И пак за изневярата...

• 26 448
  • 862
  •   1
Отговори
# 465
Е така де, настоящето коментирам, после ще коментирам другото настояще и т.н. и т.н.

# 466
И още нещо.
Много исках да съм си моногамна, бе. Ама наистина. Нямах нужда от други. Бившия си беше ок откъм секс, даже много добре. Ама нА...
Или също така, много си исках семейството. Мечтаех си да сме готино семейство... сал на едни мечти си останах. Всъщност си дадох сметка, че никога не сме били семейство. Само на документи. А това каква грозна промисъл е, ако знаете... Шок.
Че да, такива гнусни ми ти работи.

# 467
  • Варна
Thirteen, осъзнала си грешния избор
 и не си симулирала семейство.
Браво ! За съжаление повечето мишкуват и имитират, оправдавайки се с всички, но не и със собствения си страх.

# 468
Така е, когато много ама МНОГО искаш нещо..има голяма вероятност дори да си го измислиш, че дори и да си повярваш...за мнооого дълго време при това.

# 469
13, тъжна история, за съжаление не единствена. Но все пак си взела решение да си тръгнеш и не си се крила, нали. Както и да е.
pandorina, и аз не ви разбирам - Дренка не веднъж съм я виждала да рита по кокалчетата, ама вие се възмущавате, че някакви неща са наречени с истинските имена, а на вас ви звучат нелицеприятно.
Не разбрах, оралната ласка цинична ли е или е такава само когато опиша определена техника. Или пък всички ще го правят, но ще са девствени в обществото?
"малкия"( то може пак да е обидно),  каква дума да ползвам, за да опиша мъжкия атрибут поетично ?
Пенка в първия си коментар го обичаше и му беше вярна. Сега какво излиза - седи си на д..., щото другия не е поискал нещо повече от нея и всъщност било само секс. Няма лошо, потретвам, но нека си го казваме право куме в очи!
Pandorina, съгласна съм с приказката за омъжените, ама това не прави тези мъже "рицари", нали, а ползвачи. Ще се обидят ли ако им го кажа.
И не знам, явно имаме различни понятия за любовта - аз не мисля вместо него, но със сигурност мисля за неговите потребности/нужди/желания и тн, мога ли и искам ли да му ги дам. При мен никой не е останал заблуден и не се е чувствал предаден. Преди години имах връзка, ОК си ми беше, ама момко към деца и брак напираше - е, развалих си рахатлъка, защото уважавах този човек и не исках да го заблуждавам (не казвам, че на Бюти случая е същия.).

# 470
13 не виждам какъв избор е имала, с такъв човек до себе си как се мишкува? Спестетe си ръкоплясканията, придружени с камъни в градината на Пенка!

Последна редакция: вт, 13 авг 2019, 16:51 от Анонимен

# 471
"Пенка в първия си коментар го обичаше и му беше вярна. Сега какво излиза - седи си на д..., щото другия не е поискал нещо повече от нея и всъщност било само секс."

Секс и любов има, но няма да се женя за него.

# 472
  • Варна
Преобладаващата категория рогоносци
са кротки, удобни и примирени мъже.
Но има други, със силни и  импулсивни характери. Там жената ще се изложи на огромен риск, ако реши да прегреши.
Мотивът за изневяра не е еднопластов.

# 473
Летяща прекалено много се фиксираш върху атрибутите. Дори и когато е САМО секс никога не е само секс. Винаги има и друго. Общуване между човеци, не само между атрибути.

# 474
Академични интереси сред простакеси. Жени с претенции за богат житейски опит грозно олекват в такива дискусии. Щеше да е смешно, ако не е тъжно.

Точно в този подфорум искам грозно да олекна и да изглеждам тъжна. В живота се гледаме в очите и лицемерно се усмихваме. И да - в реала ми е доста смешно на писаниците и тайно изпратени снимки на недооценените вкъщи, които тайно мишкуват - да изживеят тръпката с фантазията, защото в живота играем роли, особено на съблазнители/ки, ама в къщи съпружието май се сблъсква със съвсем друго лице.Smile А елементарното възпитание изисква да не правиш зад гърба на другия подли неща. Та ако такива теми са за потупване по рамото, то да пишат Пенка, Миленка и...

# 475
Последното не е вярно. За Пандорина имам предвид, докато напиша и вече имаше още коментар.

# 476
  • Русе
Но има други, със силни и  импулсивни характери. Там жената ще се изложи на огромен риск, ако реши да прегреши.
Мотивът за изневяра не е еднопластов.
Тук си много права.Nerd

# 477
Съгласна съм, че егоизъм и егоцентризъм се бъркат много и че не егоизмът, а егоцентризмът прави белите. Егоистът е прост човек, в добрия смисъл на думата. Има реални, земни нужди с които е наясно и оттам насетне може да намери начин да ги задоволи и когато това стане е доволен и щастлив. Егоцентрикът никога не може да е доволен и щастлив защото има нереални желания, те дори не са и нужди..те са измислени и съответно неудовлетворяеми. Но тук затъваме вече във друга материя. Защото егоцентризмът е болест и човек срадащ от нея трябва да бъде лекуван, а не съден.

По принцип супер пост. Обаче как се лекува егоцентризъм? Как би помогнал психолог, при положение, че на егоцентрика изначално искрено не му пука за чувствата и мнението на другите? Как се кара някой насила да е загрижен и да иска да дава? Когато частта в мозъка, която отговаря за емпатията просто е повредена? Аз честно си признавам - ако ми липсва нещо бих изневерила, без да се разделям с приятеля си, ако имам сериозни позитиви от връзката. Но на мен, ако ми изневерят няма да простя, такъв човек съм - искам всичко, но не обичам да давам, ако стане- стане, ако не все едно, животът ми си продължава. Огромен процент от жените се обвързват заради някакви емоционални липси, нужда от външна любов, нужда от сигурност, нужда от финанси, тиктакане на часовника, отчаяние, връзват на първия предложил брак или поискал ги за утроби, смятайки че това е най-великото, което мъж може да направи за тях. Но как се впечатлява например жена, която е независима по всякакъв начин и не желае да има деца, може да има прекрасен секс и без да се обвързва, няма мазохистичната нужда да се грижи за някого или да спасява някого, не приема предложенията за брак като ласкателство, няма нужда да бъде закриляна, не се влюбва и не припада по никой, защото всички са хора с недостатъци, сваляйки ги на горе-долу едно ниво (т.е. - нищо специално)? Затова някои жени не правят ''грешен избор'' за баща на детето си, за съпруг, за приятел - защото не са зависими, не са слаби психически, нямат емоционални и ментални липси, които да ги тласнат към подобен избор и знаят, че там някъде ВИНАГИ има по-добро. Когато се влюбиш в боклук (а бързо се разбира дали някой си струва или не, за няколко месеца не би следвало изобщо да говорим за влюбване при нормални зрели индивиди) е добре да потърсиш първо грешката в себе си. Към изстудяването на партньора никой не е застрахован, затова аз лично първо бих поживяла няколко години с някой и бих го прекарала през какви ли не ситуации, че да тръгна да си мисля за семейство с него. Нещо, което малко хора правят.

# 478
  • Sofia
[
Цалата тази работа с няколкото съдещи в семата ми прилича все едно двама трима здрави са влезли в болницата и гледат с погнуса как някъде някой повръща, но друг му зее отворена рана, на трети - друго, а те вървят и се възмущават "ауу колко грозно", "аууу колко гадно". Изобщо какво правите в болницата здравите? Както каза Дренка - плюйте в пазвата, чукайте на дърво и бягайте докато не ви е дошло и на вас до главата. Щото от опит знам, че а си осъдил, а си се озовал много скоро в същото положение, че може и по-лошо. Същото и ако си се похвалил...В болницата не е мястото да се хвалиш колко си здрав.
---------------
Да не говорим, че не е никак малка вероятността,  част от тези хвалещите и осъждащите , да си имат  закачен по някой друг чифт дивечови рога на тайната стена за ловни трофеи , с които може да са  се сдобили идеалните им половинки през иначе дългия и перфектен съвместен живот, за които им е трудно дори да си помислят, ама това е друга тема...

# 479
Алеха, егоцентрикът също страда. Ако, че не му пука за другите. Той страда от безлюбие, от това че не чувства и не усеща нищо със сърцето...от това , че не може да се свързва с другия на дълбоко и удовлетворяващо ниво, че не може да поддържа дълготрайни връзки, че е обречен на самота дори когато е с други....Така, че лечението на егоцентризма трябва да дойде от него самия. Собственото му страдание го подтиква да търси. По друг начин не знам да става. Но е грешно да се мисли, че всички около егоцентрика страдат, но той не. Напротив. Той страда и докато другите могат да се махнат от него, той от себе си няма как.

Общи условия

Активация на акаунт