На море в Гърция 2019 - V

• 50 912
  • 778
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Познати завърнали се наскоро от Китен, казаха че толкова празно никога не са го виждали за средата на юли говорим.
Явно офанзивата в новинарското пространство-да откажем нашенци от Гърция, продължава.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 12:00 от trikitil

# 76
  • София
Тази сутрин по Нова тв.  даваха  кофти развръзката  на бг.семейство резервирало почивка  в Ивана студио ДПА в  Афикос...вместо в делукс стая на брега на морето ги запратили на 20 км. в дивитите гори тилилейски на Афиtос.

https://www.booking.com/hotel/gr/ivana-amp-qpe-studios-amp-rooms … p;type=total&

Делукс или дуплекс? Simple Smile
Рейтингът в booking е 6,5. Тези хора проверили ли са къде отиват?

А що се отнася до това - има ли няма ли хора по нашето море - има, пълно е. Мои приятели си купиха апартамент в Приморско и бяха там последните 2 седмици. Обикаляха доста и мине се не мине качваха снимки във ФБ. Плажовете на юг са пълни. И организираните, и свободните зони. И си дадох сметка, че скоро няма да се върна на море в България.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 09:06 от Vivi

# 77
Някой питаше за Фанари. Ходила съм, но много отдавна, преди може би 20 години. Единственият ми спомен е, че плажът, на който бяхме, беше каменист и беше пълно с морски таралежи и медузи. Даже един приятел се озова в спешното, защото настъпи таралеж. Имам приятелка, която живее там от над 15 години вече. Все ни кани лятото, но аз все отказвам, понеже било пълно с българи, което е нормално като се има предвид колко е близо до България.

Не знам къде се намира този каменист плаж на Фанари. Аз там само на пясък съм ходила.
Фанари е малко рибарско селище, което напоследък се развива доста бързо, поради близостта си с България и отварянето на Маказа. Няма онзи чар на типичното гръцко селце, напротив, нищо особено не е. Има два хотела и много къщи, в които се дават предимно апартаменти и студия, обзаведени с кухни. Има също доста вили.

Плажове - самото Фанари има обществен ПЯСЪЧЕН плаж, със свободна зона, снабдена с чадъри (без шезлонги). Аз лично предпочитам плажа на Ароги, селище западно от Фанари.Плажната ивица е много дълга, пясъчна, морето е спокойно. Бийчбаровете и свободните зони се редуват през около 50-60м. На свободните зони има чадъри. Освен това  добро впечатление прави наличието на спасители. Зад тази дълга ивица има големи организирани паркинги, на които се спира безплатно. Плажът е доста населен, защото местните хора също ходят там, но не се усеща навалица (например, като на Голдън бийч Тасос).

Информация  за района и настаняване има тук:
фанари-ароги къщи под наем tourism northern greece
https://www.facebook.com/%D0%A4%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D … -287886214964417/
Fanari, Komotini, Thrace

Таверните са във Фанари - пет-шест, всички покрай малката крайбрежна уличка. Всички стават. Ние предпочитаме Фарос, заради красивата гледка към залива и Тасос. Цените - нормални за северна Гърция. В неделя мисля, че има пазар и идват много хора от гръцките Родопи, които след това отиват на разходка до плажа и може да видите жени, които влизат във водата с дрехи. Казвам го, защото съм виждала хора да реагират и да се възмущават от този факт. За мен лично не е проблем всеки да живее според разбиранията и религията си, стига да не пречи на останалите. На пристанището има рибарски магазин, собственикът знае малко руски език. Не съм видяла да има лунапарк или някакво специално забавление за децата.

В района могат да се посетят езерата и да се видят ята фламинго (обикновено октомври). Манастирът Св. Никола с малката църква, за която има легенда (прочетете, в интернет има информация).

Надявам се, че съм била полезна.

# 78
  • Там където
Ketka111, много благодаря за изчерпателната информация за Фанари, Ароги и околността. Мислим догодина през юли да си направим 1 седмица в Родопите на различни места и след това през Маказа до Фанари и околностите 1 седмица. Наш познат, който живее в Кърджали ни го препоръча. Въпреки, че българите от региона на Смолян, Кърджали, Пловдив, Хасково много ходят там дори за еднодневен плаж или уикенд, не било пренаселено. Гледах района във Feel Greece и с тези езера и паркове изглежда даже леко екзотично Simple Smile

# 79
Тази сутрин по Нова тв.  даваха  кофти развръзката  на бг.семейство резервирало почивка  в Ивана студио ДПА в  Афикос...вместо в делукс стая на брега на морето ги запратили на 20 км. в дивитите гори тилилейски на Афиtос.

https://www.booking.com/hotel/gr/ivana-amp-qpe-studios-amp-rooms … p;type=total&
Типична българска тв журналистика и типичен неподготвен пост във форум.
6.5 наистина е много смущаващ рейтинг, разумният турист не ходи на такива места, но какъв Афикос и гори тилилейски, какви 20 км, какви пет лева? Хотелът е на 200 метра от морето в Афитос, а плажът на Сани няма нищо общо, той е на другия бряг на полуострова. Все едно да кажеш, че Обзор е на 18 км от плажа на Слънчев бряг.

# 80
Той и Печикамъков толкова информиран, колкото журналиста и бг.семейството. Simple Smile

# 81
Не знам как нормален човек може да резервира подобен хотел с такъв рейтинг. Прочетох и първите 10 отзива на гости и се отказах.
Не за пръв път срещам споменаването на плажа на Сани като отдалеченост в км. и ориентир. 18км. са нищо и спокойно човек може да се разходи и да си изкара деня там.

# 82
Е, не е точно така. Изгледайте репортажа, ето тук са ги настанили. Хората просто не са наясно с Букинг и правата си.

Не ми излиза линка от мапса, потърсете ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ATLANTIS ΑΦΥΤΟΣ и ще видите, къде са ги настанили.

# 83
  • София
Доколкото разбрах от писанията в дир-а резервацията била за посочения хотел, но хазяина им обявил, че не може да ги настани там и ги завел в отдалечената къща. От неназована платформа за резервации им казали, че нищо не могат да направят и затова сега се оплакват по ТВ.

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/semeystvo-zapazi-hotel-kray-mor … -1-chas-ot-plazha

# 84
Някой може ли да предложи за гр. Волос стая с баня и тоалетна за единично настаняване на 05.09.2019 г., която да е на прилична цена, не държа на лукс, стаята ми трябва по - скоро заради дългия път до Волос и ранния ферибот за Скиатос в 8 сутринта.

# 85
За съжаление недобросъвестни хотелиери се срещат, а този македонец, като гледам отзивите за хотела му, може и да им е направил услуга. Хората явно са неопитни, с излъгани очаквания и нормално да не им е гот.
Но и публикациите са пълни с грешки и лъжи. "Калитея" е "Политея", "един час пеша" е всъщност 2 минути с кола (ако бе удобно за ходене, щеше да е 15 мин. примерно) и т.н.

Както и да е, дано никой не попада на такива домакини!

Black unicorn,
обикновено в хотелите в близост до пристанището се намират евтини стаи. Не са нещо да припаднеш, но е достатъчно чисто и поносимо за една нощувка. Ние сме били във Филипос, за четирийсетина евро - трима. Язон е точно на крайбрежната, Арго също е подобен като услуга и цени.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 11:16 от Параход

# 86
Малко скалъпена и тенденциозна ми се струва тази история.

# 87
  • Пловдив
Здравейте,
Преди 2 дни резервирах семейна почивка на Халкидики чрез booking.com. Постоянно ми излиза в пощата, че съм имам право на Genius предимства и съм на Ниво 1. Не ми е ясно какво трябва да се направи, за да се ползва отстъпката от 10%. За всички резервации чрез booking.com ли важи или само за избрани?

# 88
Здравейте,
Преди 2 дни резервирах семейна почивка на Халкидики чрез booking.com. Постоянно ми излиза в пощата, че съм имам право на Genius предимства и съм на Ниво 1. Не ми е ясно какво трябва да се направи, за да се ползва отстъпката от 10%. За всички резервации чрез booking.com ли важи или само за избрани?

Това са рекламни съобщения. Ако за дадения хотел, който сте резервирали сте имали право на отстъпка, тя вече ви е начислена. Тя се вижда преди резервацията.

# 89
  • софия
@blackunicorn, за преспиване след късно фери сме ползвали хотел Admitos. Не е да припаднеш, но имаше къде да паркираме, на хвърлей от пристанището, бельото беше чисто и като за 6-7 часа сън става.

Общи условия

Активация на акаунт