И пак за изневярата...

• 26 473
  • 862
  •   1
Отговори
# 435
Скрит текст:
"Апропо, как се влюбваш в някой, който те третира като ....изтривалка?Че и страдаш, ако те зареже и повече не те ползва като такава?"-
първо не се е държал така с теб. "Носил те е на ръце", бил е мъжа-мечта. Изучил е слабостите ти. Почва манипулацията/мачкането/промяната, ти си първо сляпа - абе има мн. работа/майка му е болна/трябва да съм подкрепяща и разбираща. После почваш да се ядосваш на промененото отношение - той баламосва със сладки приказки и стъпване на слабостите ти. Така минава още не знам колко си. Накрая се събуждаш, осъзнаваш, че си прекарал в Х време нещастен и надяващ се и съзнаваш, че проблема не е ситуацията, а човекът. От там или си тръгваш, или се амбицираш, че ще му го върнеш, ама мача е свирен и само губиш още Х време.
После се жалваш, че всички мъже са боклуци, че си дал най-доброто от себе си,
а след 5г(примерно) се разделяте.
Няма мъж/човек, способен да се преструва 5 години....иначе досега да е обрал всички Оскари.   Smiley
Затова писах, че като му лъснат "хубавите качества", не е зле да помислиш струва ли си тормоза....Т.е., вместо да се ядосваш само на промененото му отношение, да не се връзваш на приказки и баламурщини.
Сега, защо човек "стои сляп" с години, не разбирам и май никога няма да разбера.
Изключвам случаи, когато жената е наясно, но поради финансови причини предпочита да изчака, докато си стъпи на краката.
В останалите, наистина наивността и глупостта са ми необясними.

# 436
казах ти защо - наивен и глупав може да си, защото ти се е случило на много млада възраст, или пък когато часовника тиктака. Той се е преструвал примерно 6-8м, изучил те е и почва да те манипулира като играе със слабостите/страховете ти. Защо си дълго време сляп....ми и аз не знам; но съм виждала такива жени, не могат да приемат, че мъж ги разиграва/зарязва/отрязва и се амбицират да докажат, че са най-добрите, че ще го спечелят и т н. За мен отстрани е пълна загуба на време и нерви, ама някой може да каже, че на мен не ми се пЪне, "щото гроздето е кисело".

# 437
Мразя да съм язвителена, но Летяща, не се хаби повече да обясняваш.
Света Краси няма как да се сложи в обувките на обикновените жени.

# 438
Егоисти като Франсоаз би следвало добре да разбират и усещат потребностите женски, ала вместо туй и тя се потриса от изневерителите. Само да отбележа, че животът не е цунги-гунки, и романтика само, понякога се случват събития нежелани, и неочаквани. Болести, инвалидности разни, с примери ежедневни най-разнообразни - от пълно изоставяне на страдащия, до всеотдайна грижа, компенсирана с паралелни връзки. Много наедро я карате, много. Съберете си отвращението, плюйте в пазви и чукайте на глави.

# 439
Егоисти като Франсоаз би следвало добре да разбират и усещат потребностите женски, ала вместо туй и тя се потриса от изневерителите.
Потрисам се именно, защото съм егоист.И като такъв хич не ми се занимава с криеници, лъжи, измами, накратко-с всякакво усложнение на живота МИ.Обичам лесните и простички неща, сложнотиите не са за мен.
Ако не ми задоволяват потребностите, хич няма да се крия и мажа, а просто ще заявя, че не получавам нужното ми.И или намира начин да ми го дава, или се чувствам свободна да си търся задоволяване на потребностите другаде.
За мен (никой не е длъжен да е съгласен), изневярата си е чисто и просто още едно усложнение/проблем, в така или иначе проблемните отношения, щом се е стигнало до нея.Ами, сори, не искам ОЩЕ проблеми и усложнения, искам решение на проблема/проблемите.Или, ако не става, всеки да си търси пътя сам....

# 440
Франсоаз, дори и да си избрала идеалния, къде е гаранцията, че той няма да изтрещи в последствие и да ти изневери. Отговорен си за собствените си действия, но не и за постъпките на другите.

# 441
Франсоаз, дори и да си избрала идеалния, къде е гаранцията, че той няма да изтрещи в последствие и да ти изневери. Отговорен си за собствените си действия, но не и за постъпките на другите.
Отговора е над поста ти.   Smiley

# 442
Да, Франсоаз хем твърди "аз съм егоистка и искам да ми е добре", хем обвинява авторката на темата, че била егоистка. Ми нормалното е всеки да е егоист и да се грижи първо за себе си, ама не всеки знае как, не всеки го може. Аз не мисля, че авторката или Пенка са егоисти само щото са потърсили някакъв начин да си откраднат мънчико то това, което им липсва без да причиняват някакви сътресения.Напротив, ако бяха баш егоистки нямаше да се задоволяват с трошички..с по час два милувки компенсиращи цял един живот без нежност и страст. Ако бяха егоистки щяха без много много да му мислят да разтурят брака - пък там мъж, деца..както щат да го приемат..Че накрая я обвиниха Пенка, че понеже е егоистка не мислела за любовника, че му трявало семейство и деца. ЦЦЦЦ...направо останах без думи. Значи Пенка трябва да мисли за всички останали но за себе си не. Това ли е правилното?
Мисля, че проблемът на много хора не е че СА егоисти, а че НЕ са егоисти. Ако всички бяха егоисти в здравословен смисъл, т.е. обичащи, ценящи и грижещи се за себе си  и своите нужди нямаше да има толкова драми и трагедии. Ама май нещо някой няма интерес от това хората да бъдат научени на здравословен егоизъм, щото тогава трудно ще бъдат манипулирани. И затова тоя ЕГОИЗЪМ се размахва като меч наляво и надясно, сакън да не си мисли някой че може да си го позволи.

# 443
Франсоаз е намерила идеалния, както стана ясно, въпросът е той какво е получил?

# 444
pandorina, хубаво си онемяла, ама хората не егоисти са, а егоцентрици. Егоиста иска да му е хубаво, лесно и удобно и би предприел нужните промени. За егоиста близките му са негово продължение, за това иска и те да са добре. Егоцентрика мисли само за себе си. Поне веднъж прочетох полезно мнение на Дренка, че ситуациите тук са прости. Но ако се намесят болести/инвалидност, тогава съвсем нямаше да е така.

# 445
Да, Франсоаз хем твърди "аз съм егоистка и искам да ми е добре", хем обвинява авторката на темата, че била егоистка. Ми нормалното е всеки да е егоист и да се грижи първо за себе си, ама не всеки знае как, не всеки го може. Аз не мисля, че авторката или Пенка са егоисти само щото са потърсили някакъв начин да си откраднат мънчико то това, което им липсва без да причиняват някакви сътресения.Напротив, ако бяха баш егоистки нямаше да се задоволяват с трошички..с по час два милувки компенсиращи цял един живот без нежност и страст. Ако бяха егоистки щяха без много много да му мислят да разтурят брака - пък там мъж, деца..както щат да го приемат..Че накрая я обвиниха Пенка, че понеже е егоистка не мислела за любовника, че му трявало семейство и деца. ЦЦЦЦ...направо останах без думи. Значи Пенка трябва да мисли за всички останали но за себе си не. Това ли е правилното?
Мисля, че проблемът на много хора не е че СА егоисти, а че НЕ са егоисти. Ако всички бяха егоисти в здравословен смисъл, т.е. обичащи, ценящи и грижещи се за себе си  и своите нужди нямаше да има толкова драми и трагедии. Ама май нещо някой няма интерес от това хората да бъдат научени на здравословен егоизъм, щото тогава трудно ще бъдат манипулирани. И затова тоя ЕГОИЗЪМ се размахва като меч наляво и надясно, сакън да не си мисли някой че може да си го позволи.

И аз така мисля, пандорина. Съобразявам се с всички, накрая си вземам малко за мен и пак съм лошата. Пък да мисля и за любовника си, дали не го спирам. Никого не карам насила да прави нищо, мъж на почти 40 сам може да прецени с коя да бъде, дали иска деца и т.н. Не живеем заедно, не му преча.

# 446
Съгласна съм, че егоизъм и егоцентризъм се бъркат много и че не егоизмът, а егоцентризмът прави белите. Егоистът е прост човек, в добрия смисъл на думата. Има реални, земни нужди с които е наясно и оттам насетне може да намери начин да ги задоволи и когато това стане е доволен и щастлив. Егоцентрикът никога не може да е доволен и щастлив защото има нереални желания, те дори не са и нужди..те са измислени и съответно неудовлетворяеми. Но тук затъваме вече във друга материя. Защото егоцентризмът е болест и човек срадащ от нея трябва да бъде лекуван, а не съден.

# 447
ама Бюти, значи хем го обичаме тоз любовник, хем "ама и него да го мисля". Ей това имам предвид, че кръшкачите за себе си мислят, не за другите. Няма лошо, както описа ситуацията - изглежда безоблачна за всички. Ама кажи си - искам нов чеп, взимам си го и се крия от мъжа ми, щото ще ме изгони. Това са фактите, а не "вярна съм на любовника", "обичам го, ама не го мисля", "мъжа ми му е добре, щото се е досетил", всички са щастливи и аз постъпвам правилно.

# 448
Ама какво ви става на всичките, не чете ли какво се пише. Пенка си каза, че ако любовникът поиска нещо повече от нея, ще се отзове. Него му оттърва да е с женена жена, познайте защо и сега пак Пенка виновна, че не мисли за него. Много правилно прави, сякаш си няма други грижи на главата.

# 449
Ама какво ви става на всичките, не чете ли какво се пише. Пенка си каза, че ако любовникът поиска нещо повече от нея, ще се отзове. Него му оттърва да е с женена жена, познайте защо и сега пак Пенка виновна, че не мисли за него. Много правилно прави, сякаш си няма други грижи на главата.

Точно така, той ако е искал нещо повече, да го е казал и ще му мислим. На този етап всичко е за секса, аз за какво да се развеждам да си стресирам децата и себе си.
Представи си, че се чувстваш супер в ситуация, която “всъщност” е лоша. Откъде тогава знаеш, че ситуацията всъщност е лоша?

Последна редакция: вт, 13 авг 2019, 18:15 от beauty_penka

Общи условия

Активация на акаунт