На море в Гърция 2019 - V

• 51 075
  • 778
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря ти много,Тодоричка.  Ще го мисля в движение .Утре тръгваме,успокоява ме че ще мина северно от този район.Все пак се изкушавам да пътуваме през планината.За Лимнионас някакви впечатления да споделите? Преди година бяхме в Кими и сме очаровани от спокойствието и красотата.

# 361
  • София
Аз също бих минала през самата Евия. Пътували сме до и от Халкида. Пътят е ок,макар и завоест. Лимнионас не сме посещавали,не мога да дам мнение. Но в тази част смятам,че е доста спокойно,и не е туристик.

# 362
Всъщност точно минавайки през Халкида, има по-голям шанс да се натъкнат на опожарени зони, тъй като Лимнионас се пада на север и се минава през Псахна.
Така или иначе 30-те км от главния път до Лимнионас изглеждат толкова страховити, че няма никакво значение откъде ще минат преди това Stuck Out Tongue
Аз бих минала в едната посока през Глифа, в другата през Халкида, в зависимост и от това как ми уйдисва времето и работното време на ферибота.

Continental,
не сме посещавали Лимнионас, но сме били в два района от източната страна на Евия с подобна плажна ивица и релеф - тази година на Муртери и преди няколко години на Ахлади, и както ти е писала Тодоричка, са изключително спокойни и нетуристически места, даже прекалено изолирани за мнозина.

Blackunicorn,
супер развръзка Simple Smile Т. нар. Rest areas по магистралата работят денонощно. На магистралата между Солун и Волос има 3-4.

Последна редакция: вт, 20 авг 2019, 14:49 от Параход

# 363
Отново Благодаря, Мами!!!       Обещавам че ще пиша как е. С ротвайлер сме и не ни щат по цивилизацията,затова търся подобни места,поне кучо да се натича на воля.

# 364

Blackunicorn,
супер развръзка Simple Smile Т. нар. Rest areas по магистралата работят денонощно. На магистралата между Солун и Волос има 3-4.
Благодаря, Параход, както винаги помагаш с необходимата информация.

# 365
  • София
Имам принципни въпроси за Трани Амуда. Къде в непосредствена близост до плажа трябва да се настани човек, така че да има таверни на пешеходно разстояние и поне един малък магазин? Има ли бийч бар на плажа и платен ли е или срещу консумация?

За да не е само въпрос. Този юли бяхме на Луца-Врахос и много ни хареса. Ако имате въпроси, свързани с региона, плаж, настаняване - насреща съм.

# 366
Сигурно си забелязала, че плажът Трани Амуда и пристанището Ормос Панагияс (където са кръчмите и магазинчетата) са два отделни залива. Така че соломоновското решение е - или на хълма между двата - виж къде е мапната на гугъл например къща Барбаянис; или отсядате на едното и ходите с кола до другото, според това какви са приоритетите ви. Аз бих отседнала в близост до плажа и ходила на таверни във вътрешността (Агиос Николаос например), тези в Ормос не стават много.
На плажа има и бийч барове, и достатъчно свободна зона.

# 367
  • София
Отново Благодаря, Мами!!!       Обещавам че ще пиша как е. С ротвайлер сме и не ни щат по цивилизацията,затова търся подобни места,поне кучо да се натича на воля.
Била съм на Лимнионас, но мнооооого отдавна - преди около 20 години. Само, че на палатка. По онова време там нямаше къде да се отседне, но явно вече е облагородено. Моля за линк към мястото за настаняване. Плажът е с камъчета като леща - по цвят и по форма. До водата ходих с джапанките, защото не се издържаше. Като легнех на малките камъчета имах чувството, че лягам върху акумулираща печка. Там ходят много атиняни за уикенда и спят на палатки. Вечер е много ветровито, много! Тогава се чудех, защо хората са си затиснали палатките с огромни камъни. Е, стана ми ясно през нощта. Иначе е диво и красиво. Определено беше извън цивилизацията. Храната в единствените две таверни по онова време беше разкошна и много евтина. Пак бих отишла там, на този плаж.
Ние отидохме до там от Атина, през Халкида, а се върнахме през някакъв гърмян път по баирите по крайбрежието през Мили и Пигадия до Саракинико. Не препоръчвам - нямаше асфалт и две коли не могат да се разминат. Този път го няма - не се заблуждавайте, гледайки картата. После хванахме ферибота от Глифа.
Ще следя с голям интерес за впечатления. Моля да пишете!

Последна редакция: вт, 20 авг 2019, 19:10 от viper

# 368
Viper,ето тук сме се запътили. линк

# 369
Здравейте отново. В понеделник тръгваме за Никити - в Doukas Studios and apartments. За пръв път ще сме в Гърция. От опита, който много от вас имат - какъв час на тръгване от София ще препоръчате и трябва ли да страним от проблемния участък на магистралата? Нямаме проблеми с ранно ставане, повръщащи деца, продължително пътуване и т.н. Търся оптимален вариант, в който да се чувстваме сравнително конфортно докато стигнем. Знам, че е строго индивидуално, но ще се радвам да чуя предложения.

# 370
Здравейте отново. В понеделник тръгваме за Никити - в Doukas Studios and apartments. За пръв път ще сме в Гърция. От опита, който много от вас имат - какъв час на тръгване от София ще препоръчате и трябва ли да страним от проблемния участък на магистралата? Нямаме проблеми с ранно ставане, повръщащи деца, продължително пътуване и т.н. Търся оптимален вариант, в който да се чувстваме сравнително конфортно докато стигнем. Знам, че е строго индивидуално, но ще се радвам да чуя предложения.

Е как точно ще страните от проблемния участък??? Тръгнете когато ви е удобно и приятно. Ние също ще пътуваме понеделник. Ще тръгнем когато се събудим.

# 371
Здравейте отново. В понеделник тръгваме за Никити - .............. Знам, че е строго индивидуално, но ще се радвам да чуя предложения.

Предни години сме така: от София тръгваме в 4-4:30 сутринта. Пием кафе на Лукойл до Сандански. Минаваме сравнително бързо през граничния пункт, почти няма коли. Към 11-11:30 сме във Вурвуру, значи и в Никити по това време обикновено. Така ни е най-удобно.

# 372
  • София

Проблемният участък от магистралата е затворен. Нямате избор, слизането е задължително.
Особен е моментът с връщането на магистралата, защото никъде няма знаци.

# 373
  • София
Здравейте отново. В понеделник тръгваме за Никити
Скрит текст:
- в Doukas Studios and apartments. За пръв път ще сме в Гърция. От опита, който много от вас имат - какъв час на тръгване от София ще препоръчате и трябва ли да страним от проблемния участък на магистралата? Нямаме проблеми с ранно ставане, повръщащи деца, продължително пътуване и т.н. Търся оптимален вариант, в който да се чувстваме сравнително конфортно докато стигнем. Знам, че е строго индивидуално, но ще се радвам да чуя предложения.
Обикновено тръгваме в малките часове, около 2-3 от Сф, в Никити не сме ходили, слизаме по-надолу. Времето между 8 и 9 сутрин хич не е подходящо, тогава се събират коли, автобуси. И след 14 ч сме минавали, спокойно е.

# 374
  • София
Тази събота сутрин в 07:00 часа сме чакали на Кулата 40 минути. В неделя по същото време около 10-15 минути. През седмицата може би сутринта няма да е така.
А за магистралата...в петък вечерта си бяхме отвисяли един час, но нормално по това време, на Вас в ранните часове се съмнявам да е така.
И нашето първо море преди 5 години беше в Никити Simple Smile .... пожелавам Ви лек път и приятно изкарване.

Общи условия

Активация на акаунт