Третокласници 2020/2021

• 33 544
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • Куциндрел
Предполагам, че всички деца са изморени след цял ден в училище. Моето дете рядко го карам да върши нещо след като го приберем към 17:30 у дома, обаче понякога се налага. Примерно за този петък имат да четат една приказка на Братя Грим и трябва да я прочете у нас 2-3 пъти, за да се подготви.

# 451
  • ту тук, ту там
Pables_m, и моето дете е по същия начин. Толкова е изморен, че не мога да си представя да ходи на допълнителни занимания. Записахме го на ментална аритметика по негово желание, но не вярвам да издържи дълго. Засега (след едно занятие) е силно въодушевен, но не знам докога.
Добре че не им дават домашни от училище!

# 452
  • София
Нищо не го карам да прави след училище. Домашните ги решават там, много рядко има нещо несвършено, след училище – почивка и игра.

# 453
Нищо не правим през седмицата, след целодневно училище и спорт после.
Учене само в събота ИЛИ неделя.

# 454
  • ту тук, ту там
Ама то и спортът е правене на нещо. Аз казвам, че моето дете и за спорт няма сили и време.

# 455
Той е в рамките на училището, под формата на допълнителни дейности, затова някак не го броя като нещо отделно.

# 456
Уморен е и нашия, но ходи в понеделник и сряда на спорт от 17 до 18 и вторник и четвъртък по същото време на английски. Той се разтоварва и на двете места. Вечер има енергия за изразходване и му е забавно. А и смятам че е по добре 1 час още организирани занимания, отколкото ТВ и таблет

# 457
  • Бургас
Ооо, за задачи или диктовки би бил уморен моят младеж, но 3 пъти в седмицата след училище е на двучасови тренировки по футбол - нЕма умора! Толкова енергия има за изразходване, че се изморявам да го гледам даже Grinning 
Напоследък, обаче, и със задачи го моря от време на време през седмицата след училище, че доста състезания има в този период и няма кога да решава иначе (в събота и неделя пак има мачове обикновено). Не се е оплакал Wink

# 458
  • София
Ми ние я взимаме около 16.30, ако има да довършва нещо е в рамките на 30мин и после в понеденик и сряда е на народни танци от 19ч до 20ч, а вторник и четвъртък от 18.30 до към 19.45 е на художествена гимнастика. Не забелязвам някаква съществена и драматична умора, но пък като я викнат на извънредна тренировка през уикенда, много мрънка Grinning

Ако трябва да бъда откровена, аз по-трудно издържам, защото освен нейните занимания, каката е в понеделник на английски до 18ч, във вторник и четвъртък от 19.30 до 21.00 на народни танци, в петък пак ходи в залата за допълнителни занятия вечерта, а в неделя от 9 до 13.30 е на БЕЛ и математика и ние с мъжа ми сме вечните шофьори ( за голямата определено ми е жал) Simple Smile

# 459
  • София
Какво работите, бе, хора, как ги вземате тия деца в 16,30 и в 17...
Аз ги оставям сутрин 7,15, мъжът ми ги взема вечер 18,30, прибират се почти 19 ч. Едвам им стига време да ядат и да си нагласят дрехите и чантите за другия ден...

# 460
В нашето училище са казали, ако в 18.00 не са прибрани децата, не звъним на вас, звъним на социалните. Те се отзовават много бързо. И другото странно е, че отказват да се дават децата на по-големи деца от семейството. Колко е дете 17 годишен по-голям брат, не ми е много ясно. Та след няколко месеца става пълнолетен, за бога.
Иначе аз я оставям в 7.40… мъжа ми я прибира в 17.20… освен в дните, когато е на народни танци, тогава е до 18.00.

# 461
  • Отвъд алеята зад шкафа
bubcheto15 и аз съм в същата ситуация. Разкарвам каката, разкарвам малката...2 дни е на танци, 2 дни на английски, в събота е на плуване. Всяка сутрин правя кутия с храна.... Вече така ми е писнало, обмислям да я преместя в ЧУ, поне да знам, че всичко е на едно място, яде там, там учи английски, взимат я, връщат я и това е!

# 462
  • Куциндрел
Моето в пет следобед вече е уморено и да не е било на училище. За това в училище ходи веднъж в седмицата на китайски, а уикенда веднъж на плуване. Вземаме го най-късно ввечерно 17:30 и после се къпе и разпуска у дома. Домашните са написани почти винаги, но се случва нещо да е пропуснал. Вкъщи чат-пат през седмицата прави диктовки.

# 463
Моят второкласник ходи на джудо и на английски. На футбол в училище. Ако работата на мъжа ми не даваше възможност той сам да си определя работното време, по никакъв начин не бихме успявали да се справим с развеждането на децата. Аз не съм шофьор, освен това моето работно време силно зависи от външни обстоятелства и се определя ден за ден, няма никаква предвидимост. Сигурното е обаче, че по-рано от шест не бих могла да се прибера. На съпруга ми вече ужасно му е писнало това развеждане по допълнителни занимания.... Хубавото е, че големият от време на време вече почна да ходи сам.
Иначе на детето не му идва в повече. Особено за спорта никога не мрънка. Даже съм забелязала, че след джудото  става два пъти по-енергичен и вечер заспива доста по-късно в сравнение с дните, в които не ходи. Тогава даже понякога иска да се занимава и с нещо допълнително учебно, иначе не можеш да го накараш и за ред допълнителни занимания, които не се изискват от учителката.

Последна редакция: вт, 10 дек 2019, 07:43 от Amanda.D

# 464
  • София
При нас 17,15 искат да са взети.Моят не ходи на занималня,попълнила съм декларация и се прибира сам на обяд към 12,30.

Общи условия

Активация на акаунт