Третокласници 2020/2021

• 33 868
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Миналата година май носихме, в госпожата ли остават тези картони?

Не, в училището. Както в детската. Всяка година нови. Като завършат 7 клас ще им ги върнат накуп.

Допълвам се, това се прави, ако детето има някакво заболяване като астма, диабет, алергия.. .. , тези карти се съхраняват при сестрата или лекаря на училището, за да се реагира навреме. По-малкият ми син е с астма и веднъж ме извикаха в гимназията, ако мога да го взема по-рано, защото е с пристъп. Заварих го в кабинета при лекарката, беше му дала вентолин(имаше в медицинското шкафче), не, че той не носи, а  друго дете си слагаше инсулин под нейн контрол, защото знаеше от въпросния картон за проблема.

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 15:54 от AnMary

# 151
  • София
Здравна профилактична карта се изисква в началото на всяка учебна година в училище, в детската градина. Аз нашите още миналия месец ги извадих. Педиатърката даже беше поставила бележка да се вадят навреме , а не в последния момент, че пред кабинета и става тогава една навалица само за това.

# 152
  • София
Тоя картон аз го вадя лятото. По принцип няма конкретно време, в което да се прави. Условието е да е един път годишно. Така че като отида лятот за профилактичен преглед около рождения ден правим картона. Изобщо не се бутам през септември.

# 153
Аз миналата седмица взех от личната здравната профилактична карта на малката. Голямата ходи сама в понеделник, защото на 17 има задължителна ваксина, поставиха ѝ я и си е взела и тя картата. Вчера купих от Лидъл офсетови листи за блок А4. 20 листа за 1.29. Като се има предвид, че блокче с 10  листа е почти 2 лв. в книжарниците, мисля, че е на сметка.

# 154
  • Бургас
Да споделя че отивайки днес до близка книжарница да проверя за подходящи подвързии, ми предложиха (очаквано) машинно подвързване. Викам си, хайде, добре, ще пробвам за наличните 8 учебника. Обаче, хем не ми хареса как ги направиха, хем като ми калкулираха по 1,60лв на бройка и съжалих за експеримента Sad

# 155
  • София
bradata аз не знам по колко върви, но ако е така ще се размина с машинното подвързване. Хубавото поне е, че си отметнала тази задачка, на нас пък на 16-ти ще ни ги раздават учебниците предполагам. Виждам, че на някои места е по-рано.
Какво не ти хареса в подвързването им?
Днес от Кауфланд си взех електрическата  острилка на USB даже я пробвах вече и подвързии за тетрадки от тези регулируемите - 10 броя за 2,50лв. Много ми харесаха в Кауфланд портфолио папките, тъй като бяха със спирали и можеш да добавяш джобове, защото никога не ни стигат.

# 156
  • Бургас
А отметнала, ще имаме поне още толкова работни тетрадки, сборници и допълнителни помагала, които ще се взимат пак вероятно около 15-16 т.е. пак ще си отвисим в книжарниците за подходящи подвързии. Поне миналата година беше така.

За подвързиите споделих на жената (която дори ми е позната) че под тях вероятно ще слагам допълнителна подвързия от тънка хартия, тъй като може би пак ще сме с цветови код. Разбрахме се да остави аванс от около милиметър-два и логиката е този аванс да е отстрани, тъй като там дебелината би оказала влияние. Само че освен по 2-3мм там, е оставила по 7-8мм до 1см аванс и отгоре, което прави подвързиите също толкова грозни и за дооправяне, както тези, дето ги върнах в Лидл :/ Самите подвързии са от някакъв много гладък и лигав найлон, който много се хлъзга и дори само 2 учебника да хванеш с една ръка, единият вероятно ще падне защото няма никакво триене между тях. Не знам дали би имало разлика с материала и начина на изработка в другата книжарница, която знам че предлага услугата или всички ролки за машинно подвързване са такива.
Яд ме е че дадох едни 13лв излишни, а можеше с малка добавка да поръчам нова читанка на мястото на окъсания мръсен парцал, дето ни се е паднал Sad

# 157
  • Sofia
Вие подвръзвате тетрадки, ние в момента не знаем в кой клас ще е детето, хаха. Има предложение да се направи още една паралелка, така че желаещите деца да се прехвърлят и да се разпределят по по-малко деца в клас. Доста родители против има в нашия клас, на нас (включително на ученика) ни хареса идеята и стискам палци да се осъществи. И пак да ни се падне добра учителка.

# 158
Хубаво е да са по-малко деца. Колко са сега?

# 159
  • Sofia
27 деца са. Ако няма нови, ще са по 18 в клас явно, което ми изглежда чак невероятно.

# 160
  • София
27 деца са. Ако няма нови, ще са по 18 в клас явно, което ми изглежда чак невероятно.
Това опредлено е супер! Simple Smile

# 161
И според мен 20 +/- 1 дете е оптимално.

# 162
Здравейте, включвам се в темата за помощ. Живеем в малък град и детето ще е втори клас. 2 паралелки са. От нашата отпадат 2 деца - заминали са за чужбина, и от 16 остават 14. Другата паралелка са 17 деца. Проблема е че за занималнята следобед са решили да съберат децата заедно.По голяма част от родителите са против и в Понеделник сме решили да ходим да говорим с директорката. Тъй като не очаквам особенно съдействие от нея, бихте ли ме посъветвали какво можем да предприеме след това. Мисля си за писмо или жалба, незнам точно как да се формулира до Инспекторат и кмет. Също така какви нормативни уредби мога да прочета и да ползвам евентуално.

# 163
Имат право да ги събират.
Има също минимален брой деца под който не може да пада групата за занималня.
В сайта на МОН порови за наредбите...

# 164
То е ясно че имат право щом го правят. Но не смятам че е редно. Децата ни не са 100 в набор а 30.

Общи условия

Активация на акаунт