На море в Гърция 2019 - V

• 50 933
  • 778
  •   1
Отговори
# 90
  • ВАРНА
Тази сутрин по Нова тв.  даваха  кофти развръзката  на бг.семейство резервирало почивка  в Ивана студио ДПА в  Афикос...вместо в делукс стая на брега на морето ги запратили на 20 км. в дивитите гори тилилейски на Афиtос.

https://www.booking.com/hotel/gr/ivana-amp-qpe-studios-amp-rooms … p;type=total&
Типична българска тв журналистика и типичен неподготвен пост във форум.
6.5 наистина е много смущаващ рейтинг, разумният турист не ходи на такива места, но какъв Афикос и гори тилилейски, какви 20 км, какви пет лева? Хотелът е на 200 метра от морето в Афитос, а плажът на Сани няма нищо общо, той е на другия бряг на полуострова. Все едно да кажеш, че Обзор е на 18 км от плажа на Слънчев бряг.

Добре като сте с такива големи претенции всички в този форум/Не само ти/  - поне мислете преди да скачате с рогата и да бучите с тях!

Във въпросното Ивана Студио Афикос  - нямало вода/нито топла нито студена според собственика му и ги пратил на другия край на Афикос - къдетото имал друго студио...
по-хубаво според негови думи.  Според семейството по-лошо и много по-навътре на 1 час пеш от първото.

Очевидно първият им е харесал - пък макар и с 6.5 оценка!
 Вторият е бил вече трагедия и в гората!

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 12:09 от Печикамъков

# 91
НЯМА населено място в Гърция АфиКос, пич! Другите ти съждения са също толкова верни.

Единственият полезен урок, който човек може да си вземе от този псевдорепортаж е, че законите дават право на букинг като посредник да си измива ръцете и да не поема отговорност (или се налага да се измине тежък юридически път, докато го направи). Другото е на ниво Слави, "Блиц" и "Шок".

# 92
С претенции сме, че сме го играли това хоро!

Знаем за водата, изненадващите ремонти, спукания водопровод и още хилядите неща, които могат да се случат на един собственик, който си е дублирал резвациите Smiley

Пследно в Неапол ми се случи, привиках собственика, а не да се разправям, с жената, която ни настани.
Човекът ни почерпи  по една пица /5 човека/, отказа се от таксата за почистване /30 Е/и предложи късно напускане, което ние не ползвахме. А, заместващият апартамент беше на топ място, което наклони още повече везните.

# 93
Ама, в какво се опитва да ни убеждава още този човек? Имам претенцията да не разбирам. Thinking

# 94
  • София
За нашето черноморие-препредавам, какво са ми казали. От 7г не съм го посещавала и не ми липсва грам.
Не идеализирам Гърция,  има кофти места и там, некоректни хазяи, битови проблеми, но когато се разочаровам търся друго място и настъняване.
Имахме късмета с първото ни посещение да попаднем на губаво място, да останем недоволни и да искаме да посещаваме Гърция и пак, и пак.
Както е тръгнало след още няколко години любимата Ситония ще ми е равносилна на нашето  Черноморие, но Гърция е голяма. Ако не ще сменям държавата за почивка.
За репортажа, като съм била излъгана, недоволна с какво ще ми помогне телевизият. За това ми звучи като поредната агитация в Гърция е зле и ви лъжат.

# 95
Тази статия ми изглежда супер плоска. На нас миналата година ни се случи нещо подобно. Вечерта преди резервацията ни пратиха мейл ( ! ), че не могат да ни настанят, защото имало спукана тръба в стаята ( да бе, да ). Предложиха да ни върнат парите. Директно им се обадих по телефона и им казах да търсят нов хотел със същите условия, защото вече сме в Гърция - и аз мога да лъжа като тях. Почнаха нещо да ми мънкат, щели да видят какво могат да предложат, не можело ли да ни върнат парите, а ние да резервираме другаде. Категорично отказах този вариант. Пратиха ми друг хотел, изглеждаше ок. Бяхме трима възрастни в една стая. Отиваме във въпросния нов хотел и шок - стаята е със едно двойно легло и едно походно, на което трябва да спи брат ми, който е 90 кг. Стаята е метър на метър и като категория няма нищо общо с резервирания хотел. Казах, че не приемам стаята, искам стая от същата категория и с нормално второ легло. Почнаха да лъжат, че им били казали двама възрастни и дете и да ми обясняват на висок тон и ядосано, че стаята е перфектна и не е проблем да се спи на походното легло. Аз от своя страна им плеснах на масата резервацията да видят какво пише вътре за гостите и колко сме платили и им казах да звънят на тези със спуканата тръба. По едно време пристигна някакъв, който беше много озадачен какво пък не ни харесва толкова. Но като разбра, че няма да мине номерът, каза да караме след него. Закара ни в друг хотел и ме пита отпред Така вече добре ли е? Казах му, че като видя стаята ще му отговоря. И така се оказахме в приличен хотел, от който сме много доволни. После се зарадвах, че е станало така, защото видях къде е хотелът, в който трябваше да сме и въобще не останах доволна от видяното.

# 96
  • Розовата долина
Като стана въпрос за изхранването, имам въпрос към пътувалите на скоро , има ли проверки на границите за внос на свинско месо и колбаси?

# 97
Преди няколко дни гледах друг репортаж как на млада двойка им анулирали две резервации, едната в Кефалония, едната в Корфу, от две различни платформи.... Видя ми се доста странно, или двамата са топ къръци, или репортажът беше поръчков...
Всичко това е глупаво, защото вече всеки си прави елементарно проучване за мястото, на което отива, винаги може да има неприятни изненади,  но в крайна сметка приемаш факта и се наслаждаваш на гръцките плажове, и следващия път внимаваш повече.

И в интерес на истината мой познати вчера отидоха на море в Царево и едвам са си намерили място за нощувка....

Изгледах репортажа и ми направи впечатлени, че собственикът се обадил до платформата и я уведомил, че не са пристигнали. Обаче при нас също се е случвало да се обаждат, че ни няма, но от букинг звънят след това и на нас...

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 14:17 от gigi-gagi

# 98
Като стана въпрос за изхранването, имам въпрос към пътувалите на скоро , има ли проверки на границите за внос на свинско месо и колбаси?

Има официална забрана. Това смятам ви е достатъчно.

# 99
@blackunicorn, за преспиване след късно фери сме ползвали хотел Admitos. Не е да припаднеш, но имаше къде да паркираме, на хвърлей от пристанището, бельото беше чисто и като за 6-7 часа сън става.

На мен  ми трябва нещо което не е на висока цена и точно за няколко часа сън, да има къде да се паркира, както и баня и тоалетна да има.

# 100
И какво се оказва от това дето тръбят по ТВ-то. Че си резервираш, а накрая може да се окажеш без хотел и да ти се налага да се разправяш с гърците, близо половин ден да изгубиш в разправии. И оставете времето, ами нервите, емоциите, притеснението ... уж си резервираш, за да си сигурен, пък като стигнеш няма къде да спиш. Има хора, за които това е много сериозен стрес!

# 101
  • София
То добре има забрана само и да знаехме за това 😞
Ние минахме границата с колбаси в хладилната чанта. Никой не е преглеждал багажа .

# 102
Това, за съжаление, може да се случи във всяка една точка по света.

Нима в България всички хотелиери са честни и коректни? 😃

# 103
  • София
Хора,не разбирам как носите месо от тук към Гърция:sweat:Sweat
Ние правим обратното!

# 104
Благодаря за новата тема! Момичета, страхотни сте! От години ви чета и сте ми били много полезни! Сега обаче съм в голяма чуденка и моля за съвет! Всяка година ходим в Гърция, но само по Халкидики, тъй като пътуваме с куче и не искаме много дълъг път (а иначе така мечтая за по-далечните дестинации). По същата причина, избираме почти безлюдни плажове, за да не притесняваме хората. Колко красиви плажове само ги изгледах и подминах с въздишка, само защото са пълни. Докато се канех да правя за пореден път резервация за някой от ръкавите, прочетох тук, че Пелион, по-точно Волос бил на 5 часа път и малка надежда се зароди в мен, че ще сменим дестинацията. Моля, да ме посъветвате кои населени местенца да гледам за настаняване, като критериите ми за избор са: да има наблизо (може и извън населеното място) пусти плажове, с естествена сянка (пак, заради кучо, че е северняк), да не е много отдалечено от Волос, че съвсем ще се удължи пътя, и ако в добавка, наблизо има и от прекрасните планински селца, за които разказвате...ех, размечтах се Simple Smile  Ще пътуваме след 10.09 - тогава вече би трябвало да е по-празно, нали? Но времето и водата би следвало да са ОК, щом по Халкидика са ОК, вероятно и там става, нали? Другото, за което мечтая е Тасос, но от всичко, което съм чела по темите, разбирам, че там празни плажове няма да намерим. Ако все пак, някой има идея и за Тасос, подобно местенце, моля да сподели. Много дълъг пост се получи, за което се извинявам и предварително благодаря на отзовалите се! Връщам се да чета за Пелион. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт