Лепяна, Дромища, Воница, Зерково, Голяни, Завища, Лепени, Маврово, Зиляхово, Довичино, Триклища, Селища, Горица, Мокища, Хрисовица, Сермон, Селица.[1]

От столицата на Епир – Янина е родом православният светец Свети Никола Нови Софийски.
От 1913 година Епир е в състава на Гърция.
Св. Никола Нови Софийски и Св. Никола са две различни личности....

# 601
Здравейте, може ли да препоръчате от къде да си запазим лодка във Вурвуру. Звъняхме на няколко мест, но цените са 110 евро и отделно горивото. Така ли са по принцип, защото миналата година на Уранополи запазихме за 70 евро с горивото?

# 602
Здравейте, може ли да препоръчате от къде да си запазим лодка във Вурвуру. Звъняхме на няколко мест, но цените са 110 евро и отделно горивото. Така ли са по принцип, защото миналата година на Уранополи запазихме за 70 евро с горивото?
Според търсенето е. А сега има много туристи. И с пазарлък не става Yum Може би след вторник ще е различно.

# 603
  • София
Има ли някой представа как е на Кулата в момента?

# 604
  • София
Ние минахме в 16 ч много бързо, но след това преди Кресна има кошмарно задръстване на магистралата и още сме в дефилето. Висяхме повече от час.

# 605
Мазало е на Кресна. Не знам дали е заради трафика или има катастрофа, но е ужас.

# 606
  • София
Преди качване на магистралата при Благоевград отново е зле.

# 607
Според търсенето е. А сега има много туристи. И с пазарлък не става Yum Може би след вторник ще е различно.
От две/три години са такива цените. А ако имате капитанско предлагат и малко по-големи лодки на пазарлък от 140 до към 160 Евро. В Неа Мармарас бяха по 70 Евро, не си спомням дали беше за целия ден или за половин.

# 608
Миналата година от Вурвуру наехме лодка за 4ма за 1ден без гориво през юни за 50Е. На същото място в края на юли същата лодка беше 80Е и младежът не свали цената.

# 609
  • София
И, аз да се разпиша с една невероятна почивка в Крит! Върнахме се преди седмица, но още съм в амок от гледките. До сега фаворит ми беше Кипър. В Крит-стахотни плажове, широки и дълги пясъчни ивици, ситен пясък,плитко, чисто, евтино,спокойно. Посетихме всички красиви места в частта около Ханя-лагуната Балос, плажът с розов пясък Елафониси,плажът на Филасарна-където се срещат три морета, палжът на Зорба.И, още куп красиви места. Влюбих се в Крит!Догодина пак, в южната част на острова, при невероятното синьо-златно либийско море. Малко снимки.
Скрит текст:
Лагуната Балос.

Елафониси

Филасарна

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 05:30 от kamelia741

# 610
И, аз да се разпиша с една невероятна почивка в Крит! Върнахме се преди седмица, но още съм в амок от гледките. До сега фаворит ми беше Кипър. В Крит-стахотни плажове, широки и дълги пясъчни ивици, ситен пясък,плитко, чисто, евтино,спокойно. Посетихме всички красиви места в частта около Ханя-лагуната Балос, плажът с розов пясък Елафониси,плажът на Филасарна-където се срещат три морета, палжът на Зорба.И, още куп красиви места. Влюбих се в Крит!Догодина пак, в южната част на острова, при невероятното синьо-златно либийско море. Малко снимки.

Много ми харесва!!!
Дали в края на май, началото на юни ще е подходящо за почивка там?

# 611
Идеален е сезонът (през лятото Крит е доста натоварен с туристи), времето - хубаво, но водата ще е като навсякъде в Гърция  - все още не много топла.

# 612
Здравейте! Искаме да отидем до Гърция за кратка почивка 20-23.09. Двоумим се между Сарти и Неа Ираклица. Били сме веднъж на Сарти и много ни хареса плажа, а на картата си харесах още няколко плажа в близост. Според вас времето и водата, къде ще са по-топли,ресторанчетата все още да работят и да не е вече пусто?
Много ви благодаря!

# 613
Здравейте,да споделя и аз едно райско местенце с вас.Всяка година скитаме по усамотени места в Гърция,защото сме с ротвайлер-гадинка,но неможем без него.Най-хубавото  плажче открих на остров Порос,на около1000 км е,но си заслужава.Самостоятелна виличка на безлюден залив"vagionia bay" Villa Irene mare.Острова е много красив,а мястото спокойно,имах чувството че сме на самотен остров.    

Скрит текст:
. .

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 12:08 от AnMary

# 614
Идеален е сезонът (през лятото Крит е доста натоварен с туристи), времето - хубаво, но водата ще е като навсякъде в Гърция  - все още не много топла.
Благодаря, Параход!

Общи условия

Активация на акаунт