На море в Гърция 2019 - V

• 50 954
  • 778
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
За мен няма по голям кеф АЗ ЛИЧНО да си бърникам месото и рибата на барбекюто.Нямам случай да не съм намирал прекрасни продукти , вкл. домати Simple Smile Сутрин задължително закусвам супичка и нали съм дърт и ставам в 5 - 6 кой да ми уйдисва призори , ща не ща сам си врътвам закуската.Варианти още много като например някой от прекрасните им хлябове полят с зехтин , шарена сол и ледено бяло вино или розе от пазара.Напоследък се появяват и готварници с много вкусна храна за вкъщи тип ''домашна кухня'' Simple Smile

# 121
Много сте прави Не ги разбирам много тези изтъкващи се колко таверни са посетели Ями за пари  То таверни има и в България

# 122
  • Розовата долина
И ние сме от любителите на домашното барбекю, затова и попитах за месото....Винаги гледаме да има градинка, кухненски бокс, за да си приготвяме по нещичко, и с чаша студено бяло винце.........мммм, блаженство за мен.Хапваме и навън разбира се, но всяка вечер дори ми е натоварващо.

# 123
  • София
Комбинирам задължително.Тази година сме 11 дена в Гръцко.
Освен това е голям кеф да си хапнеш местни маслинки, фета, някоя салатка, скаричка.

# 124
И ние сме от хапващите често вечер на терасата. Салата, едно луканико във фурната или храна за вкъщи от таверна или топла витрина. Предпочитаме така пред изнервено, изморено и хленчещо дете, дето от умора не може да се нахрани пък и ние също.

Миленка_д, разказвала ли си в темата за Икария?

# 125
  • София
Може и някой да се хвалят как ядат само на таверна, но според мен повече имаха предвид, че отивайки на почивка предпочитат да не готвят. Дояде ли им се готвено, а не нещо набързо направено, сядат на таверна.

# 126
Една седмица и без готвено може да се изкара
то щото като са си в България , само готвено ядат
Нямаше да има такъв наплив по границите, ако всички ядяха по таверни
Отиват веднъж дваж , колкото да се документират във фейсбук  Stuck Out Tongue
Ако можеше да се комбинира турския олинклузив с гръцките плажове, щеше да е перфектната почивка/поне за мен/

# 127
Здравейте, интересуват ме круизите, които тръгват от пристанището на Паралия Катерини. Миналата година  забелязахме, че на главната улица на доста места се предлагат целодневни круизи с обяд в рамките на 16- 20 евро, та в този ред на мисли можете ли да ми препоръчате конкретен и въобще да ми разясните по-подробно как протича един такъв круиз - времетраене, стабилен  ли е корабът, има ли голямо вълнение, храната как е? Много ви благодаря!

# 128
Е, не, дискусията тръгна от правенето на лютеница по хотелските стаи и носенето на тенджери по плажа. Да не отиваме в другата крайност. Аз съм страшен любител на скарата и ако има барбекю на двора, бих се възползвала. Но месо специално бих си купила от най-близката месарница, едно защото в Гърция продуктите са по-качествени, но и в тези жеги не бих рискувала да нося бързоразвалящи се продукти. И икономически дори не си заслужава, сега като сравнявам, в България месото и зеленчуците са по-скъпи.

# 129
Общественият транспорт на Корфу дали променя разписанието си извън сезона? Октомври месец да речем може ли да се разчита на него?

# 130
  • София
Надявам се, че няма закъсали на Самотраки от пишещите тук.

# 131
Здравейте, няколко пъти сме били в Гърция. Най-впечатлени останахме от плажа Портокали бийч с уникалната му вода и ситен бял пясък. Проблемът е,че не открихме плаж с барче и чадъри, а сме компания с деца и малко ни се усложнява почивката. Може ли да препоръчате плаж със същата вода и ситен пясък (да не е каменист) но с наличието на заведения, чадъри и шезлонги?
Също така ще съм благодарна ако можете да споделите локации на по-хубавите бийч барове с палмички,басейни, хубави и оригинални коктейли и като цяло на по-високо ниво,подходящи за празнуване на рожден ден. Simple Smile Благодаря предварително.

# 132
  • София
Здравейте, няколко пъти сме били в Гърция. Най-впечатлени останахме от плажа Портокали бийч с уникалната му вода и ситен бял пясък. Проблемът е,че не открихме плаж с барче и чадъри, а сме компания с деца и малко ни се усложнява почивката. Може ли да препоръчате плаж със същата вода и ситен пясък (да не е каменист) но с наличието на заведения, чадъри и шезлонги?
Също така ще съм благодарна ако можете да споделите локации на по-хубавите бийч барове с палмички,басейни, хубави и оригинални коктейли и като цяло на по-високо ниво,подходящи за празнуване на рожден ден. Simple Smile Благодаря предварително.
При 15 хиляди километра брегова ивица това не е толкова лесна задача.

# 133
  • ВАРНА
Развали се единственият ферибот,  обслужващ  най-бедния остров Самотраки!  

На 8 август двигателите на единственият ферибот свързващ Самотраки с Александруполис е отказал.  
Кмета на остров Самотраки Танасис Ципрас обяви, че острова е в почти бедствено положение.  
От търговският флот на северна Гърция са подготвили ферибот за изпращане от Солун,  но му трябват две денонощия за акостиране в Самотраки.

Кмета на Самотраки Танасис Ципрас  се надява, че след този тежък инцидент, най-накрая от Гръцкият търговски флот ще се заемат с решаване на проблема с твърде старите фериботи, обслужващи северните части на Гърция.

Според Танасис Ципрас,  ферибота на Самотраки е над 20 годишен - същото е положението и с  Тасос - Кавала.  
 И много скоро няма да е чудно и там ако се случи същата ситуация.

От МВР  България препоръчват отлагане с няколко дни на резервацийте за о. Самотраки.

# 134

Общи условия

Активация на акаунт