На море в Гърция 2019 - V

• 51 032
  • 778
  •   1
Отговори
# 390
Скрит текст:
През юни, когато купувах билетите за ферибота за Наксос, цените за Крит бяха по-ниски. Имаше възможност да купя за 200 евро билети за двама с кола двупосочно.

В момента са 220 евро за двама с кола двупосочно. Ама само ги гледам все още Simple Smile
Че то към Крит да се бях ориентирала.... Билетите до Наксос са в двоен размер Angry

# 391
  • София
И на мен ми прави впечатление, че към Цикладите са по-скъпичти фериботните билети.
Това е една от причините да се въздържам от посещение. Ние пътуваме с кола, самолет не е опция при нас. И 300-350 евро за фери все още ми идват трудни за преглъщане.

# 392
Всъщност за единица време и разстояние най-безумно скъпи са фериботите за Спорадите Simple Smile

За Крит има голяма конкуренция, чести курсове, при това директни, огромен локален трафик (мнозинството туристи пристигат със самолети) и това сваля цените.

# 393
Скрит текст:
Нямам проблем с нощното пътуване и мисля да тръгнем от София към 03,30 ч. Така на границата ще сме по-рано. Надявам се само да не са много мислещите като мен и пак да чакаме повече. Simple Smile Отиваме и ние в Касандра и ако пристигнем по-рано и няма готова стая, отивам на плаж.
Така има голяма вероятност да попаднете в Солунския трафик.
Ние сме в района на Пефкохори. Вчера обиколихме няколко плажа и не останах очарована, честно казано /сравнявайки ги с тези на Ситония, на които сме били/. Но това го очаквах. Иначе водата в морето е топла /а аз съм много зиморничава/.
На местата, където имаше каравани и палатки беше потресаващо - камари с боклуци. На няколко метра от тях!!! Аз такова нещо не бях виждала.
Днес продължаваме с обиколката в търсене на "нашия" плаж.
[/quote
]
Да, Солунския трафик не е никак добре, но ние пътуваме в неделя. Кои плажове посетихте? Плажа на Пефкохори по това време е ужасно пренаселен.

# 394
  • European Union
Здравейте.
Случайно се оказахме близо до границата и решихме да "прескочим" за няколко дни. Ще минаваме през Маказа. Нямаме копия от актовете за раждане на децата. Имаме брак и всички сме с еднакви фамилии. Дали ще има някакъв проблем?
Прочетох на първа страница, че трябва акт за раждане, ако родителите нямат брак. Но ми се ще някой да го потвърди преди да тръгнем.

# 395
До сега не сме имали проблем.  Личните ни карти и паспортът на детето са били достатъчни. Не са ни искали акт за раждане.
(Имаме брак+еднакви фамилии)

# 396
  • София
Момичета, сигурна съм че много пъри е обсъждано, но ми е спешно, утре пътувам и сега сестра ми ми подпали гравата, че нямам пълномощно за колата от баща ми (ще съм с неговата кола). Трябва ли ми такъв документ, пътувам с децата, да не вземат да ме върнат от границата, че ще се гръмна направо...

# 397
Irk@, така и не стигнахме до Ксина и не знам как е там. Ако ви се обикаля може да проверите и в другата посока плажа на Неа Фокея - широка е ивицата, с колата се слиза до плажа по една тясна алея и миналата година беше може би най-спокойния от всички, които посетихме. Също така не е лош и още един затънтен плаж - Канистро, но е каменист, камъни има и във водата  посещава се главно от гърци, но до 10/11 ч. сутрин няма никой и е мноого приятно.

# 398
  • софия
Здравейте.
Случайно се оказахме близо до границата и решихме да "прескочим" за няколко дни. Ще минаваме през Маказа. Нямаме копия от актовете за раждане на децата. Имаме брак и всички сме с еднакви фамилии. Дали ще има някакъв проблем?
Прочетох на първа страница, че трябва акт за раждане, ако родителите нямат брак. Но ми се ще някой да го потвърди преди да тръгнем.
Никъде няма законово задължение да се носят, понякога на граничарите им е по-лесно така. Всичко могат да проверят в системата. По принцип няма проблем, че нямате акта във вас.

# 399
  • Варна
нямам пълномощно за колата от баща ми (ще съм с неговата кола). Трябва ли ми такъв документ, пътувам с децата, да не вземат да ме върнат от границата, че ще се гръмна направо...

без нотариално заверено пълномощно не важи застраховката , т.е не може да пътувате

# 400
  • София...........
Понеделник пътувахме към Неа Перамос.
Тръгнахме от София 6:20, "проблемния" участък при Дупница минахме сравнително бързо (има табели за качване и слизане на магистралата и в двете посоки), преди границата на ОМВ пихме кафенце,  границата за 5 мин. и в крайна сметка в Неа Перамос бяхме в 11ч. Имаше малко повече движение по Околовръстното на Серес и ни хвана червената вълна.

# 401
Didi 😀, много благодаря за насоките! 🌹

# 402
  • София...........
За градския плаж не сме си и помислили да ходим.
Бяхме на Golden beach в района на Summer time beach bar. В посока Glarokavos са караваните с мизерията. Погледнахме и следващия голям плаж надолу към носа /не му разбрах името/, но нещо не ни привлече. Утре ще слезем към Ксина

Irk@, две години търсихме на Касандра нашия плаж(Сани не сме ходили) и единствено Палиури(Koursaros Beach bar) е НашияТ, но за съжаление миналата година беше супер пренаселено и ......
Касандра не е нашето място Wink

# 403
Divna_, Благодаря! 🌹

# 404
Здравейте! От фериботната компания ми писаха поне час преди тръгване да съм на пристанището, но ферибота тръгва в 8:15,  единствената бензиностанция, която е с метан във Волос отваря в 7:00 сутринта, което предполагам означава отваряне поне в 7:10, зареждане поне 10 минути и отиване до пристанището още 10 минути, ако не го спазя поради независещите от мен обстоятелства ами отида 30-40 минути преди тръгване на ферибота, дали ще се окаже проблем? Ферибота е Волос - Скиатос. Между другото ще съм благодарен ако някой ми пусне точни координати на мястото от което тръгват фериботите от Волос.

Последна редакция: пт, 23 авг 2019, 11:11 от blackunicorn

Общи условия

Активация на акаунт