На море в Гърция 2019 - V

• 51 006
  • 778
  •   1
Отговори
# 465
С Пелопонес, Кефалония, Закинтос, Цикладите (9 броя дотук), Крит, Скиатос... няма как!

Сигри разчитам да е съвсем малко, изолирано и непокътнато от туристическо развитие. Не че очаквам някакви чудеса, но обичам точно такива места. Иначе от по-"цивилизованите" и аз като теб си бях набелязала Моливос и Пломари, предвид големите разстояния на острова. С Петра ме изненада, изглеждаше ми невзрачно от пръв поглед. Ще чакам с нетърпение и снимките ти.

# 466
  • Пловдив
В това отношение нямаш грижи, той целият остров е някак извън времето и нетуристически.
Това е положението - Кефалония е с прекрасна природа, плажове, но пък туристическа до там, че са развалили хубавата храна. Тук почти няма туристи, страхотно обслужване, гостоприемни хора и хубава храна, ама пък плажът куца. Има и страхотен залез за разкош Simple Smile

# 467
С вятъра как е?

# 468
  • Пловдив
Здравейте, трябва да предплатя за почивката ни през септември, но за моя изненада ми пратиха българска валутна сметка - може ли да ползвам transferwise за превод от българска левова в българска валутна сметка?

# 469
  • Sofia
Имаме 1 ден, който можем да оползотворим някак си след почивката ни на Тасос. Някакви предложения? Не сме били досега в района, така че приемам всякакви предложения за приятни местенца, но имайте предвид че се пада на 7-ми Септември, т.е. не ни се блъска някъде в навалицата, но ни се иска да посетим някое приятно местенце, като плажа не ни е приоритет. В краен случай ще го оползотворим в България.

# 470
  • Пловдив
Няма вятър. Излиза късно вечер и спира по някое време през нощта.
Няма комари, оси.
Бих казала, че ако няма големи очаквания към плажовете, Лесбос е страхотно място за почивка, спокойно, напълно запазено откъм отрицателните ефекти на туризма. Даже сега съм на верандата в Пломари и чувам ярета и кокошки, като на село сме, а мислех нещо натоварено подобно на Парга, друго ми беше очакването.
И нещо забавно. На плажа Tsonia мъж и жена на средна възраст, гърци (то други нямаше). Влиза мъжа да лови с нещо като харпун, чакам аз да видя каква риба ще извади. След около час се появява с кофа, пълна с морски таралежи. Седнаха си двамцата и ги изядоха всичките. Той разчупва бодлите с нож, изтича черна гняз отвътре и й подава. Тя изчопля с островърхо ножче нещо оранжево и хапва, подава и на него, някой път на бисквитка, някой път не. Е те такова не бях виждала.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 08:52 от jul

# 471
  • София
Преди 2 седмици на Дрения един чичо ме черпи с таралеж. Много ми хареса.

# 472
ЕлиТ, успяхте ли да обиколките по ергенски или пътищата ви отказаха Sunglasses

# 473
Monadirs, към планина отворени ли сте? Малко на по-хладно. Ние сме доволни от това селце и eвтин, но много приятен хотел. Ако те заинтригува, ще ти пиша и коя кръчма препоръчват местните, че тези на площада много не стават.

# 474
  • някъде ... тук ...
PolarFox, този път почти не сме обикаляли, но не заради пътищата. Чист мързел Sunglasses
През 2016-та ходихме 2 пъти до Пелион (май и септември). Тогава с децата пообиколихме доста - целия западен бряг, и до Агия Киряки и Трикери, а на изток - само Милопотамос и Цагарада, и на влакчето се возихме. Тогава се бяхме позиционирали за спане в Лефокастро.

# 475
Jul,
това са гонадите, т.е. половите жлези на таралежа... Wink

# 476
  • София
До о-в Лесбос откъде пътувахте? И горе долу колко излиза пътя?

# 477
Пътуваме към края на седмицата към Неа Перамос или Неа Ираклица, на място ще търсим студио. Споделете кои са хубавите плажове, моля? Плитки като за деца 🤗

# 478
Jul,
това са гонадите, т.е. половите жлези на таралежа... Wink
Аууууууу! Това не звучи като да е вкусно Smiling Imp Joy

# 479
  • Пловдив
Знам какво е, а освен на звучене и на вид беше гнусничко 😏
Днес отново на Агиос Исидорос. Перфектен плаж по всичките ми критерии 💗

Общи условия

Активация на акаунт