На море в Гърция 2019 - V

• 50 952
  • 778
  •   1
Отговори
# 105
Некоректни хотелиери може да има навсякъде. Внимателно проучване и четене на мнения намалява риска. Всеки е свободен да почива където си иска. Озадачава ме това натъртване, че ето виждаш ли, в Гърция се е случило. Това в никакъв случай не е показателно за нивото на туризма там, даже напротив. Последните ми впечатления са от семеен хотел, който беше организиран с такова внимание, че няма как да останеш недоволен - бяха се погрижили да имаш всичко необходимо, че и повече + кутия курабиес на изпращане!

# 106
SitaraB,
след 10.09. е почти пълна пустош там. По-скоро почват да затварят хотелите, отколкото да имате проблем с намирането на свободни места. Най-хубавите плажове са на около 50-60 км от Волос, но пътищата са планински и доста бавни.

Изпълнението да отидем компания с резервация и да ни кажат "не можем да ви настаним", на мен ми се е случвало в Трявна! По-горе имаше пример за Италия, та, да - навсякъде по света може да се случи Simple Smile

# 107
Здравейте! Благодаря за  прекрасната тема и на всички пишещи и споделящи.Дойде време и аз да разкажа за нашата почивка на Пелопонес, която организирах изцяло по съвети и четене във форума. Тръгнахме в 3 часа сутринта от София ,с цел да избегнем трафик и половината от пътуването на момичетата (12 и16) да мине в сън. Денят беше неделя, избори(новоизбраното гръцко правителство ни черпи една таверна )път слънце, нямаше движение и благополучно в 16 часа бяхме в Селиница... Ние сме свикнали да пътуваме и 13 часа за нас не бяха проблем.Бях запазила в The Olive Yard... Чудесно място, с прекрасен изглед и с топъл хляб на вратата в торбичка всяка сутрин, хладилника постоянно зареждан с масло,сладка и сок. От близките плажове най-много ни харесаха  Mavrovouni,Skoutari и Glyfada,като на последните два покрай скалите имаше безброй риби,раци,октоподи и то на съвсем плитко...на Селиница плажа не ни хареса изобщо.От по-далечните посетихме 4 пъти Simos и  пак не успяхме да му се наситим.Плажовете Foneas,Delfinia,Limeni (тук хапнахме вкусно в O Takis и видяхме Карета Карета ) Gerolimenas(водата беше доста студена и някак зелена) също бяха прекрасни. На плажовете гледаме винаги да сме по-далеч от  бийч баровете,носим си шезлонги и чадъри,хладилна чанта с напитки,а на всеки от плажовете имаше чудесни таверни с хапване за обяд.В Гитио мога да препоръчам Platz(страхотно място особено за тези които не обичат  риба и морски неща със страхотно предястие и десерт от заведението), Saga Fish,O Trata( тук беше единственото място, на което не можах да платя с карта и ми донесоха сметка на хартийка надраскана с химикал),90 Moris, дюнера, който се намира срещу фара също беше страшно вкусен,също и таверната  на самия плаж Glyfada. Открихме страхотно магазинче за сладка, домашно приготвени от бащата на продавачката ,и си хапвахме най-вкусното сладко от смокини.Почиващите бяха основно гърци и тук таме някой заблуден като нас българин,сърбин или румънец,но бяха единици.Като цяло отбелязвам,че е доста ветровито е в тази част на Гърция,единия ни чадър умря в битка с вятъра😊,но пък нямаше комари и оси.Пътя навръщане беше също ок около 12 часа,минахме през 19 Тол пункта,платихме малко под 50 евро такси...почти готови са още 2 нови тол пункта.И малко снимки...Беше прекрасна ваканция🇬🇷

Glyfada

Limeni

Simos

# 108
  • София
Някой с пресни впечатления от Перея и Агия Триада? Мисля си да отскочим през септември пак, но да е близо до Солун...

# 109
Някой с пресни впечатления от Перея и Агия Триада? Мисля си да отскочим през септември пак, но да е близо до Солун...
Аз  Ходим редовно на Waterland и нощуваме на брега точно там Харесва ми плажа е хубав готини заведения Има и нови хотели Отивайте смело

# 110
Привет, момичета. И ние се завърнахме от Гърция ,за жалост 😁 Бяхме в Гитио, Монемвасия, Скала и мога да кажа , че много ни хареса, плажовете бяха много чисти, водата чиста и топла, като чай.  В Гитио на места имаше баячко морски таралежи . В Монемвасия си струва да се види и разходи в крепостта . Пак бихме отишли там, въпреки, че  бая далечко ни дойде и тол таксите малко ни се увидяха 😁😁

# 111
Тол таксите по Атинската магистрала без проблем се заобикалят. Пътищата са отлични, сравнени с българските такива. "Цената", която плащате е по-дългото време за път. Въпрос на приоритети, време и нагласа за шофиране. Единствено толът на Промахон ми се струва неизбежен.

Прекрасен разказ за Пелопонес. Следващият път не пропускайте и вътрешно Мани.

# 112
Миналата година си спестих Атина-Коринт магистралата, но не препоръчвам! Ама пък нямаше да мина покрай брега и да го разгледам.

# 113
За рождения си ден в началото на септември планирам да отскочим за три нощувки в Александруполис, направих резервация в Ramada Thraki. Къде можем да се разходим наоколо?

# 114
Някой с пресни впечатления от Офринио. Досега не сме ходи.и там

# 115
Някой с пресни впечатления от Офринио ? Досега не сме ходи.и там

# 116
Аз се завърнах от Атали Гранд Резорт в Бали, Крит. Ако някой го интересуват детайли да пита.
Почивката ни беше организирана чрез чешка агенция и летяхме, това в случай че искате да знаете как е с кола - идея нямам.

# 117
  • София
Здравейте! Онзи ден, когато се беше разгорещила темата за храненето на почивка в Гърция, нямах възможност да пиша, затова сега ще споделя, тъй като останах с усещането, че е някак срамно, ако не се храниш в таверна всеки ден, а не би следвало да е така. Ние например рядко вечеряме на таверна, не защото не ни харесва, а защото сме доста ящни и сумите ще са съществени. Освен това предпочитам част от парите за таверни да бъдат използвани за разходки с лодки, круизчета и т.н. Винаги избирам студио с кухненски бокс и си приготвяме нещо лесно за вечеря + салата, което не ми тежи особено, но ми спестява доста пари. От хранителните продукти не пестя, избирам местни и качествени - задължително няколко вида сирена, защото съм им голям фен. Почивките ни са с планиран бюджет и обикновено се придържаме към него. Понякога си носим сандвичи на плажа, за да не търсим нещо за обяд, но това не ме кара да се чувствам неудобно. Когато пътуваме с кола винаги носим вода от България, защото с гръцката уж сме посвикнали, но консумацията рязко спада. Носим и малко хубави български домати, защото в Гърция не съм намерила вкусни като нашите - може би това ни е единственото превъзходство в хратителните продукти. За закуска при възможност винаги взимаме нещо от пекарна - обожавам спанакопита или баница с крем. Обикновено след такава закуска пропускам обяда и хапвам само сладолед. С такава схема почивката ни на Лефкада за четирима излезе около 700 евро за седмица. А беше невероятна!
Накрая искам да споделя с Вас една проста салата, която миналата година опитах на Икария и направо се влюбих. Става и за основно ястие през лятото, защото е доста засищаща. Съдържа препечена филия хляб (може да е нарязана), варен картоф, домати, краставици, червен лук, прясно козе сирене, маслини, риган, оцет и зехтин. Звучи малко странно комбинацията, но е много вкусно. Миналата година пристигнахме на острова в 23,40 ч. и не бяхме вечеряли. Докато се настаним, стана близо 1 ч. и нямаше много варианти за хапване. Аз си поръчах картофена салата с местно козе сирене в един бар и останах изненадана от лекото и засищащо ястие след 16-часовия път с ферибота от Кавала и голямото вълнение. На тръгване от острова си я поръчах отново. Опитайте я и вие.

# 118
  • Sofia
Нищо срамно няма да си вечеряш на терасата, а не на таверна. След цял ден на плажа понякога нямаме сили да излизаме отново и само пътьом купуваме нещо от месарницата и правим бърза вечеря със салата и скара. Така можем да си позволим и по-скъпи риби, които в таверна ще ни излязат.... А и малкия си играе на воля край нас или заспива изморен рано, вместо да го дебна по таверните. Даже ми е много приятно така. Аз затова местата за настаняване ги избирам според терасата Simple Smile

# 119
  • София
Разбира се, че няма нищо лошо в това човек да се храни в апартамента, който е наел.
Но е крайно неуместно да се опънеш на шезлонги, които са безплатни, защото плащаш консумация, и да си носиш храна и напитки от вкъщи. Същото е като да отидеш на ресторант и да си носиш храната.

Общи условия

Активация на акаунт