На море в Гърция 2019 - V

• 50 914
  • 778
  •   1
Отговори
# 60
Да препоръчате плажчета в района на Милина, Пелион?
За хубав плаж  - на Микро Simple Smile
И този е добър, макар и камъняк https://goo.gl/maps/ZLjCuJk1F8xcHrjo6
Този горе-долу, в посока Хорто https://goo.gl/maps/qGavWujXCi76Aajd9
От другата страна, Катийорги с таверните и Муртия.

Хвалят ми о-в Алатас, ама трябва с лодка или каяк да се иде дотам. Не сме го правили.

# 61
Почти нищо не нося вече от БГ. Закусваме си на терасата в хотела, като тази година специално се отядохме на прясно хлебче, сирене калатаки, щипнати листенца диворастящ босилек и мащерка, маслини, зехтин.. Heart
Ако имаше къде да я приготвим, бих си купила от тази риба скат, която продаваха на пристанището, но нямахме такива условия:

# 62
Здравейте! Искаме да заведем детето на море в Гърция в края на месеца. Не сме ходили до сега. Аз нямам претенции, но единствено изискване от детето е вечер да има къде да се позабавлява... Лунапарк. Засега съм се насочила към Кавала, защото видях, че има. Някакви други предложения? И един важен въпрос имам. Понеже ще пътуваме с колата на баща ми някой има ли представа проблем ли е по границите, когато колата е на друг на името? Дали ще ни трябва пълномощно, не знам къде да питаме. В Сърбия ходим често и за там няма проблем, но за Гърция как стоят нещата? Благодаря

# 63
Да препоръчате плажчета в района на Милина, Пелион? И от къде може да се хване морско такси до Скиатос (евентуално и цена, ако знаете)?
Да препоръчате плажчета в района на Милина, Пелион? И от къде може да се хване морско такси до Скиатос (евентуално и цена, ако знаете)?
Готините плажове са от другата страна на полуострова-Милопотамос, Домухари, Факистра и др. Не са близки според разбиранията на повечето хора,пътят е със завои.Обачебси струва да се обиколи полуострова и то не само плажовете.Има и прекрасни планински села.Имайки предвид,че на мен ми става лошо от завои, успяхме да обиколим голяма част и ако пак отида там, отново ще обикалям.Много готино място.Препоръчвам ви селата Макриница, Загория, Мишиес и Визица.До последните две ходи теснолинейка, която трягва от Ано Лехония, минава през Като Гетзеа и се качва в планината.Минава по пятя на кентаврите.Трипчето е готино, ако имате.време го направете.Освен, че е интврересно, красиво, планната разхлажда много в летните жеги.Има и мит, че в планината на Пелион са живяли двама братя великани.Единият бил много палав и ,за да не създава проблеми го пратили на носа на полуострова.Той обаче от скука почнал да хвърля камъни и така се появили островите Скятос, Скопелос, Алонисос и Скирос, които пък били дълго време под владение на пирати.Относно дей триповете до там, Сепртември имаше всеки четвъртък от пристана на Платаняс до, Скятос.Там има и бутка за билети, отворена от пон.до петък.Ние не си купихме предварително, а в деня на екскурзията, тъй като хотела ни беше там и просто отидохме по-рано.Круиза е от 10,до около 17:00.Спира се на плаж Кокунарис за около два часа и още толкова в столицата.Имаше спирка и до някакви скали за гмуркане.До плаж Лалария вече не се ходи.20евро е на човек.

Ако сте от хората,които не искат да обикалят, а да се излежават по цял ден на плажа, плажа на Микро не е лош.Като бяхме там, имаше доста българи.Отдавам го на по-евриното настаняване, което поне мин.година имаше за там.Също плажа е пясък, което е като че ши предпочитано от нашенци.За истински.красиви места обаче, ще трябва.да мръднете с кола.Приятно изкарване😊

# 64
Анелия Иванова,
Милопотамос и Факистра са много яки, ама Дамухари не бих го нарекла точно плаж Simple Smile А и завоите в тази част не са за всеки.
Що се отнася до селата, Лафкос над Милина не отстъпва по нищо на споменатите от теб.
Лично мнение - на мен най-много ми харесва именно частта от Пелион, за която се пита (югозапада). Освен това, за разлика от североизтока, там няма и вятър.
Разстоянията обаче не са кой знае какво и ако не ги плашат завои и искат по-динамична почивка, могат да мръднат и към северния край.

# 65
Анелия Иванова,
Милопотамос и Факистра са много яки, ама Дамухари не бих го нарекла точно плаж Simple Smile А и завоите в тази част не са за всеки.
Що се отнася до селата, Лафкос над Милина не отстъпва по нищо на споменатите от теб.
Лично мнение - на мен най-много ми харесва именно частта от Пелион, за която се пита (югозапада). Освен това, за разлика от североизтока, там няма и вятър.
Разстоянията обаче не са кой знае какво и ако не ги плашат завои и искат по-динамична почивка, могат да мръднат и към северния край.
Лафкос съм го изпуснала, но това си е повод да се върна!Със сигурност ще открия и хубави плажове и в този район, щом казваш 😊

# 66
Анелия Иванова,
Лафкос съм го изпуснала, но това си е повод да се върна!Със сигурност ще открия и хубави плажове и в този район, щом казваш 😊
А относно вятър, за две седмици не усетих да има изобщо.Може пък и късмет да сме имали, тъй като и друг път съм го чувала това.

# 67
Те са камъняк повече там, с изключение на Микро. Но просто регионът е с по-тропическо усещане, не толкова планинско. Не можах да свикна с това колко е студено горе в планината на Пелион дори през летните месеци, само на няколко км от плажовете. Зимата ни е затрупвал сняг, ама затрупвал. На Кукулейка и Агия Кирияки нямаше и снежинка.
А Лафкос е много чаровно, има си традиционния площад с вековен платан и таверни със столове навън, малък музей на радиоапаратите и семейна фурна на 100-и-не-знам-колко години.

# 68
Те са камъняк повече там, с изключение на Микро. Но просто регионът е с по-тропическо усещане, не толкова планинско. Не можах да свикна с това колко е студено горе в планината на Пелион дори през летните месеци, само на няколко км от плажовете. Зимата ни е затрупвал сняг, ама затрупвал. На Кукулейка и Агия Кирияки нямаше и снежинка.
А Лафкос е много чаровно, има си традиционния площад с вековен платан и таверни със столове навън, малък музей на радиоапаратите и семейна фурна на 100-и-не-знам-колко години.
Звучи супер,веднага ще разгледам в нета! Камънака хич ме ми е проблем, даже на моменти го.предпочитам.Пясъкът все ми се лепи, завира и цапа 😀А и понякога водата на пясъчните е малко по мътна и живота във водата е по беден.Най хубавия шнорхелинг ми е бил на камъняк, най хубавите гледки, също.Не че не ходя на пясъчни, де.Да има от всичко,най добре.Но като казваш ти, всеки с вкуса си.Повечето май наистина предпочитат пясък и шезлонги май.

# 69
Благодаря за насоките. Североизточната част, до Милопотамос сме посещавали и затова сега сме се фокусирали върху южната част на полуострова.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 22:53 от salex_n2

# 70
За запис в новата тема - Лафкос Wink
Скрит текст:

# 71
  • Sofia
На нас край Милина ни хареса много едно малко плажче, Хирон. Между Олив бей и Милина, не се вижда от пътя, имаше табелка за кантината. Спокойно, с пясък, малко камъни.... По на юг също ходихме на един, доста каменист, но единствения спокоен във ветровит ден. Таверната към Марианти апартментс - Гибралтар толкова ни хареса, че не сме се и оглеждали за друга. Семпло и вкусно, бабата и дядото готвят, докато сестрите стопанисват студиата. Меню и цени не съм гледала, но за вечеря за 2+1 повече от 40 евро не сме плащали.
Плануваме да се върнем пак в тази част, едно защото много ни хареса, а и до пообиколим на юг. Има някаква магия това място и все ни тегли натам.
Редактирам се, Маратиас е бил плажа на юг, който ни хареса. Същия, който и Параход е посочила.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 19:10 от Monadirs

# 72
Чета ви с огромно удоволствие и интерес! Със сигурност няма да мога физически да посетя всички споменати места, но чрез разказите ви за тях пътешествам (както казваше един познат "с пръст по картата") и им се любувам!
Благодаря за поредната нова тема!

# 73
  • ВАРНА
Тази сутрин по Нова тв.  даваха  кофти развръзката  на бг.семейство резервирало почивка  в Ивана студио ДПА в  Афикос...вместо в делукс стая на брега на морето ги запратили на 20 км. в дивитите гори тилилейски на Афиtос.

https://www.booking.com/hotel/gr/ivana-amp-qpe-studios-amp-rooms … p;type=total&

# 74
  • София
Аз не видях хотелът да е на брега на морето? Дори си пише-плажът Сани е на  16 км.

Общи условия

Активация на акаунт