И пак за изневярата...

• 26 504
  • 862
  •   1
Отговори
# 135
авторке, ето нещо за пазенето:
две семейства - едното с 1 дете, другото с 2 по-малки. И там едни искри се разпалили, "работно". След време се разбра - сълзи, сополи.
Резултат - дълъг неприятен развод за едното семейство. По-лек и безболезнен за другото. Едното дете по средата на развода, травмирано, нещастно и озлобено към децата на другото.
Пипирудите се събраха, дори ожениха. Цялата челяд живее с тях. Трите деца нещастни.
Ама любовта възтържествува.
ПС - много ми беше полезен коментара на Братан. Явно в дъното мъжа наистина очаква онази майчина самоотвержена любов, готова да прости всяка грешка, но не мисля, че жените (или поне аз) ще  обичат така някой мъж. Родителите може да преглъщат всичко, което направим и да ни обичат пак, но партньорите ни - не!

# 136
Ами те и мъжете не обичат безрезервно. И те си имат изисквания, граници, отвъд които любовта им се изпарява яко дим. Изневярата е едно такова нещо в над 90% от случаите. Жените пак са по-склонни на компромис, ако видят признаци на разкаяние.
Друг е въпросът, че много жени предпочитат да продължат да имитират семейство след изневяра на съпрузите си, макар и изпразнено от съдържание, от материални съображения или "заради децата". Но това е точно имитация, а не семейство. И децата са наясно.

Аз обаче у авторката не виждам никакво чувство на вина към мъжа й. Интересува я само да скрие от децата. Ако има някакво нежелание мъжът и да разбере, то е за да не си разваля удобния и подреден живот, а не че й пука за неговите чувства, или че предава доверието му.

Последна редакция: сб, 10 авг 2019, 16:05 от Анонимен

# 137
Много красиво казано, Братане, само дето ама хич не се отнася за всички мъже. Ама хич. Един процент да са описаните от теб, пак добре. Simple Smile Но естествено това е мъжка солидарност. Всички събратя ти се струват жертвоготовни, безусловни и раздаващи се. Също похвално. Запази си тази нагласа, приятно е да се вижда доброто в хората. (Напоследък много станаха егоистите. Не ги деля по пол.)

# 138
Не знам, Лори, сигурно си права или аз познавам само някакви добронамерени и чистосърдечни типове. Според мен повечето мъже имат този потенциал на силна безусловна и всеотдайна любов. Просто два-три пъти като им разбият сърцето на младини и стават точно егоисти и циници. Нещо като самоотбранителен механизъм, парен каша духа 😁 Мъжете искат постоянство, но как да инвестират смело в някоя жена, като те идват и си отиват постоянно? Нестабилни и несигурни инвестиции никой нормален човек не харесва да прави. За да има мъж на място, трябва да има и жена на място, не работи само в едната посока. Аз колкото егоистични хитруши и използвачки познавам, предполагам, че да се доверя и да отворя сърцето си за брак е почти невъзможно при мен. Не искам някой, който поставя себе си пред "нас". Разбирам, че е толерирано и нормално на нежния пол, просто е в конфликт с философията ми.

# 139
Не мисля, че темата е реална. Не мисля, че който и да е човек би се набутал между шамарите зАлудо. Така, че раздаващите шамари доста се попрестарахте зАлудо. А аз сега си тегля от замундата "Изневяра", тамън се чудех какво да гледам...а Мостовете на Медисън харесва ли ви? На мен да - защото дава една човешка гледна точка на нещата. Най-лесното е да осъдиш.

# 140
Е, в Мостовете ставаше дума за еднократна забежка в отсъствието на всички от семейството без никакъв контакт по-нататък.
Тук обсъждаме продължителна авантюра с висок риск от разкриване и катастрофално развитие.

А че изневери се случват постоянно - случват се. Всичките изневеряващи си представят, че са големи играчи и никой никога няма да ги хване. Че са заобиколени от слепци и глупаци. Че веднъж се живее.
Един такъв играч стана толкова нагъл, че водеше жена си и любовницата си заедно на почивка - уж приятелски семейства. Така се "криеха", че и съседките разбраха, нищо, че не бяха виждали никога изгората му. Жена му също, естествено.
И тоя жребец най-нагло я убеждаваше, че била луда и всичко си въобразявала.
Не беше луда, милата. Хубава, добра, умна, съвестна жена.

# 141
"мостовете..." бих гледала на филм, но явно още трябва да "узрея", защото мернах резюмето и не е нещо, което да гледам/чета.
Братан, може ли да си позволя да попитам: "да отворя сърцето си за брак е почти невъзможно при мен" - как точно ще се прецакаш (какво толкоз му крадем на мъжа).
Просто 2-3 пъти и на жените им разбиват сърцето; и те стават по-предпазливи; и те "Нестабилни и несигурни инвестиции никой нормален човек не харесва да прави". А също и познавам много мъже, които слагат себе си пред "нас".
"Най-лесното е да осъдиш." - да, така е. Най-трудно е да носиш отговорност за действията си и да осмисляш как твоите избори влияят на чужди животи.

# 142
Изгледах филма...другата крайност на мостовете. Аз се надявах да е нещо романтично, а то - отврат. Ако темата е реална, което е малко вероятно, авторката да гледа филма и после може някои неща да не са чак толкоз трудни.

# 143
Ама любовникът беше секси Grinning

# 144
Секси беше ама нагъл. От първия момент я ожалих жената...

# 145
Мостовете на Медисън - не, не ми харесва, но разбирам защо жените припадат по сюжета Wink

# 146
Защо не ти харесва? Осъждаш героинята?

# 147
  • Варна
Този филм е драма в няколко аспекта. Изгубен живот на една домакиня, получила късче отношение и добра оценка. Отделно дилемата и да избяга е осъзнаване на реалността. Нима подобна авантюра би имала развитие и интензивна любов на тази възраст ?
"Перфектното убийство" с Майкъл Дъглас има интересен сюжет.

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 01:26 от Viviana91

# 148
Защото пресъздава вечната драма на страхливеца - искам да избягам, ама друг път. От друга страна - бягството при друг не е спасение.
Такива хора са си осъдени, няма защо и аз да съдя Simple Smile

# 149
Тя остана не от страх, а защото знаеше, че ще нарани близките си. Това беше на първо място.

Общи условия

Активация на акаунт