И пак за изневярата...

• 26 479
  • 862
  •   1
Отговори
# 180
По тази логика дали изобщо ще останат бракове? Може тук таме някое изключение за потвърждение на правилото. Бракът на героинята не е бил проключен, изчерпан, непоправим и тормозещ. Просто тя беше изгубила себе си в рутината на ежедневните грижи и отговорности. Беше изоставила женското в себе си, нуждата от емоционално изразяване на тази женска същност, която е игрива, блестяща, тръпнеща и творческа...и която се събуди в тези 4 дни и поиска своето си. И тя и го даде. Можеше да не го направи. Можеше да я натисне отново още преди да си е поела глътка въздух заради ..морала, за да не бъде..егоистка, заради другите....но тогава щеше да извърши престъпление спряма себе си. Щеше да предаде себе си. А това е първата отговорност на един човек - към себе си. Към задоволяване на базисни потребности, защото докато това не се случи той не може да е полезен и на другите.
Е те такова оправдание на кръшкачите не бЕх срещАла... Simple Smile  Демек, другия ти виновен, че не ти дава да "си себе си", и хоп в чуждите гащи. "Умно!". Simple Smile

# 181
Не е въпросът изневерите щяха ли да спасят брака, не естевстенто, но въпросът е много преди това - ако не беше миражът сигурност дали изобщо този брак щеше да го има, дали изобщо с този човек щях да стигна до там докъдето стигнах ....

# 182
Никой мираж не издържа с десетилетия.
Ти как си представяш живота иначе? Всеки се понася на мига след всеки свой мимолетен сърбеж, сакън да не пропусне мига? И децата чинно фърчат след сърбежа на родителите си?

# 183
Ми той животът не е чесане и търкане на епидермиси, макар и на теб страхът да не ти позволява да го проумееш, та само договори и неустойки витаят в главата ти.

# 184
Дренке, хората с твоя мироглед са малцинство. Никой не те принуждава да живееш по начин, който не ти харесва.
Е, децата ти го отнасят, но такъв им бил късметът.

# 185
Е що се оправдаваш с деца, и то дори не иде реч за твоите собствени, а чужди някакви си там, дето нито ти е работа да ги мислиш, нито да ги даваш за пример?
Simple Smile

# 186
Не разбрах, за какво да се оправдавам?
А животът на децата има много общо с този на родителите, жалко, ако не си го забелязала.

# 187
  • Пловдив
Че изневярата е възможно да се случи е факт. Ама какво толкова я величаете, то свобода, то мигове, то копнежи, то романтика. Излезте от филма. Грешка си е откъдето и да го погледнеш. Изневярата. Не влюбването. Всеки ден може да се влюбваш - в хоби, филм, книга, та и човек.. Но въпроса е като сложиш на кантар нещата, каква ще бъде постъпката ти. Ако толкова вярваш, че това е Любовта - изясняваш си отношенията с настоящия и тръгваш към следващия. Ама да мамиш, да лъжеш, да мижаш и да се правиш на света вода ненапита.. Не, мерси. Пораснали хора сте. Времето не ви ли научи, че всяка постъпка носи своите последствия? Вашите не са ли ви научили, че в този живот освен първични потребности е нужно да има чест и достойнство? На гордостта си не държите ли? Или предпочитате да сте поредната изтривалка на някой мамин убавец, чиято жена вкъщи му пере и готви, пък той ви прилъгва с приказки за невъзможната любов да ви мине няколко пъти, пък може и година-две ако си затваряте устата..

# 188
  • Пловдив
На мои близки приятелки, които са попадали в ситуация на връзка с женен мъж винаги съм давала следния съвет.. Ако искаш да го пробваш колко те "обича", изтипосай се на следващата среща невинна, влюбена, пърхаща с мигли... и вместо секс му предложи сериозен разговор. Разкрий чувствата си искрено, след което му кажи, че си готова да си зарежеш семейството, заради него и че искаш дете от него. Че си готова да обявиш любовта си на целия свят. Да видите тогава Пеперудко колко бързо ще отлети. Smile

# 189
" Ама какво толкова я величаете, то свобода, то мигове, то копнежи, то романтика" -  така я виждат жените, мъжете са практични и виждат нов секс.
"Вашите не са ли ви научили, че в този живот освен първични потребности е нужно да има чест и достойнство" - и да са ги учили, такива хора смятат, че трябва да получат всичко - семейство, но и тръпки и влюбвания, а половинът да ги разбира и толерира. Егоцентрици.

# 190
Странно, че сред висшите ценности чест и достойнство, не посочи и лоялност.

# 191

Да не лъжеш е част от достойнството.
Но за много хора е в реда на нещата.
Само че точно тия и дума не дават да се издума за реципрочни действия.

# 192
лоялността се среща само в книгите. Колко от героите на ДЖ. Лондон  наистина съществуват.

# 193
  • Пловдив
Странно, че сред висшите ценности чест и достойнство, не посочи и лоялност.
Посочих тези свързани със себеуважението. А то е ясно, че човек, който не уважава себе си, няма как да уважава другите... Та лоялността се подразбира.

# 194
Ако знам, че човекът до мен обича, копнее и въздиша по друга, но заради чест и достойнство и лоялност не встъпва във физически контакт с нея едва ли бих се чувствала много по-добре от това  да знам че ми изневерява. Пак ще ми е зле и ще му кажа да си завре честта и достойнството и лоялността знае къде и да си ходи при тая дето въздиша по нея. А обещание да обича само и единствено само мен от тук нататък няма как да искаме от когото и да е. Следователно несигурността я има още от самото начало и никой нищо не ни гарантира.

Общи условия

Активация на акаунт